Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Toszka 21:08, 30 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Toszko
zobacz jakie tłuściutkie SS od Ciebie :* Kilkanaście takich poduch teraz mam

Pytanie do lepiej znających się na rzeczy ode mnie... jeśli te buksy mają tworzyć obwódkę, to... kiedy ciąć takie odrosty? Bo tak w ogóle to chciałabym, żeby źywopłocik nie był wyższy niż kreska na fotce, tyle że zagęszczony od dołu i bokach

W ogóle nie wiem, czy dobrze zrobiłam robiąc taką obwódkę, skoro zasłania mi częściowo trawy

Silverów teraz czas...zaczekaj do października to zachwycisz się ich fluorescencyjnym blaskiem srebra. Zwłaszcza późnym popołudniem. Moim zdaniem warto na początku sezonu przymknąć oko na ich nie do końca ekstra formę po zimie

Obwódkę na wiosnę starannie przytnij schodkowo po bokach. Te wszystkie zewnętrzne pionowe gałązki mocno przytnij przykładając nożyczki od góry w dół. Teraz już tak nie rób. Tylko skoryguj górę.
Kasia_CS 21:20, 30 sie 2018

No to zapowiadana Pashmina

Kasia_CS 21:20, 30 sie 2018

A tu w nieco gorszym wydaniu, jak kwiaty tracą na urodzie
Kasia_CS 21:23, 30 sie 2018

Toszka napisał(a)

Silverów teraz czas...zaczekaj do października to zachwycisz się ich fluorescencyjnym blaskiem srebra. Zwłaszcza późnym popołudniem. Moim zdaniem warto na początku sezonu przymknąć oko na ich nie do końca ekstra formę po zimie

Obwódkę na wiosnę starannie przytnij schodkowo po bokach. Te wszystkie zewnętrzne pionowe gałązki mocno przytnij przykładając nożyczki od góry w dół. Teraz już tak nie rób. Tylko skoryguj górę.

Na Silverki czekam Mnie wiosną nie przeszkadzały w sumie specjalnie, w sumie teraz nie pamiętam czy je cięłam czy nie.. ale gdyby coś mnie raziło, to raczej bym skojarzyła

Dziękuję, że trzymasz rękę na pulsie, nie będzie zatem docinania buksów
Kasiolaaa 21:35, 30 sie 2018

pashmina jedna z moich mast have
Kasia_CS 10:05, 31 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
pashmina jedna z moich mast have

Sprowadzisz sobie do Holandii? Czy powiększysz polską kolekcję?
Kasia_CS 10:06, 31 sie 2018

Ech, wkurzyłam się.. wczoraj cięłam buksiki, zebrałam się wreszcie i zapodałam oprysk OW (niestety mimo wielkich planów eko opryski leżą...) a tu wieczorkiem popadało
UrsaMaior 10:11, 31 sie 2018

Oj silvery lubię, muszę podosadzać. Pięknie rosną wszędzie i fochów nie strzelają.
eVka 13:31, 31 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ech, wkurzyłam się.. wczoraj cięłam buksiki, zebrałam się wreszcie i zapodałam oprysk OW (niestety mimo wielkich planów eko opryski leżą...) a tu wieczorkiem popadało

Właśnie zawsze się zastanawiam czy oprysk wtedy w pełni podziała, musze Lepinoxrm spryskać a nie miałam kiedy ostatnio. Wczoraj padało, dzisiaj jest ok ale jutro ma lać i teraz nie wiem, czy pryskać czy nie.
Zagajanka 21:26, 31 sie 2018

Kasiu, o wymiarach róż, które Cię interesowały, napisałam u siebie.
Co do Aspiryny - śmieci, owszem, bo obficie kwitnie. Ale trochę mniej niż Artemiska. No i na żółtawym żwirku u mnie tego bardzo nie widać.
Minusem tej różyczki jest to, że po deszczu jej białe kwiaty mocno różowieją. Plusem - w gronie kwitną na raz, więc po przekwitnieniu obcinasz całe kiście, a nie bawisz się by coś wyciąć, a coś zostawić (bo jeszcze są nierozwinięte pąki).