Róże piękne Choć ja nieróżana, to bardzo mi się u Ciebie podobają i potrafię dostrzec jej piękno
ŚŚ gwiazdorzy, no nie ułatwiasz mi wyboru drzewka przytarasowego, no...
ano się mieszczą i niebawem dojdą 4 sztuki z gołym korzeniem, a jeszcze mam 6 w donicach czekających.. chyba po posadzeniu jesiennym będzie stan 60 egzemplarzy
Zdjęcia wczorajsze i przedwczorajsze u mnie to chyba dzięki temu, że nie było jeszcze żadnych przymrozków. Rozplenice mają tylko pojedyncze źdzbła żółte, a tak to zieloniutkie .
Raureif bardzo Ci polecam - w sumie to moja ulubiona trawa z tych niskich
A w ogóle to czytałam u Angeliki, że ona swoją lawendę cięła na początku sierpnia - wiadomo, że inne rejony Polski, ale to aż miesiąc później niż ja... i jej cudownie kwitnie teraz - przypadek ?
noo.. ŚŚ jedyna się postarała o jesienny klimat (nie liczę brązowych hortensji, bo one akurat tyle uroku to nie mają )
No i jeszcze miskanty mam przebarwiające się, więc i one przypominają o jesieni.
Wcześniej kotki pokazała chyba Hameln, ale Boy chyba ma ciut bardziej je upakowane - chyba zresztą pokrój kępy bardziej mi się w boyach podoba.
Z drugiej strony nie wiem, czy sadzonkę Hameln miałam starszą niż MB (kupowane razem w daglezji), ale Hameln stworzyły większe kępy i mają więcej kotków na razie, jednocześniej będąc na oko bardziej bałaganiarskimi