Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

paulina_ns 06:38, 13 wrz 2018

Napisałam post i oczywiście mi go wczoraj wciągło wrrr :/. Kasiu pytałam po ile kupowałaś swoją świecznicę, oczywiście jak mogę wiedzieć moja też nie jest ciemna, tylko zielona, więc to chyba nie ta odmiana brunette, czy jakoś tak pisałaś coś,że jej kolor zależy od stanowiska, czyli im bardziej w cieniu tym ciemniejsza, czy jak?

Masz u siebie różyczkę kimono? O ile dobrze kojarzę tak, zadowolona z niej jesteś? Wczoraj kupiłam ją w biedronce po 7 zł, szału nie ma, ale mam nadzieję z czasem będzie lepiej
DorKa 08:10, 13 wrz 2018

ale super zmiany u Ciebie Kasia Trzcinnikowa wygląda pięknie. Potwierdza się zasada,że ilość robi robotę. Rabata obsadzona jednym gatunkiem w większej ilości od razu wygląda na wykończoną. Kulkowisko też świetne.

Zgadzam się z Asią ,że przydałoby się tło dla roślinek pod płotem
asiak 12:22, 13 wrz 2018

Kasiu pięknie działasz Trzcinniki pięknie będą wyglądać Co ja piszę? Już pięknie wyglądają
Kulki z cisów śliczne. Ja u siebie jakoś po sklepach nie widziałam cisów.
Ps. Chciałam dodać, że z takim pomocnikiem to nie ma co się dziwić, że tak pięknie wyszło
mrokasia 12:29, 13 wrz 2018

No kochana, mnóstwo roboty za Tobą . Te trzcinnki fajnie tam wyglądają. Będziesz dawała im coś w nogi? Bo tak mi się tam ten niebieski bodziszek z ostatniego zdjęcia jakoś pojawił w oczach... .
Zana 22:01, 13 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

oj, miałam odpisać po wizycie u Marysi - chętnie 2 przygarnę, ale jeśli masz więcej do oddania to ja jestem za

Kasiu, chętnie się z Tobą podzielę, ale teraz nie będę mogła Ci ich przywieźć. A potem będę na działce dopiero za dwa tygodnie, wtedy mogłabym ukopać, ale nie wiem czy to nie będzie już trochę za późno. W razie co to jak w banku masz na wiosnę, ale zdecyduj sama czy mam kopać za dwa tygodnie, czy czekamy do wiosny.

Trzcinniki super będą tam wyglądały. Idealne na taki wąski pasek.
Kasia_CS 22:36, 13 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Napisałam post i oczywiście mi go wczoraj wciągło wrrr :/. Kasiu pytałam po ile kupowałaś swoją świecznicę, oczywiście jak mogę wiedzieć moja też nie jest ciemna, tylko zielona, więc to chyba nie ta odmiana brunette, czy jakoś tak pisałaś coś,że jej kolor zależy od stanowiska, czyli im bardziej w cieniu tym ciemniejsza, czy jak?

Masz u siebie różyczkę kimono? O ile dobrze kojarzę tak, zadowolona z niej jesteś? Wczoraj kupiłam ją w biedronce po 7 zł, szału nie ma, ale mam nadzieję z czasem będzie lepiej

Paulinko, już u Ciebie o Kimonce napisałam - powiem, że szczęściara jesteś, że dostałaś stacjonarnie moje były z wyglądu słabe, ale nadrobiły błyskawicznie. Silna róża

A co do świecznicy - moja kosztowała 13zł, więc niedużo. Teoretycznie powinna mieć bardzo ciemne liście - przynajmniej ta odmiana Black negligee - niby ta szkółka, w której zamawiałam posiada w sprzedaży tylko tę odmianę, więc chyba pomyłki nie ma. Tylko kwestia nasłonecznienia musiała zadziałać. Muszę jej jakieś fotki zrobić.
Kasia_CS 22:54, 13 wrz 2018

DorKa napisał(a)
ale super zmiany u Ciebie Kasia Trzcinnikowa wygląda pięknie. Potwierdza się zasada,że ilość robi robotę. Rabata obsadzona jednym gatunkiem w większej ilości od razu wygląda na wykończoną. Kulkowisko też świetne.

