Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

inka74 16:12, 01 sie 2016

Pytanie z serii głupich - czemu całego kola nie przesunąć w stronę choinek tak z metr? Przy choinkach zrobi się bardziej proporcjonalna rabata, przed suszarką będzie więcej miejsca na mini rabatkę a trawnik taki sam zostanie
Makusia 18:29, 01 sie 2016

Iwi bo tam ma być/jest miejsce na ognisko. No i nie spasuje mi się nijak ze ścieżką od koła frontowego wzdłuż południowej granicy. Próbowałam różne opcje. Jeszcze będę próbować po powrocie z urlopu-może będę miała bardziej świeży umysł
inka74 20:23, 01 sie 2016

Czasami lepiej coś odłożyć na chwilę wrócisz z wakacji z głową pełną pomysłów i kółko zrobi się owalem
roma2 20:29, 01 sie 2016

Odsapnij trochę i odpuść. Po urlopie wytyczysz rach ciach. Czasem trzeba odpuścić na chwilę. Często okazuje się wtedy, że da się i szybko i sprawnie i zadowalająco. Ja tak często mam w pracy. Siedzę, mędzę pod nosem, nic nie wychodzi, rzucam wtedy w diabły (nawet szef nie protestuje, bo już poznał "mój styl" pracy ). Wracam następnego dnia i raz dwa rozwiązuję problem. Bywa i tak, ze człowiek szuka problemów tam gdzie ich nie ma i wraca do pierwszej myśli. Trza świeżego spojrzenia. I tyle. Pa.
anbu 21:51, 01 sie 2016

A u Marty ciągle na tapecie problem kwadratury koła

Marta, Szalona Kobieto, jedź na urlop tak jak Baby radzą. Przewietrzysz mózg a nierozwiązywalny geometryczny problem sam się rozwiąże
Johanka77 22:25, 01 sie 2016

Martuś, jak ja Cię rozumiem! Właśnie stoczyłam potyczkę słowną z moim Ogrodowniczym na temat prostych rabat. I na temat tego, że mi nie jest wszystko jedno, że jak rabata z jednej strony zaczyna się na 80cm od ogrodzenia, to od drugiej strony nie może być 90cm, a po środku fala - bo tak wyszło. I że obrzeże na klepisko pod palenisko, którego poziom nie jest poziomem, tylko biegnie pod górkę, też mi się ni podoba.
Ja rozumiem, że mam nireówny teren i muszę się godzić na górki i spadki, ale prosta linia obrzeża to ma być prosta linia obrzeża.
No wkurza mnie, jak fachowcy robią "na oko" "bo tak biegnie teren"... Ja do wszelkiej architektury i jej planowania używam colsztoka i poziomicy. Tak juz mam.
Poprosiłam o przesadzenie brzozy w linii z dwiema pozostałyymi, a jest 30cm bliżej płotu... No niestety, mnie to w oczy razi
dominika_ 22:50, 01 sie 2016

Kubuś Puchatek jest dobry o każdej porze dnia Udanego odpoczynku
roma2 23:03, 01 sie 2016

dominika_ napisał(a)
Kubuś Puchatek jest dobry o każdej porze dnia Udanego odpoczynku
I Muminki!!! Odpoczywajcie!
elka_ 07:12, 02 sie 2016

Martusiu-Kubusiu odpoczywaj i ładuj akumulatorki, kiedy wrócisz i spojrzysz -
wszystko stanie się oczywiste Pozdrawiam
Luteczka 10:56, 02 sie 2016

Martuś jesteś niesamowita
Prawie się oplulam kawą czytając opowieść o Kubusiu
Świetne porównanie do prac w ogrodzie, szczególnie ten początek o rączkach, też nie wiedziałam jak zacząć to wszystko