Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 23:48, 15 lip 2021

No i zapraszam do wątku Joli April, gdzie skończyłam wstawiać zdjęcia z mojej wczorajszej wizyty w jej ogrodzie Miłej przechadzki
Agatorek 01:28, 16 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)

A upały znoszę zadziwiająco dobrze - nie przeszkadzają mi w codziennym funkcjonowaniu i drobnych ogrodowych pracach Dziś posadziłam różę, dwie szałwie, przetacznika, popieliłam trochę trawnik

A może te "ostatnie" dni spróbuj poodpoczywać?
Pamiętasz? kiedyś nawet trochę poleżałaś na tarasie

Byłam u Aprilka (na jej temacie, na żywo mam nadzieję kiedyś się wprosić ). Szczęki długo nie znajdę...
Kasia_CS 05:42, 16 lip 2021

Agatorek napisał(a)

A może te "ostatnie" dni spróbuj poodpoczywać?
Pamiętasz? kiedyś nawet trochę poleżałaś na tarasie

Byłam u Aprilka (na jej temacie, na żywo mam nadzieję kiedyś się wprosić ). Szczęki długo nie znajdę...

Wczoraj taką myślą z małżonkiem się podzieliłam, że ja wc tym b szpitalu to chyba sobie odpocznę

Ty weź sprawdź, czy Ci nie wpadła do tego dołu na cisa, bo może być ciężko znaleźć potem
Agatorek 10:50, 16 lip 2021

Po co szukać, jak za chwilę znów jakieś cudne zdjęcia ktoś wstawi i znów mi gdzieś wpadnie
Dorii 10:58, 16 lip 2021

Do tego dołu to byś za szczęką wpadła i to ciebie trzeba by szukać.
Kasia_CS 14:05, 16 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Po co szukać, jak za chwilę znów jakieś cudne zdjęcia ktoś wstawi i znów mi gdzieś wpadnie

Właśnie skończyłam ogarniać zdjęcia z ogrodu Inki i będę wstawiać relację

Ogród ten jest totalnie inny, bogaty w gatunki, odmiany, dużo kwitnących roślin. Poza tym zupełnie odmienne warunki do sadzenia - bo u Iwony jest gleba gliniasta i duuuuużo słońca - wybaczcie brak takich światłocieni, ale o godz 13 nie sposób było uzyskać ten efekt jaki mamy wczesnym rankiem lub po południu, czy w lesie A szkoda, bo może nie oddałam należytego uroku, jaki ma ta smaczna bombonierka

Kasia_CS 15:32, 16 lip 2021

Relacja gotowa!! Zapraszam do spaceru po ogrodzie Iwony
Kasia_CS 23:55, 16 lip 2021

A ja dziś wykopałam drugą nierokującą hortkę i wsadziłam do doniczki - będę myśleć, co z tymi niedobitkami robić - może posadzę pod moim hortensjowym potworem w zaułku, gdzie jest zacisznie?

Przesadziłam też moją 3 letnią kępkę Rozanne, która ma kilka pędów na krzyż i dałam na bardziej słoneczne miejsce - ciekawe, czy się odwdzięczy Będzie rosła za przywrotnikiem i może wyjdzie z tego coś fajnego - może jakoś się będą przenikać - o ile nie zabiłam rozanne

Popieliłam trawę, bo tak mi się po nawożeniu chwastnica rozhulała, że coś okropnego! Kuku sobie zrobiłam tym nawożeniem trawy

Chodzę i dumam gdzie by tu kuklika Bohema pink posadzić, bo coś się nie mogę z nim ogarnąć. Może jutro coś wymyślę.

A dziś dla odmiany położę się wcześniej spać i nikt mnie nie będzie rano budzić od 5tej począwszy! Dzieci pojechały dziś do dziadków i nocują, ale jutro już je zabieramy Pewnie jak na złość o 6 będę wyspana
Agatorek 00:20, 17 lip 2021

Jezuuu, kobieto, co Ty bierzesz, że masz tyle energii?

Relację z ogrodu Iwonki widziałam, ehhh, wiedziałam, że nie warto szukać tej szczęki .
Gosiek33 06:52, 17 lip 2021

Mam potrzebę zostawienia swoich ochów i achów zostawić u kobiety obdarzonej spojrzeniem na piękno wokół, wydobycia go z ogrodów i roślin a na dodatek przepięknego utrwalenia tego w fotografii

chapeau bas