Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

AnnaCh 22:19, 22 paź 2019

Róże piękne Choć ja nieróżana, to bardzo mi się u Ciebie podobają i potrafię dostrzec jej piękno
ŚŚ gwiazdorzy, no nie ułatwiasz mi wyboru drzewka przytarasowego, no...
Kasia_CS 08:26, 23 paź 2019

Helen napisał(a)
Kasia, gdzie się u Ciebie mieści tyle róż? I to takich pięknych?

ano się mieszczą i niebawem dojdą 4 sztuki z gołym korzeniem, a jeszcze mam 6 w donicach czekających.. chyba po posadzeniu jesiennym będzie stan 60 egzemplarzy
mrokasia 08:49, 23 paź 2019

Faktycznie ten bez zieloniutki jak szczypiorek. Dzięki za fotkę.
Róże cudne!
Kasia_CS 10:00, 23 paź 2019

Nowa12 napisał(a)
Czy to sa aktualne zdjęcia? Bo jeżeli tak, to ty chyba w innej strefie klimatycznej mieszkasz . Nawet rozplenice masz jeszcze zielone? Moje już dawno sucho-żółte.
Raureif - podoba mi się coraz bardziej . A ŚŚ masz śliczną. Aż żałuję sama, że dwóch nie wsadziłam razem. Ale nie wpadłam na to.

Zdjęcia wczorajsze i przedwczorajsze u mnie to chyba dzięki temu, że nie było jeszcze żadnych przymrozków. Rozplenice mają tylko pojedyncze źdzbła żółte, a tak to zieloniutkie .

Raureif bardzo Ci polecam - w sumie to moja ulubiona trawa z tych niskich

ŚŚ dziękuje
Kasia_CS 10:02, 23 paź 2019

AnnaCh napisał(a)
Róże piękne Choć ja nieróżana, to bardzo mi się u Ciebie podobają i potrafię dostrzec jej piękno
ŚŚ gwiazdorzy, no nie ułatwiasz mi wyboru drzewka przytarasowego, no...

hihi, a może właśnie pomagam w wyborze Róże na zdjęciach zawsze wdzięczne.. na żywo kolce mniej przyjemne, ale i tak mnie to nie zraża
Kasia_CS 10:03, 23 paź 2019

mrokasia napisał(a)
Faktycznie ten bez zieloniutki jak szczypiorek. Dzięki za fotkę.
Róże cudne!

nie za ma co w sumie to ciekawa jestem czy u kogokolwiek on wpada w limonkę, czy zieleń trzyma - ja go dla limonki kupowałam, wrrr...

To co, zastanawiałaś się już jak dużą różankę robisz ?
Kasia_CS 10:04, 23 paź 2019

A w ogóle to czytałam u Angeliki, że ona swoją lawendę cięła na początku sierpnia - wiadomo, że inne rejony Polski, ale to aż miesiąc później niż ja... i jej cudownie kwitnie teraz - przypadek ?
Zana 10:29, 23 paź 2019

Kasiu, śliczne kwitnące foteczki, zupełnie jak nie jesienią. No świdośliwa broni honoru tej pory roku, absolutnie cudna.

Która rozplenica ładniejsza, Hameln czy Medium Boy? Zastanawiam się nad tą Boy. Która kwitnie wcześniej?
mrokasia 10:31, 23 paź 2019

Kasia_CS napisał(a)

nie za ma co w sumie to ciekawa jestem czy u kogokolwiek on wpada w limonkę, czy zieleń trzyma - ja go dla limonki kupowałam, wrrr...

To co, zastanawiałaś się już jak dużą różankę robisz ?

no może jeszcze się opamięta...

a na róże to ja jakoś miejsca u siebie nie widzę...
Kasia_CS 15:52, 23 paź 2019

Zana napisał(a)
Kasiu, śliczne kwitnące foteczki, zupełnie jak nie jesienią. No świdośliwa broni honoru tej pory roku, absolutnie cudna.

Która rozplenica ładniejsza, Hameln czy Medium Boy? Zastanawiam się nad tą Boy. Która kwitnie wcześniej?

noo.. ŚŚ jedyna się postarała o jesienny klimat (nie liczę brązowych hortensji, bo one akurat tyle uroku to nie mają )

No i jeszcze miskanty mam przebarwiające się, więc i one przypominają o jesieni.

Wcześniej kotki pokazała chyba Hameln, ale Boy chyba ma ciut bardziej je upakowane - chyba zresztą pokrój kępy bardziej mi się w boyach podoba.

Z drugiej strony nie wiem, czy sadzonkę Hameln miałam starszą niż MB (kupowane razem w daglezji), ale Hameln stworzyły większe kępy i mają więcej kotków na razie, jednocześniej będąc na oko bardziej bałaganiarskimi