Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 17:07, 02 maj 2018

lindsay80 napisał(a)
widziałam orlika, rzeczywiście ten sam co u mnie.
A rabatkę z zawciągami aż sobie zapinowałam, piękna!

HaHa, no nie gadaj! No bo, że aż pin? Ale mnie zaskoczylas, patrz jak delikatnie, że nawet nie poczułam ukłucia pinezki

Orlik ciekawy jest, sieje Ci się może?
patrycja 17:11, 02 maj 2018

Kasiu
Jakim środkiem pryskałaś aby pozbyć się poskrzypki?
Johanka77 18:24, 02 maj 2018

Ładne te everillo.
Ja się cały czas zastanawiam, czy przy garażu na cienistej dać everillo, czy silver screpte .
Kasya 18:36, 02 maj 2018

Orliki juz ? O matko... wszystko mnie ominie
I zawciagi... piekne
Gruszka_na_w... 21:22, 02 maj 2018

Zawciąg błyskawicznie przyrasta. Bardzo go lubię w roli zadarniacza.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasia_CS 21:36, 02 maj 2018

A ja korzystając z drzemki dziecka jeszcze rzutem na taśmę taką zmianę wprowadziłam - tylko zapomniałam zrobić zdjęcie przed, więc będzie takie jakie znalazłam porównawcze

Bez buksików z dalsza

i z obwódką z bliska - nie starczyło na całość, ale to i tak mi już tulipany tu wchodziły na linię strzału, więc luzik

A tu wspomniany wcześniej pąk jeżówki
Kasia_CS 21:47, 02 maj 2018

patrycja napisał(a)
Kasiu
Jakim środkiem pryskałaś aby pozbyć się poskrzypki?

Mospilanem- gdzieś wyczytałam, ze powinien dac radę z nimi, bo przecież gryzą liście, więc jak się w roślinie przez jakiś czas w jej sokach utrzymuje, to akurat
Kasia_CS 21:53, 02 maj 2018

Johanka77 napisał(a)
Ładne te everillo.
Ja się cały czas zastanawiam, czy przy garażu na cienistej dać everillo, czy silver screpte .

Ja bym wybrała Everillo jednak- SS też mam, ale Everillo bardziej efektownie wygląda i zimą przyciąga wzrok i wcześnie startuje. SS po zimie była brzydka. Plus na taki, ze bardzo się rozrasta szybko, a minus, że bardzo się rozlazi przy tym. Ale to jeszcze innych opinii zasięgnij
Kasia_CS 21:57, 02 maj 2018

Kasya napisał(a)
Orliki juz ? O matko... wszystko mnie ominie
I zawciagi... piekne

Dopiero od dzisiaj kwiaty ma takie już kształtne, ale w ogrodniczych te zwykle orliki już kwitnące tydzień temu widziałam

Zawciągi dziękują !
Kasia_CS 22:02, 02 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zawciąg błyskawicznie przyrasta. Bardzo go lubię w roli zadarniacza.

Mam nadzieję, ze ten dzielony się pozbiera, jakoś mi dzielenie tych kępek słabo wychodzi.. zresztą dziś też dzieliłam 2 sadzonki jarzmianki, to jedna chyba na straty pójdzie-jak zwykle urąbałam za blisko jednej strony i korzenia nie starczy.. a druga jeszcze jak cię mogę, ale też i większa była, to ciut łatwiej