Ja wiem, co Ci chodzi po głowie. Uparłaś się na idealne koła i za nic nie schodzi się to w rzeczywistości, bo nie współgra ze stanem faktycznym. Mój pierwszy projekt oparty był wyłączniena kołach, rozrysowany na kartce cyrklem O ten: https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/109/1099271/original.jpg Potem na żywo, przy probie realizacji, jakiś taki się zaczął robić nijaki. Przecież nie będziesz nad własnym ogrodem latać, więc pomyśl, że może zamiast kółek dwa środki wyznacz i coś na kształt elipsy spróbuj wytyczyć. Uwierz mi, z pozycji codziennego spoglądania na ogród nie zauważysz braku idealnego kola
Idealnie to oddałaś- oczywiście, że chcę, żeby było pięknie, zwłaszcza, że front kolisty ogromnie mi się podoba, ale co tu dużo mówić- musi być też praktycznie, bo nie tylko ja tam mieszkam, i już wczoraj Synek mi powiedział- "ale ja tu gram w piłkę"
Trzeba znaleźć złoty środek i kombinować, kombinować, kombinować. Z lotu ptaka, czyli ołówkiem po kartce zawsze wydaje się to prostsze niż w rzeczywistości, a "w terenie"...jak stoję na tyle działki, to marzę żeby mieć taki mega cyrkiel i z pozycji "lotnej" móc to wyznaczyć Ale się nie da, więc trzeba kombinować, kombinować, kombinować....
Martuś, ze złego założenia wychodzisz - kołem ma być trawnik. Rabaty wokół rozmyją swoje kształty po obsadzeniu roslinami i to czy z prawej będzie szerzej niż z lewej nie będzie miało żadnego znaczenia. A tam gdzie szerzej to wykorzystasz na przejście.
Przyjechała do mnie mączka bazaltowa- pan kurier z jęzorem wywieszonym na brodzie wtachał 30 kg (ten się śmieje- ja będę musiała wtachać do samochodu...)
Pytanko- jak głęboko mam przekopać pod brzozami tę mąkę z korą i kompostem? Dla wszystkich z fantazją (vide: Toszka) przypominam, że kopanie kilofem nie jest tak odprężające jak szpadlem...