Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

kasja83 08:31, 11 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)
No i nowo popełniona rabata, gdzie kiedyś usypałam kopiec pod płotem ze zdartej darni i nie miałam na niego pomysłu za bardzo - nadal będzie tam czegoś brakować, ale na razie satysfakcjonuje mnie kolorystyka - uwielbiam odcien kulek Miriam w połączeniu z fioletem kocimiętki. A kocimiętka to potwór!! Ale podoba mi się jak połyka te kule To Six hills giant kupiona w czerwcu w Pęchcinie na zlocie forumowym - efekt z 3 podzielonych sadzonek

No i zaryzykowałam - posadziłam tam miskanta Morning Light - jest na kopcu, więc te jego korzenie będą miały trochę zapasu niż gdybym posadziła prosto "na garażu" jak większość roślin u mnie

Nowo popełniona rabata już wygląda baaaardzo tłusto!Kocimiętka szał.
mrokasia 09:00, 11 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)

Kasiu-Mrokasiu, wiesz co... ja mogę się ta kocimiętka podzielić przy okazji

Kasiu, baaardzo chętnie, bo nabrałam na nią wielkiej chęci . Mam takie miejdce w sam raz dla niej . A kiedy planujesz ją dzielić?

Aha, i pokaż proszę tę swoją hakuro po strzyżeniu .
natka098 09:10, 11 sie 2017

Kocimiętka jednak jest fajna, super tu kontrastuje z tymi tujkami.

Kasia_CS 18:36, 11 sie 2017

kasja83, dzięki! Kocimietka robi robotę

Kasiu-Mrokasiu, a masz jakieś plany na niedzielne późne popołudnie?

A dla Ciebie hakuro-dopiero teraz padl pomysl, zeby ją strzyc na parasol. Wymaga jeszcze poprawy ksztaltu, ale juz o wiele bardziej mi się podoba niz poprzedni roztrzepaniec

A dazyc będę chyba do tego, co widziałam w parku rozrywki kolo Łeby - takie zgrabnie przecięte hakuro mieli

lindsay80 23:32, 11 sie 2017

Miriam z kocimietka stworzyly piękna kompozycje - podsunęło mi to pewien pomysł
mrokasia 10:44, 12 sie 2017

Kasia, no co Ty, przecież nie będę Ci rujnować nowej, pięknej rabaty! Napiszę do Ciebie na priv.
A hakuro bardzo fajnie przycięta, rzeczywiście ten kształt parasola jest ciekawy. Dobra robota!
Kasia_CS 12:31, 12 sie 2017

lindsay80 napisał(a)
Miriam z kocimietka stworzyly piękna kompozycje - podsunęło mi to pewien pomysł

Edytko.. jeśli natchnęłam Ciebie do czegoś, to dla mnie mega radość, bo u Ciebie wszystko takie cudne.. mistrzyni wszelkich "płoć"
sylwik69 18:57, 12 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)

Moze masz rację, ze tak jest już ok nie.mogę się doczekać jak miskanty sie rozrosną kusi mnie co prawda, zeby za kocimiętkę a miskanty cos jeszcze dac, ale chyba będzie za duzo?

Witaj Kasiu,bardzo fajne zestawienie,mnie też by kusiło... może jeżówki zielone jak u Joli wśród pól i lasów kontrast byłby zachowany a raczej podkreślony
Kasia_CS 09:53, 13 sie 2017

Makusia napisał(a)
Za Twoją kocimiętką przemawia również to, że jest zwarta, kwitnie i nie rozsiewa się wszędzie. Ja swoją wywaliłam, ale miałam jakąś odmianę pospolita, kładącą się, rozkładającą, mało kwitnącą, za to bardzo płodną

Wiesz co, tak sobie drugi raz cytuję, bo w sumie ta kocimietka to się rozklada i kładzie-w sumie dzięki temu ten efekt kulek zatopionych
Kasia_CS 11:41, 13 sie 2017

Sylwia, wiesz co, ze apetyt na zielone jezowki mam już od dłuższego czasu ? Green jewel bym przygarnęla chętnie, a jeszcze ostatnio mi się spodobaly białe z zielonym środkiem