Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 19:34, 23 paź 2016

anbu napisał(a)

Kasiu normalnie turlam się ze śmiechu :-*

No powiem Ci, że jeszcze długo tego dnia nie dowierzałam porannej akcji
Kasia_CS 19:49, 23 paź 2016

Anda napisał(a)

W ramach wysadzania krzewuszki wzięłam się od razu za ograniczenie tej mojej różowej odętki. Kłącza rzeczywiscie miała konkretne. Muszę ją mieć na oku

hhaha, czyli jednak to nue tylko instynkt przetrwania tej mojej polamanej, ale tenn typ tak ma

opowiadałam o odętce mojej mamie, to mi kazała te wyrzucone egzemplarze sobie dać, to sobie wysadzi za płotem, żeby cośtam sobie kwitło No ale jedno trzeba przyznac- u mnie biała wciąż miała kwiaty jak wykopywalam i nadal by kwitła z tego co widzę
Kasia_CS 12:55, 24 paź 2016

Tacy poranni goście wczoraj
Kasia_CS 18:40, 24 paź 2016

Oł jeee, dostałam info, ze jutro przyjezdzają kurierem różyczki
Zagajanka 23:22, 25 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
A ja dzisiaj kolejną partię cebulowych wsadzilam (ok 70)... nie mam pojęcia jak dziewczyny sadzą po 500-1000 sztuk, nie ogarniam Moze dlatego tak mi to idzie po grudzie, ze za duzo przy nich kombinuję, a tu nie trzeba się cackać zapewne

Przy okazji przekopałam z mączką bazaltową rabatę pod oczekiwane róże, jak przyjdą to jeszcze dorzucę obornik do dołków i ziemię do róż. Mam nadzieję, że przeżyją pierwszą zimę

Z cebulkami rzeczywiscie sie nie cackamy kto kopie doly, wrzuca cebulki i przykrywa je warstwa ziemi, a ja albo szpikulcem robie dziurki (pod male cebulki), albo jade tasmowo ostra lopatka w trzy podejscia zaliczylam calosc

Co do roz, daruj sobie obornik podczas sadzenia, bo latwo jest przedobrzyc z nim i przypalic delikatne nowe korzonki. Nawozimy roze dopiero w kolejnym roku, wtedy moze to byc przekompostowany lub granulowany obornik, popiol z pieca, a kto nie ma, to wieloskladnikowy nawoz mineralny.
Przed posadzeniem trzeba roze przez kilka godzin moczyc w wodzie, Po posadzeniu dobrze je podlej i od razu zrob im kopce z ziemi uniwersalnej i/lub kory, by nie tracily wilgoci i nie podmarzly zima i dobrze ja przezyly.
AsiaK_Z 06:21, 26 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
Tacy poranni goście wczoraj

Goście na wypasione śniadanko przylecieli. Niech się stołują do woli
Kasia_CS 08:47, 26 paź 2016

Różyczki wczoraj dotarły i siedzą w wodzie w wiaderku angielki dość drobne, z kolei ascot mega dorodna-3 badyle grubości kciuka i korzenie większe niz u pozostalych 5 róż będzie "mala" dysproporcja na rabacie w przyszłym sezonie

Dzisiaj postaram się je wsadzić i przy najbliższej okazji kupię kompost do zakopczykowania ich.

Obornika chce trochę dac, ale ponizej dna dolka tak, ze na razie korzenie nie będą jeszcze docierać-obornik trochę się rozlozy pewnie w międzyczasie i uzyzni. Ma to ręce i nogi?
Kasya 08:53, 26 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
Różyczki wczoraj dotarły i siedzą w wodzie w wiaderku angielki dość drobne, z kolei ascot mega dorodna-3 badyle grubości kciuka i korzenie większe niz u pozostalych 5 róż będzie "mala" dysproporcja na rabacie w przyszłym sezonie

Dzisiaj postaram się je wsadzić i przy najbliższej okazji kupię kompost do zakopczykowania ich.

Obornika chce trochę dac, ale ponizej dna dolka tak, ze na razie korzenie nie będą jeszcze docierać-obornik trochę się rozlozy pewnie w międzyczasie i uzyzni. Ma to ręce i nogi?

najgorsze jest to ze do czerwca jeszcze.... 7 miesiecy ponad
Kasia_CS 09:27, 26 paź 2016

Kasia eeeejjjj, nie wspierasz...

a jaki ładny nowy avek!
Kasya 10:07, 26 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
Kasia eeeejjjj, nie wspierasz...

a jaki ładny nowy avek!

no nie wspieram ale dziele sie swoim cierpieniem i niecierpliwoscią