Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Gruszka_na_w... 10:34, 02 maj 2018

Bruzdownicy współczuję. Na zdjęciach wygląda okropnie.
Bardzo fajnie z perspektywy wygląda linia ogrodzenia z grabami.
Zagubiony orlik zapewne gdzieś wyskoczy. Ten typ tak ma.
Miłego dnia życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Catalinasdiary 11:11, 02 maj 2018

O właśnie o poskrzypce mówię. Zgniotłam ok 10 par, czyli 20 robali mniej. Sprawdziłam od spodu i nie złożyła jeszcze jaj, więc jest nadzieja,
Kasia_CS napisał(a)

Dziś już był oprysk, przy okazji na liliach na wszelki wypadek, bo w zeszłym roku miałam tę poskrzypkę i w ogóle odpadały mi pąki z lilii zanim w ogóle się rozwinęły. Wkurzyć się można - czeka się okrągły rok na powtórkę z kwitnienia rośliny a tu taki psikus...
Kasia_CS 11:13, 02 maj 2018

anbu napisał(a)

Kasiu chyba czeka Cię rozsadzanie, skoro to guacamole hi hi

Na razie jeszcze mnie to nie boli, później będę się martwić i na razie będę porównywać z Twoją
Catalinasdiary 11:16, 02 maj 2018

Obejrzałam zdjęcia, ale masz klimat, tak intymnie. I tak soczyście wszystko wygląda. Ten zawciąg ładną ma formę. Widzę, że u Ciebie róże dużo szybciej startują.
Kasia_CS 11:16, 02 maj 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bruzdownicy współczuję. Na zdjęciach wygląda okropnie.
Bardzo fajnie z perspektywy wygląda linia ogrodzenia z grabami.
Zagubiony orlik zapewne gdzieś wyskoczy. Ten typ tak ma.
Miłego dnia życzę.

Na razie ta moja taka młodziutka - chyba szybko ją dorwałam, więc liczę na to, że w miarę skuteczna będzie ta moja walka... Jeśli ona sobie bytuje potem w glebie, to może zrobię jakiś bardziej stężone RT do podlania tej róży.. obym tylko jej nie zabiła róży znaczy

Będę orlika wypatrywać Ciekawa jestem, czy mógł mi się wysiać, bo specjalnie zostawiłam kwiatostany na nasionka, ale czy te pełne się sieją... Okaże się. Na razia staram się nie przesadzać z pieleniem, a nuż coś ciekawego mam
Toszka 11:45, 02 maj 2018

Kasiu ponawiam pytanie - czy ten cis ma być kulą/poduchą? Bo jesli tak to trzeba mu ciachnąć samą górę (u Alis o tym dziś pisałam)
BKosimkArt 13:10, 02 maj 2018

Kasiu ale ślicznie u Ciebie, zawciągi super!
no że grzebiesz ciut w ogródku to rozumiem ale że Ty jeszcze na koncerty latasz to w szoku jestem!
Zaintrygowała mnie ta hosta Guacamole, muszę wyszukać i poczytać o niej...
Kasia_CS 13:46, 02 maj 2018

Toszka napisał(a)
Kasiu ponawiam pytanie - czy ten cis ma być kulą/poduchą? Bo jesli tak to trzeba mu ciachnąć samą górę (u Alis o tym dziś pisałam)

Haha, właśnie Ci miałam napisać, że przecieź odpisałam A tu zeżarło mojego łączonego posta gdzieś, którego cytowałam razem z odpisaniem Natce, bo żadnej z tych wypowiedzi moich nie widzę..

Ale tak, ma być kulą/poduchą - co wyjdzie. Ciachnę go dziś jeszcze od góry. Jak sadziłam go w czerwcu (to te 2 sztuki, które sadziłam po Twojej info, że są w Twoich okolicach) to wydawało mi się, że tak go dobrze i mocno od góry nawet wgłąb wyciachałam, żeby się wypłaścił a tu kiszka jednak
Kasia_CS 13:47, 02 maj 2018

natka098 napisał(a)
Ślicznie u Ciebie.

Dzięki Natka! Jak pomyślę, że kiedyś miałabym mieszkać w miejscu, gdzie nie mam ogródka, to mi się serce kraje aż
Kasia_CS 13:50, 02 maj 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Obejrzałam zdjęcia, ale masz klimat, tak intymnie. I tak soczyście wszystko wygląda. Ten zawciąg ładną ma formę. Widzę, że u Ciebie róże dużo szybciej startują.

właśnie 2 białe zawciągi podzieliłam i po drugiej stronie posadziłam w rządku - jak zaczęłam to piękny cień i nawet chłodnawo, a kończyłam już w upale.. mam nadzieję, że ich nie zabiłam

Ja mieszkam chyba jednak w nieco cieplejszym rejonie, bo samo miasto, więc i róże szybsze

Najgorsze jest to, że na moim potworze New dawn przed chwilą znalazłam pęd zaatakowany przez bruzdownicę.. pochlastam się normalnie.