Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

eVka 11:27, 04 maj 2018

Ale z Ciebie pracowita pszczółka, fajnie obwódki buksowa wyszła. Tulipany scinasz?
Kasia_CS 15:36, 04 maj 2018

effka napisał(a)
Ale z Ciebie pracowita pszczółka, fajnie obwódki buksowa wyszła. Tulipany scinasz?

Dziękuję Dosadziłam jeszcze dziś 2 sztuki w narożnikach różanki, bo miałam zostawione miejsce na nie, a wcześniej wsadziłam krokusy - ale nie zakwitły i w końcu wykopałam. Chyba za głęboko siedziały

Tulipki ścinam i jak zaschną liście to wykopię - chyba, że bardzo będą mnie wkurzać to wcześniej wykopię, ale skorzystam z "techniki Anulajdy" i poukładam je do wyschnięcia z liśćmi w jakimś dyskretnym miejscu na ziemi
Kasia_CS 15:38, 04 maj 2018

A teraz dzisiejsze pstryczki

Moja ulubiona azalia wreszcie pokazuje całe swoje piękno

Druga ją goni

Już za chwileczkę już za momencik - mój jak zawsze przyklapnięty mimo podlewania rodek

Martini z huśtawki - mam tu dla CIebie aktualne fotki zawilców jesiennych - jak widzisz są już całkiem hop do przodu..
Kasia_CS 15:41, 04 maj 2018

Dla odmiany zawilce wiosenne I w dodatku się wysiały, więc troche siewek wokół mam młodziutkich

Ależ ja na to czekam!!

2 Heidi mam z pąkami, trzecia się jeszcze ociąga

Chyba Caradonna... też niebawem pokaże kolorek
mrokasia 15:41, 04 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
aktualne fotki zawilców jesiennych - jak widzisz są już całkiem hop do przodu..

O mamo, a moje zawilce ciągle w fazie listeczków jak łepek od zapałki...
nie wiem co mam im zrobić...
Kasia_CS 15:44, 04 maj 2018

Jeśli moje dziecię nie oberwie wszystkich porzeczek w wersji zielonej, to może jeszcze coś w tym sezonie pojemy

I na poziomki juz przebiera nóżkami

Ogrodówki powoli się zapączkowują

Sadzone w kwietniu lilie - prawie wszystkie się pokazały z posadzonych poza martagonem - ale ponoć tak może byc

Mieczyki abisyńskie - kiedyś posadziłam i nic nie wyszło albo wyszły i nie kwitły - tym razem się dorodniejsze te liście wydają
Mary 16:41, 04 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Dla odmiany zawilce wiosenne I w dodatku się wysiały, więc troche siewek wokół mam młodziutkich

Czy pisząc o siewkach masz na myśli tę roślinkę po lewej między liściem hosty a karteczką z tyłu?
Jesteś pewna, że to jest siewka, a nie odrost?
eVka 18:30, 04 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

Dziękuję Dosadziłam jeszcze dziś 2 sztuki w narożnikach różanki, bo miałam zostawione miejsce na nie, a wcześniej wsadziłam krokusy - ale nie zakwitły i w końcu wykopałam. Chyba za głęboko siedziały

Tulipki ścinam i jak zaschną liście to wykopię - chyba, że bardzo będą mnie wkurzać to wcześniej wykopię, ale skorzystam z "techniki Anulajdy" i poukładam je do wyschnięcia z liśćmi w jakimś dyskretnym miejscu na ziemi

O Matko, podziwiam, nie chciałoby mi się
Zana 20:40, 04 maj 2018

Te zawilce wiosenne rozsiały mi się jak wściekłe, wyłażą cały czas, wyrywam a one ciągle są. Poza tzw. "zemstą ogrodowiska" czyli werbeną, to jedyna roślina, która u mnie może zostać drugą "zemstą".
Jesienne dla odmiany chyba kaput, jedna sztuka jakieś marne listki wypuściła. Podejrzewam, że ten marcowy mróz je załatwił, trzeba było okopczykować.
Z róż to u mnie na razie tylko jeden Old Port ma aż! jeden pączek i to malutki.
Mary 20:45, 04 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ten mój pełny też rozsypywałam, ale nic nie widac - ale to może tak jak z jeżówkami pełnymi, że ich się nie da wysiać?

Kasiu. Hmm. Co roku mam siewki różnych orlików. Po prostu czekam aż nasiona same zaczną się wysypywać i wtedy tylko potrząsam nimi i nasiona same spadają na ziemię.