Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 23:13, 02 maj 2019

Rejzi napisał(a)
Oglądam sobie zdjęcia przed i po i widać ogromne zmiany. A te graby jak urosły-szok. Jest cudownie

Dzięki Teresko zmian nie koniec, bo trzeba nadać ręce i nogi, a to jakoś idzie wolno Za dużo czasu na myślenie idzie
Kasia_CS 23:18, 02 maj 2019

Nie pocykałam nowych fotek, to dam sprzed kilku dni, kiedy miałam nadzieję na deszcz

To liść mojej magnolii - nie wiem, czy LA ma takie wielkie liściory

Dziś już tych tulipanów po prawej nie ma

Porzeczka co nieco nas poczestuje
Kasia_CS 23:22, 02 maj 2019

Bratków przybywa i host tez

Kasia_CS 23:32, 02 maj 2019

Dzisiaj zajęłam się daliami od Hani z Żywopłotków cisowych (buziaki ślę)

Powiem Wam, że to mega sztuka jakoś je zgrać z rosnącymi roślinami, żeby pasowały kolorem i wielkością - milion razy zmieniałam w wyobraźni miejsce.

Poza tym przesadziłam kilka jeżówek, wykopałam liriope, bo tam będzie rosła magnolia, a ono łazi po rabacie mocno. I się u mnie źle czuje, bo słabo mi kwitnie. Może ktoś ma ochotę wyprobować? Mam trochę sadzonek, które szukają domu.

Z dalii będą głównie odmiany o dekoracyjnych kwiatach o dużej średnicy.
malinia 07:33, 03 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Dzisiaj zajęłam się daliami od Hani z Żywopłotków cisowych (buziaki ślę)

Powiem Wam, że to mega sztuka jakoś je zgrać z rosnącymi roślinami, żeby pasowały kolorem i wielkością - milion razy zmieniałam a wyobraźni miejsce.

Poza tym przesadziłam kilka jezówek, wykopałam liriope, bo tam będzie rosła magnolia, a ono łazi po rabacie mocno. I się u mnie źle czuje, bo słabo mi kwitnie. Może ktoś ma ochotę wyprobować? Mam trochę sadzonek, które szukają domu.

Z dalii będą głównie odmiany o dekoracyjnych kwiatach o dużej średnicy.

powiem Ci Kasia że też myślałam ostatnio o jeżówkach ale jak przyszłoby je gdzieś w kopać to nie wiedziałabym gdzie ;D
Anda 07:40, 03 maj 2019

Śliczne widoki ogrodowe. Magnolia będzie zdobić zatem również liśćmi. Piękne są takie duże.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jolanka 08:27, 03 maj 2019

Zostaw te magnolię w spokoju, zobaczysz za rok
Oj, o daliach zapomniałam, muszę dzisiaj posadzić.

A my z Iwonką poszalałysmy i zrobiłyśmy sobie przecudną wycieczkę do Rogowa i Łodzi
asiak 09:51, 03 maj 2019

Kasiu pięknie u Ciebie, tulipanki jeszcze ślicznie kwitną
Kasieńko czy pryskałaś czymś swoje porzeczki? Na moich siedzi mszyca, chyba muszę je czymś potraktować.
Kasia_CS 10:47, 03 maj 2019

malinia napisał(a)

powiem Ci Kasia że też myślałam ostatnio o jeżówkach ale jak przyszłoby je gdzieś w kopać to nie wiedziałabym gdzie ;D

Ja miałam taką niską odmianę - meringue i ciut wyższą virgin, ale słabo mi tam rosły. Poza tym kiedyś je tam wsadziłam dość głęboko w rabatę, bez sensu tak daleko - ale to takie utykanie gdziekolwiek, gdzie miejsce było. Teraz jak wykopałam, to się okazało, że w suchym totalnie podłożu są, w rękach mi się na sadzonki mniejsze rozpadły normalnie Trochę lepiej przygotowałam im dołki i zobaczymy jak sobie będą radzić.
Kasia_CS 10:48, 03 maj 2019

Anda napisał(a)
Śliczne widoki ogrodowe. Magnolia będzie zdobić zatem również liśćmi. Piękne są takie duże.

No właśnie kiedyś mój eM mówi, że magnolia taka nijaka jest, że tyk kwiaty a potem nic ciekawego. Ale mnie właśnie się liście magnolii podobają i on też po jakimś czasie przyznał mi rację, że ulistniona też jest atrakcyjna

Teraz będę szukać sobie odmiany na drugie znalezione miejsce. Na razie poszła w nie dalia