Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

asiak 07:57, 06 sie 2019

Ładniutko
sarenka 09:18, 06 sie 2019

Kasia, jak to robisz, że masz taki zielony trawnik??? Mój nadal żółty, ppdlewm co drugi dzień od kiedy te deszcze popadalay trochę, ale nie chce odżyć :/

Wszystko takie soczyście zielone u Ciebie, a w oczy rzuciły mi się rozchdoniki! Są takie dorodne polubiłam je i póki co z jednej sadzonki mam po4 latach jakieś 8-9 i oddałam jeszcze 3-4. Teraz chce kupić takiego z czekoladowymi liśćmi i dosadzic do Rozplenic i biegłego, ale jego dać gdzie indziej
Zakrecona 09:55, 06 sie 2019

Kasiu, aż wierzyć się nie chce, że Twój ogród powstał na dachu garażu

Mistrzyni obiektywu, to swoją drogą
April 10:19, 06 sie 2019

Kasia_CS napisał(a)

Hej Jolu!!

Nie nie, niech sobie w spokoju żyją i ekosystem dopełniają

Tak sobie myślę, co za andropogon.. a ja pod nazwą schizachyrium kupowałam palczatkę ja oczywiście z chęcią bym jeszcze ją dokupiła, bo fajnie te kolorki szarofioletowe wyglądają na rabacie. Oczywiście teraz żałuję, że nie kupiłam kilku innych roślin, choć byłam na miejscu, a mi się zapomniało wpisać na listę.. dokupilabym też krwiściąg, bo bardzo mi przypasowal.

A w ogóle to wczoraj zauważyłam, że biała firletka od Ciebie znów pokazuje kwiatki

Ja się chyba w sobotę wybiorę na zakupy do ZP, tak mi potrzeba traw właśnie. Jakieś prosa i palczatki, zarówno andropogon gerardi jak i te schizachyrium czyli te miotlaste. Może przyjedziesz?

A firletkę, jak będziesz skubać przekwitnięte to jeszcze długo będzie kwitła. Ja wczoraj zbierałam nasiona, resztę wycięłam. Wnerwiała mnie. Pewnie jeszcze powtórzy kwitnienie. Niestety nie mam czasu skubać po kwitnieniu. Za dużo tego.
eVka 10:46, 06 sie 2019

Kasiu, pięknie, bardzo pięknie jest u Ciebie, ładniutki trawniczek i rabaty bogate
Helen 21:39, 06 sie 2019

Zakrecona napisał(a)
Kasiu, aż wierzyć się nie chce, że Twój ogród powstał na dachu garażu

Mistrzyni obiektywu, to swoją drogą

Kasia, czy ja dobrze czytam, ze ogród masz na dachu garażu? I rośliny tak pięknie rosną? Normalnie niemożliwe
Kasia_CS 21:54, 06 sie 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Kasienko dzieki tobie zakochalam sie w tej rozy monsted wood musze ją miec w swojej kolekcji

Dziś zapomnialam cyknąć w pełni rozwiniętą - ale na pewno widziałaś ją nie raz i utwierdziłaś się w chęci posiadania - dziś wszystkim kazałam ją wąchać i Williama Shakespeara, bo obie rozwinęły w pełni kwiat - obłęd!
Kasia_CS 21:55, 06 sie 2019

mrokasia napisał(a)
Ale zieloniutko u Ciebie .

w słoneczku zieleń po prostu jest taka fajna, soczysta a jeszcze zdjęcia robione z perspektywy trawnika, to już w ogóle robi się gęściej niż w rzeczywistości ale sierpień jest póki co łaskawy i rośliny widocznie odżywają.
Magleska 21:57, 06 sie 2019

Kasiu fotkowo jestem na bieżąco ,poza tym ,że mało się udzielam z pisaniem
jest pięknie
Kasia_CS 21:59, 06 sie 2019

Kim napisał(a)
Pięknie i tak soczyście jakby to wiosna była

hihi, tylko wiosennych cebulowych brak

Dziękuję!