Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Gruszka_na_w... 21:19, 11 lis 2018

Kasya napisał(a)

A ogrodniczy dalabys rade ?

Dałabym. Nie mam zapędów kolekcjonerskich jeśli chodzi o rośliny i raczej dążę w nim do upraszczania. Nie ciągnie mnie też do upraw w donicach i biżuterii ogrodowej.
A we wnętrzach lubię dobrze dobrane detale. Większość z nich wciąż pozostaje w sferze marzeń. W okolicy nie ma takiego sklepu, więc nie narażam się na pokuszenie. A gdyby był pod ręką...
Kiedyś spędziłam sporo czasu w sklepie z wyrobami z bursztynu. Mieli tam lampę w typie Tiffany'ego. Klosz był z bursztynowych elementów. Minęło 40 lat, a ta lampa wciąż mi się jawi. Dawała niesamowite światło.

Kasiu CS, ten fotel uszak na zdjęciu poruszył czułą strunę w duszy mej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasia_CS 23:57, 11 lis 2018

Toszka napisał(a)
Weszłam i wyjść biegiem muszę, bo jak powyższe zdjęcia zobaczyłam to na głos zaczęłam sobie powtarzać "szlaban na zakupy, szlaban"

Tak więc z bólem głowy zwiewam, bo serce krwawi ile zobaczyłam dobroci do domu...eh...

Hihihi też uwielbiam takie rzeczy, ale od lat mam na nie szlaban, bo za bardzo bałaganiarska jestem, by więcejich do domu zaprosić. Mam trochę dodatków w tym stylu, ale eM trochę psioczy na nie, a część polubił Np metalowego wysokiego "manekina", w którego wsadziłam lampki choinkowe i zyskał nową funkcję nastrojowej lampy.
Kasia_CS 00:04, 12 lis 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Z ust mi to wyjęłaś Toszko.
Nie mogłabym prowadzić takiego sklepu, bo cały zysk przeznaczałabym na wynoszenie towaru do domu.

hihi, kolejna no ale przyznam szczerze, że parę rzeczy mnie bolało jak sprzedawałam, bo wolałabym je sobie zostawić - np lustro z okiennicami - oj teraz bardzo by mi się przydało
Kasia_CS 00:09, 12 lis 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dałabym. Nie mam zapędów kolekcjonerskich jeśli chodzi o rośliny i raczej dążę w nim do upraszczania. Nie ciągnie mnie też do upraw w donicach i biżuterii ogrodowej.
A we wnętrzach lubię dobrze dobrane detale. Większość z nich wciąż pozostaje w sferze marzeń. W okolicy nie ma takiego sklepu, więc nie narażam się na pokuszenie. A gdyby był pod ręką...
Kiedyś spędziłam sporo czasu w sklepie z wyrobami z bursztynu. Mieli tam lampę w typie Tiffany'ego. Klosz był z bursztynowych elementów. Minęło 40 lat, a ta lampa wciąż mi się jawi. Dawała niesamowite światło.

Kasiu CS, ten fotel uszak na zdjęciu poruszył czułą strunę w duszy mej.

Uszak jest w sferze moich marzeń, ale póki co to nie mam na taki mebel miejsca bursztyn to dopiero droga impreza Ale nie dziwię się, że wracasz myślami do lampy, bo to taki klasyk, a bursztyn potrafi być bardzo piękny (choć osobiście nie przepadam)
Kasia_CS 11:50, 12 lis 2018

Coraz więcej suchego w ogródku...

... przeplatanego kolorami

Lawendy kwitną mi bardzo nierówno - część dobrze ukwiecona, część ledwo kwitnie, hmm

Kasia_CS 11:52, 12 lis 2018

Liści coraz więcej

i kolorów na hortkach

Cherry fluff w limonkach, bez swoich różowości

i więcej suszków
Kasia_CS 11:55, 12 lis 2018

Voyage

Po daliach jeszcze chłodu nie widać

Pelaśki walczą

Kasia_CS 11:55, 12 lis 2018

No i jest zonk - Stardust się pomylił z deczka.. myslicie, że przeżyją zimę?

Toszka 13:01, 12 lis 2018

Te kapustki rozchodnikowe bez problemu zimują.
Lawenda kwitnąca w listopadzie to nie jest normalne zjawisko. To, że kwitnie (u mnie też) trzeba traktować jak atrakcję sezonu
Anda 13:30, 12 lis 2018

Potwierdzam to co napisała Toszka. U mnie nawet w doniczce takie kapustki dobrze zimują.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies