Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 15:43, 12 kwi 2017

Asiu, taras (ten pergolowy) jest przeznaczony na stół i krzesła, pod ścianą budynku stoi nasza kanapa samodzielnie zrobiona, więc na to akurat miejsce juz jest zarezerwowane. Jest już gdzie usiąść i wypić kawkę albo winko wieczorem
Kasia_CS 20:04, 12 kwi 2017

No i 2 tulipany mają faktycznie zlamane główki, buuu
Anda 23:02, 12 kwi 2017

Współczuję szkód.
Plany podglądam i kibicuję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 23:54, 12 kwi 2017

a ja siedzę i sobie rysuje co by tu pozmieniać
Kasia_CS 00:58, 13 kwi 2017

Taka późnowieczorno-nocna rozkmina

Idę spać...
Zana 06:08, 13 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Kasiu, w takim razie ostatnie podejście

Kasiu, ja bym się tej opcji Asi trzymała. Na Twoim rysunku za dużo jak na moje oko "schodków" wyszło i linie proste pomieszane z zaokrągleniami. Chyba chcesz przekombinować.
Współczuję połamanych tulipanów, toż każdy na wagę złota jest!
anna_t 06:25, 13 kwi 2017

Zgadzam się z Anulą, ładniej Asia narysowała Kasiu. Nie denerwuj się na nas, popatrz na spokojnie. Pomysł o koszeniu
Samo obsadzanie zostaw narazie, jak zrobisz nowe linię rabat zobaczysz ile miejsca się zrobi i zaczniemy planowanie co sadzić
Kasia_CS 07:22, 13 kwi 2017

Dzięki dziewczyny za opinie fakt, trochę pojechalam.. moze to kwestia tego piwa, które mąż kupił na spróbowanie

Ale dzięki temu, ze mnie tu sprowadzacie na ziemię, to wpadlam na to, ze przecież tą hakuro mogę przenieść w inne lokum, jeśli eMowi nie będzie bardzo smutno. A na to miejsce dać magnolie i nie trzeba będzie wyjeżdżać z rabata
Tam gdzie magnolię na górze zaznaczyłam tez można dac na prosto i już będzie "prawie" jak na Asiowym planie

Po bokach tarasu wg Asi planu rabat dać nie mogę, bo to są wyjścia na ogródek. Muszę wkleic zdjęcie z perspektywy ogródka na to miejsce

Może spróbuję oddzielenia tego kawalka na wprost tarasu, tak jak na moim planie, choć się bardzo nie upieram.. Ale zrobiło mi się tam takie miejsce fajne na zrobienie oswietlenia ogródka w postaci takich świetlnych kul-zawsze mi się to podobało a przy przerobieniu linii na kanciaste nagle wydaje się, ze mogą mi pasować w końcu gdzieś
dominika_ 07:38, 14 kwi 2017

Widzę nowe plany, czas na zmiany Oby pogoda szybko się poprawiła, to i realizacja pójdzie migiem.
Zdrowych i wesołych świąt życzę

Pozdrawiam
mirkaka 10:24, 16 kwi 2017

Witaj w projektowaniu nie pomogę, ale dziewczyny świetnie Ci doradzają.