Zgadzam się z Asią ,że przydałoby się tło dla roślinek pod płotem

No taki pas trzcinników ma jakiś sens Trzcinniki ponoć szybko startują wiosną, więc jak zmężnieją to i podmurówkę powinny ładnie przesłaniać.

Jakoś mnie to kulkowisko cieszy i satysfakcjonuje Sama nie wiem, czy dodawać jakieś kffiutki, choć miałam wsadzić tam białe jeżówki Virgin. Chyba, że znajdę coś innego kwitnącego. Na pewno będą tam tulipanki EE, ale to wiosną tylko.

Wiem, że tu byłoby super z jakims konkretnym tłem, ale nie planuję. Rabata będzie miała chyba tylko tło z krzewów róż, bo poszerzać jej nie będę i nie zmieszczę nic żywopłotowego.
Johanka77 22:59, 13 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

No taki pas trzcinników ma jakiś sens Trzcinniki ponoć szybko startują wiosną, więc jak zmężnieją to i podmurówkę powinny ładnie przesłaniać.

Jakoś mnie to kulkowisko cieszy i satysfakcjonuje Sama nie wiem, czy dodawać jakieś kffiutki, choć miałam wsadzić tam białe jeżówki Virgin. Chyba, że znajdę coś innego kwitnącego. Na pewno będą tam tulipanki EE, ale to wiosną tylko.

Wiem, że tu byłoby super z jakims konkretnym tłem, ale nie planuję. Rabata będzie miała chyba tylko tło z krzewów róż, bo poszerzać jej nie będę i nie zmieszczę nic żywopłotowego.

Ja na kulkowisku mam wiosną Emeprorki. Dają czadu z buksami.
A potem jest szałwia. Tyle w temacie koloru

A z trzcinników będzie Pani zadowolona!
Kasia_CS 23:00, 13 wrz 2018

asiak napisał(a)
Kasiu pięknie działasz Trzcinniki pięknie będą wyglądać Co ja piszę? Już pięknie wyglądają
Kulki z cisów śliczne. Ja u siebie jakoś po sklepach nie widziałam cisów.
Ps. Chciałam dodać, że z takim pomocnikiem to nie ma co się dziwić, że tak pięknie wyszło

Dziękuję za pochwały! a z cisami to przypadek , bo to dzięki Toszce kupione czyli w sumie nie taki przypadek - dała znać o ładnych sadzonkach w jej okolicy i udało mi się kupić.

hihi, Kuba gdyby tylko mu pozwolić, to podlewałby ogród od rana do nocy, a rośliny pływałyby na ziemi
Kasia_CS 23:12, 13 wrz 2018

mrokasia napisał(a)
No kochana, mnóstwo roboty za Tobą . Te trzcinnki fajnie tam wyglądają. Będziesz dawała im coś w nogi? Bo tak mi się tam ten niebieski bodziszek z ostatniego zdjęcia jakoś pojawił w oczach... .

Chyba w nogi kwiatów nie dam, ale rozmyślam o innych trawach.. moze SS, bo te szybko mi się rozrastają Jeszcze nie wiem. Będę jeszcze ciut tą rabatę poszerzać. No i chyba w końcu zrobimy tam ścieżkę z płyt

A i jeszcze ta duża hortka ogrodowa będzie cofnięta na ogrodzenie, bo trochę zasłania przejście przy filarze, za nią nic ciekawego już się nie dzieje a jest jeszcze metr zachwaszczonego trawnika - nie wiadomo po co. Tylko muszę się dowiedzieć kiedy na to najlepszy moment na taką przeprowadzkę - czy teraz czy wiosną. A wtedy przed hortką np jasne hakonki