Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Makao_J 10:21, 21 maj 2018

Kasia wiem że Ty teraz mocno niedysponowana ale może coś Ci podpasuje
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8394-spotkanie-u-szmitow-w-pechcinie-2018
Kasia_CS 11:02, 21 maj 2018

DorKa napisał(a)
już taki spektakl różany ? Cudnie wyglądają. Podziwiwam je ( róże ) u Was a u siebie cały czas się waham Kasia czyzby malutka jednak chciała Ci zrobić psikusa na urodziny ?

Louise Odier zawsze u mnie pierwsza jest Na szczęscie jeszcze ma sporo pąków,to tak szybko nie skończy. Tylko kurde już skoczka przyuważyłam, wrrr... ciągle mnie kusi, żeby zbierać kwiaty na konfiturę, bo oprysk chemiczny był już dawno temu i powinny być bezpieczne. A wciąż mam opory...

No zobaczymy, co ta moja Kruszyna sobie wymyśli W urodziny albo idziemy do knajpy albo zrobie w domu imprezkę dla rodzinki - jak mnie zaskoczy w trakcie, to będzie beka
Makusia 12:21, 21 maj 2018

I ruszyły peonie! I zdążyłaś! I róże ruszyły- i też zdążyłaś
Brawo! Pięknie ogród w majowej odsłonie wygląda!
kasja83 13:45, 21 maj 2018

Krzyśki u Ciebie już w pięknym rozkwicie-moje jakieś spóźnione i marne w tym roku.
BKosimkArt 21:00, 21 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

Wiesz co Basiu, a ja w zeszłym roku, jak oglądałam je u innych to sobie myślałam - ale dziwaki! i niespecjalnie mnie kręciły. W końcu jednak kupiłam je pamiętając, że mają nieco późniejszy termin kwitnienia i będą się dobrze zazębiać z wcześniejszymi cebulowymi. A jak już je mam, to okazało się, że są pełne uroku - zwłaszcza z bliska

I super ususzone wyglądają pryśnięte spreyem
mrokasia 21:06, 21 maj 2018

No bardzo jestem ciekawa kiedy się rozpakujesz .
A róże jednak będę podziwiać u innych a u siebie - tę swoją jedyną, miniaturową nn uratowaną z zeszłorocznego pogromu .
_Martini_ 22:02, 21 maj 2018

Dzięki za zdjęcie Ascot. Nosz tak mi się podoba, ale czy ona ma wyprostowany pokrój? Wolałabym szeroki krzew w tym miejscu gdzie planuję. Ciekawe czy zgrałaby się z Herzogin.
Gdzieś między wierszami czytam, że marudzisz na swój ogród? Kobieto, grzeszysz! Pięknie go już stworzyłaś i ładnie dobierasz rośliny. Mi się bardzo podoba
_Martini_ 22:04, 21 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

To zestawienie kolorystyczne pozwolisz, że sobie skopiuję? Tak, chcę taki mocny akcent koło lawendy.
Kasia_CS 00:34, 22 maj 2018

Makusia napisał(a)
I ruszyły peonie! I zdążyłaś! I róże ruszyły- i też zdążyłaś
Brawo! Pięknie ogród w majowej odsłonie wygląda!

Zdążyłam Ale jeszcze na trochę zniknę A tu jeszcze jedna peonia nie zaczęła i tyyyyle róż jeszcze w pąkach Ale to już będzie krótszy pobyt, więc już tak nie "płaczę"
Kasia_CS 00:37, 22 maj 2018

kasja83 napisał(a)
Krzyśki u Ciebie już w pięknym rozkwicie-moje jakieś spóźnione i marne w tym roku.

A wiesz - mam je w bardzo różnych stadiach - niektóre dopiero się rozwijają Więc podobnie

BKosimkArt napisał(a)

I super ususzone wyglądają pryśnięte spreyem

A widzisz, Ty to masz pomysły dobre Trzeba będzie wypróbować - a ten spray to masz na myśli jakiś barwny?