Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Agatorek 20:27, 08 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)

Aga, to jest jakieś oregano, ale zabij, nie powiem jakie mnie też się podobało i mi Ania ukopała

Daruję Ci życie .
Może znajdę .
MiluniaB 23:27, 11 lip 2021

Basiu kogo to ogród?
Kasia_CS 00:05, 12 lip 2021

MiluniaB napisał(a)
Basiu kogo to ogród?

Wstawiłam zdjęcia z odwiedzin w ogrodzie u Ani-Kwartet nie b ma swojego wątku, ale zdjęcia jej królestwa zwykle można oglądać u Izy-Ursy w jej wątku "Ogród pod lasem"
Martka 08:43, 12 lip 2021

Ania Kwartet to fenomen, nie ma swojego wątku, za to jeden z najpiękniejszych ogrodów na Ogrodowisku a każdy kto robi mu zdjęcia, może czuć się szczęśliwcem
Kasia_CS 19:49, 12 lip 2021

Zrobiłam kilka fotek u siebie, ale niewiele się dzieje, więc tradycyjnie stawiam na bliższe kadry...

Hortka z lidla, która kiedyś była małą hortensją, a pięknie się rozrosła i niezawodnie kwitnie

Nowy nabytek - floks Windsor

Róża Voyage - ślicznie pachnie...
Kasia_CS 20:01, 12 lip 2021

Cardinal Hume

Moja ulubienica, choć rutewka Delavaya jak zawsze u mnie rachityczna

Nowe szałwie u mnie, czyli Marvel sky blue i czyściec od Kwartecika podarowany Nad nimi góruje przezimowana gaura - zobaczymy, man nadzieję , że ich nie stłamsi

Tu coś dla śmiechu dla wszystkich posiadaczy bodziszka Rozanne - to jest prawie cała kępa jaką posiadam - czyli łacznie ze 2 pędy na krzyż, które raczyły właśnie teraz zakwitnąć
Kasia_CS 20:08, 12 lip 2021

Dla przypomnienia nowa róża u mnie (Amica), która po powrocie z wakacji (czyli w ostatnim tyg czerwca) wyglądała tak:
Teraz jest tak - widać, że już całkiem nieźle pączkuje

Ożanka hyrkańska, która jedyna się ostała wreszcie kwitnie, choć skromnie

Czekam na posadzenie Kaffe fasset, bo chcę na żywo jeszcze kolor zobaczyć i powoli zaczyna się rozwijać

Kasia_CS 20:19, 12 lip 2021

Powolutku budująca się Darcey Bussel - chyba zbyt daleko ją posadziłam - jakoś nie wierzę, że osiągnie konkretne gabaryty

Coś na co czekm od lat! Wreszcie mam sadzonkę świecznicy, która mnie zaszczyci kwiatem

I już na koniec posadzona na lekkim podwyższeniu kilka lat temu trzmielina oskrzydlona - ładnie wypełniła ten narożnik
Dragonka 20:29, 12 lip 2021

Kasiu, jak ja lubię podglądać sobie po cichutku jak wstawiasz zdjęcia- ta róża Voyage wygląda ślicznie, to rabatowa jest czy z tych pnących? Piękny odcień różu, a jak jeszcze pachnie, to dopisuję do swojej tajnej listy W przyszłym roku planuję jednak zrobić różankę.

Zaciekawiła mnie ożanka, myślałam że to jakiś przetacznik Ale fajnie się prezentuje, muszę poczytać, da się wysiać?
Dragonka 20:31, 12 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)

oj,ale czad! rutewka w oddali tak? Czaiłam się na nią,muszę upolować Bardzo lubię zestawienia fioletu z pomarańczem i żólciami, pięknie tam wyczarowałaś to