Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

MalgosiaW 07:53, 30 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Gosiu, ja jakoś nie zapałałam zachwytem nad Augustą Luise - jakaś za pstrokata dla mnie, trudna kompozycyjnie. CHyba bym komuś ją wydała

A LI na razie nie ma w sumie towarzystwa, w tym miejscu posadzone trochę na spontanie - rośnie za krzaczkami lawendy,które trochę zwariowały i już przerosły i troche mi te LI zasłaniają.. za LI rosną jeżówki Secret affair. Ogólnie LI u mnie rośnie przed prześwitem pergoli, przy której LAguna i Jasmina.

Myślę, że można połączyć ją z niską kocimiętką, szałwią, trawkami

Dzięki, również rozważam ją eksmitować. Pierwsza przyszła do mnie przez pomyłkę, drugą dokupiłam już świadomie, że jakoś tak w grupie będzie lepiej się prezentować Ale wyszła porażka. Spróbuję za rok dać ją do donic przy garażu, lub sąsiadka ucieszy z prezentu LI jest piękniejsza

Bukszpany ciachaj teraz. Sama ostrzę nożyce na sobotę, aby tylko nie padało
Brzozowadzie... 15:05, 30 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Dziękuję! Polecam na przyszłość, jak kolejne różyczki do głowy wpadną

Chętnie bym nabyła kilka, ale róże niespecjalnie lubią mój podleśny teren Więc narazie powstrzymuję zapędy Pozachwycam się u Ciebie
Kasia_CS 19:37, 30 sie 2018

anna_t napisał(a)
Kasia przepiękne zdjęcia robisz. Już tlusciutki ten twój ogrodeczek
I porównanie róż super! Ja w tym roku róż prawie nie widziałam..
zrobilam tyle roszad że mam nadzieję że to przeżyją i w przyszłym roku już się nimi naciesze

Aniu, dziękuję za pochwałę no coraz geściej się faktycznie robi,choć nie do końca przemyślane te moje nasadzenia w połowie to taki zmężniały przechowalnik, w którym ciągle robię roszady

Trzymam kciuki za Twoje róże
Kasia_CS 19:38, 30 sie 2018

Zagajanka napisał(a)

Teraz, w sierpniu, to chyba już ostatni dzwonek na cięcie buksów, więc ciachaj z góry, nie żałuj
Ja kiedyś cięłam swoje młode kulki i obwódki 3 krotnie w sezonie (wczesną wiosną, w czerwcu i sierpniu), potem przeszłam na dwukrotne cięcie (wiosna i raz latem), teraz znajduje czas na ten proces tylko raz (w czerwcu lub lipcu)

Ciachnięte
Kasia_CS 20:24, 30 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Aj jak tu cudownie mogłabym bez przerwy patrzeć na Twoje zdjęcia bardzo podoba mi się kolor róży kimono zadowolona z niej jesteś?

:*

Kimono można brać w ciemno! Bardzo ciekawa jestem jaka będzie w przyszłym sezonie, bo jak na różę sadzoną wiosną z gołym korzeniem, to już jest świetna. Obficie kwitnie i całkiem długo trzyma kwiaty. Miała krótką przerwę w kwitnieniu w porównaniu do reszty róż
Kasia_CS 20:33, 30 sie 2018

zoja napisał(a)
Wg mnie ciachaj ostro - tzn jak ma byc zageszczony to na razie nizej niz wysokosc docelowa. Ladnie sie zagesci. I wiesz? Ja tez ciacham pomiedzy roslinkami i oczywiscie boki. One szybko sie odbudowuja i pieknie zageszczaja.
Niestety nie pokaze poniewaz tak cielam buksiki na łukowej ktore w zimie mi wypadly

Nie wiem czy za wysoko w końcu nie cięłam..Na różance nieco niżej wzięłam chyba. Nawet wszystko przed chwilą psiknęłam OW. Bokow w sumie za bardzo nie przycięłam..może jutro poprawię. Nawet pobralam pędy do ukorzenienia i ciekawa jestem czy o tej porze ma to jeszcze sens

W ogóle mimo mega zamiaru wykonywania eko opryskow nie udało mi się zrealizować planu RT udało się tylko 2 razy, zresztą podobnie OW.
Kasia_CS 20:53, 30 sie 2018

malinia napisał(a)
Pięknie tam u Ciebie )) kocham róże ale sama jakoś się boje je kupować kto wie ....może i u siebie zrobię jakąś różaną rabatę <3
Suuuuper !!
a żywopłocik tnij już teraz

Witaj Maliniu! Cieszę się, że dotarľaś do mojego wątku może zdjęcia różanych slicznotek faktycznie zachęcą Cię do stworzenia im miejsca w Twoim ogrodzie to tak jak ja zachwyciłam się różami u innych

Niebawem wpadnę do Ciebie

Kasia_CS 20:56, 30 sie 2018

anbu napisał(a)
No bardzo ładna ta Laguna Muszę znowu posadzić Chyba się skuszę na jesienny goły korzeń

Kuś się kuś Póki co to jedyne 3 kwiatki, na które się u niej doczekałam, ale liczę, że się rozkręci dziewczyna
Kasia_CS 20:58, 30 sie 2018

MalgosiaW napisał(a)

Dzięki, również rozważam ją eksmitować. Pierwsza przyszła do mnie przez pomyłkę, drugą dokupiłam już świadomie, że jakoś tak w grupie będzie lepiej się prezentować Ale wyszła porażka. Spróbuję za rok dać ją do donic przy garażu, lub sąsiadka ucieszy z prezentu LI jest piękniejsza

Bukszpany ciachaj teraz. Sama ostrzę nożyce na sobotę, aby tylko nie padało

Hehe, no na poważnie dałaś jej szansę dokupując koleżankę do pary A u fanów AL jest w jakichś ciekawych kompozycjach, czy nic Cie nie ujęło?
Kasia_CS 20:59, 30 sie 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Chętnie bym nabyła kilka, ale róże niespecjalnie lubią mój podleśny teren Więc narazie powstrzymuję zapędy Pozachwycam się u Ciebie

no to zapraszam

Chyba wstawię zaległą Pashminę, bo fotki cyknęłam, a nie pokazałam jej...