Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 23:15, 04 maj 2019

Oki, to frosted od razu zarezerwuję dla Ciebie - niby były 2 sadzonki, ale jedna chyba nie żyje, bo zimowała w doniczce niezadołowanej - powinnam je wyczesać tak swoją drogą

Liriope to z zastrzeżeniem, że to wędrowniczek i wymaga jakiejś zapory. Swoj drogą ciekawa jestem jak w Twojej żyznej ziemi by się zachowywało Mam nadzieję, że uda mi się do Ani-kwartet dotrzeć, to jak byś się wybierała to je wezmę.
Kasia_CS 23:16, 04 maj 2019

malinia napisał(a)

Moje leżą na taczce ji czekają na wyrok.... Wypad z ogrodu albo olsnienie ;D

hehe, biedne ogrodóweczki Moja tak zawsze fajnie kwitnie, że szkoda byłoby mi się jej pozbyć. Poza tym jest jedną z pierwszych roślin u mnie i przywędrowała z ogrodu mamy eMa
tulucy 23:17, 04 maj 2019

Się wybieram, ale też pamiętaj, że u mnie masz Leosia do obejrzenia
Annak 23:51, 04 maj 2019

Kasiu, jak coś zostanie z Twoich nadwyżek to ja chętnie przygarnę. Mogłabym podjechać w dogodnym dla Ciebie terminie
Kasia_CS 23:54, 04 maj 2019

Annak napisał(a)
Kasiu, jak coś zostanie z Twoich nadwyżek to ja chętnie przygarnę. Mogłabym podjechać w dogodnym dla Ciebie terminie

Aniu, ja pamiętam o Tobie też Jak dla mnie to możesz podjechać nawet jutro, jeśli się wybierasz na działkę, to masz mnie prawie po drodze daj znać!
kasiab 06:37, 05 maj 2019

Kasiu jakby jakieś roślinki zostały bez domu to chętnie przygarnę gdybyś wysyłała
malinia 06:41, 05 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)

hehe, biedne ogrodóweczki Moja tak zawsze fajnie kwitnie, że szkoda byłoby mi się jej pozbyć. Poza tym jest jedną z pierwszych roślin u mnie i przywędrowała z ogrodu mamy eMa

wiesz ze to też moje pierwsze rośliny w moimo grodzie
no ja nie wiem gdzie je dać ;(
inka74 07:36, 05 maj 2019

Kasiu może lepiej, abyś na razie nie sadziła tej magnolii. Zadołuj ją w donicy w miejscu docelowym. Na zimę tylko trzeba będzie ją okryć i korą podsypać aby lepiej przezimowała. Za rok, jak zakwitnie będziesz wiedziała czy to to. Szkoda, że już po kwitnieniu kupiona. Ja kupiłam Albę Superba i ta też ma duże listki. Trudno na obecną chwilę powiedzieć czy na 100% to ta jedna wymarzona. Jak kwitnie to łatwiej.

Edit: ale ty wiesz, czytałaś, że Lennei Alba rośnie do 6 metrów wysokości i 4 metrów szerokości? Tak podają na ZSzP a oni się rzadko mylą. Zawsze możesz próbować ją ciąć. Można delikatnie po kwitnieniu nowe przyrosty. Mam tak dwie różne magnolie korygowane i żyją i kwitną co roku.

http://www.e-katalogroslin.pl/plants/3909,magnolia-soulangea-lennei-alba_magnolia-soulangeana-lennei-alba
BKosimkArt 11:55, 05 maj 2019

I Ty działasz Kasiu, córcia chyba już trochę na to pozwala
Twoje azalie już w takim stadium??!!?? szok moje w ścisłym pąku...
pokażesz je szerzej?? ciekawa jestem ich towarzystwa...

edit: cofnęłam się i zobaczyłam towarzystwo azalii
Ty wiesz, że ja mam je też przy hakuro
BKosimkArt 11:58, 05 maj 2019

Połączenie fioletu z pomarańczowym widziałam u Iwonki i baaaardzo mi się podobało.