Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Anda 11:44, 11 cze 2021

A może zamiast drzewka na pniu jakaś forma kolumnowa? No mi tak ze zdjęć bardzo pasuje, np. jakaś kolumnowa jabłonka
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 12:30, 11 cze 2021

Kasia, czyli to nie ode mnie na takiego czegoś nie mam

Z szczepionych kupiłam sobie ostatnio krzewuszkę na pniu. I kalinę Eskimo na pniu. I zachorowałam na pęcherznicę na pniu po wizycie u Miłki.
Dorii 13:25, 11 cze 2021

A może Klon wyrazisty PHOENIX Acer x conspicuum liście inny kolor niż chciałaś ale też rosżwietli rabatę a zimą zdobi czerwona kora.
jolanka 13:45, 11 cze 2021

Kasiu a może jakąś jabłoń ozdobną, zima malutkie jabłuszka by zdobiły, wiosną kwiaty ?
Kasia_CS 14:25, 11 cze 2021

Zapomniałam tylko przypomnieć, że to nadal jest ogród na garażu więc fajnie jakby to była roślina nie tak silnie się korzeniąca i w miarę wolno rosnąca. Posadzic chce na wzniesieniu, czyli usypanym przeze mnie mini wale, wzmocnić go od frontu tworząc jakby taką donicę dla niego.

Może lepiej już dać dereniowi zwyczajnie się rozrosnąć i darować sobie "wyfikane" rośliny ?

Tylko kurcze na tym jasnym ulistnieniu mi zależało... A jabłonki to chyba tradycyjnie.. ale ich kwitnienie kuszące
Gosiek33 14:37, 11 cze 2021

Chyba i dereń i jabłonka mają spore korzenie? Może ktoś wie co można na płytkiej miejscówce posadzić
Kasia_CS 14:59, 11 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)
Chyba i dereń i jabłonka mają spore korzenie? Może ktoś wie co można na płytkiej miejscówce posadzić

Taki na pniu też? Nie wiem w sumie jak to jest z podkładką na której rośnie szczepiona roślina..
Anda 18:21, 11 cze 2021

Miałam na myśli kolumnowe mini tree. Jest taka seria jabłonek owocowych. Mam Redlane. Wolno przyrasta, a można je trzymać nawet w donicach. Goldlane ma jaśniejsze liście. Ogólnie rośliny nadające się do donic dadzą radę i na dachu garażu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 21:17, 12 cze 2021

Chyba nie bardzo do mnie jabłoń kolumnowa przemawia mimo wszystko... A może klon palmowy? patrzyłam dziś sobie jakieś fotki i taki sango kaku albo katsura całkiem fajne

Przechodząc obok donicy z zielenią miejską uwagę przykuła na maksa kwitnąca szałwia-olbrzymi kwiatostan u tak relatywnie małej szałwii. Ciekawe co to za odmiana. Specjalnie dłoń dałam porównawczo
Kasia_CS 21:48, 13 cze 2021

Studium nad Louise Odier