Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 08:54, 01 sie 2016

HAniu, Dominiko:
żółte, widoczne jedynie na zbliżeniu linie, zrobiłam dla Was na biało

BasiaLT 09:36, 01 sie 2016

Makusia napisał(a)

Dziękuję, bardzo się cieszę, że efekty Ci się podobają- każdy czasem lubi komplementy, choć ja się czerwienię za każdym razem

Nie ma się co czerwienić tylko przyjmować komplementy bo się słusznie należą za taki kawał pracy
Dominika11 10:24, 01 sie 2016

Makusia napisał(a)
Taki mały suprise, bo dawno zdjęć nie było

Z dedykacją specjalną dla Toszki

Okularowa w kwietniu....

I w lipcu....

no no zmiany super jak to wszystko podrośnie będzie czadersko
wiklasia 10:47, 01 sie 2016

liniowa linia zaokrąglona - uwielbiam :
Byli już cykliści, będzie i cyrklistka - specjalistka od posługiwania się cyrklem w terenie i wytyczania kół, kółeczek i innych okrągłych i kulistych
LyraBea 11:08, 01 sie 2016

Naprawdę kawał roboty odwaliłaś z rabatą przed domem. I nie dziwię Ci się, że rączki Cię zaświerzbiły, żeby zabrać się za część za domem. Do zimy jeszcze trochę czasu a co zadziałasz, to potem wiosną będzie już tylko przybierać na masie. No kółko Ci wyszło jak ta lala Już widzę jak wypełnia się nasadzeniami i ogród dojrzewa.
Lubię do Ciebie zaglądać...
AnnaCh 11:57, 01 sie 2016

Dziewczyny, a powiem Wam, że okularowa na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach
dominika_ 12:37, 01 sie 2016

AnnaCh napisał(a)
Dziewczyny, a powiem Wam, że okularowa na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach

praktycznie jak wszystko w ogrodach, tylko Ci co umieją zdjęcia robić potrafią pokazać zbliżony obraz do rzeczywistości
Makusia 13:20, 01 sie 2016

AniuCh, Domi, Bea, Basia, Wiklasia i druga Domi

A ja Wam wszystkim łącznie powiem, że cieszy mnie to moje "wyzwanie" Cytując za Kubusiem Puchatkiem-
początek był taki:
Miałbym pewien pomysł, ale nie myślcie, żeby był bardzo dobry.

potem było tak (po uświadomieniu
Żadnych Złudzeń - Skrócona wersja stwierdzenia: "Wszystko teraz jest jasne i przejrzyste, nie trzeba już żadnych dyskusji na ten temat, żadnych rozważań, można spokojnie przestać się głowić, bo przecież to doprawdy zupełnie oczywiste"

Na etapie zaczynania pracy czułam się mniej więcej tak:
Puchatek spojrzał na obydwie łapki. Wiedział, że jedna z nich jest prawa, i wiedział jeszcze, że kiedy już się ustaliło, która z nich jest prawa, to druga była lewą, ale nigdy nie wiedział, jak zacząć.

W między czasie było tak (zamiast ołówków, był mikser )
Gdy Puchatek zobaczył, co jest w paczuszce, o mało co nie przewrócił się z radości. Była to skrzyneczka kolorowych ołówków. Były tam ołówki oznaczone literami M. R. – to znaczy dla Misia Ratownika, na innych znów były litery D.M. – co oznaczało dla Dzielnego Misia. Był tam jeszcze scyzoryk do ostrzenia ołówków i gumka do wycierania tego wszystkiego, co się źle napisało, i linia do rysowania linijek, żeby na nich równo pisać słowa, i podziałka, zrobiona na linii, żeby można nią było wszystko wymierzyć, i Niebieskie Ołówki, i Czerwone Ołówki, i Zielone Ołówki, żeby mówić o rozmaitych rzeczach na niebiesko, na czerwono i na zielono.

...i wreszcie jest niemal tak;
Słońce grzało tak rozkosznie, a kamień na którym siedział od dłuższego czasu, był tak przyjemnie ciepły, że Puchatek już sobie postanowił, że przez całą resztę poranka będzie siedział pośrodku strumyka i cieszył się z tego, że jest Puchatkiem.
natka098 14:30, 01 sie 2016

Marta piękna opowieść

Gruszka_na_w... 15:25, 01 sie 2016

Uwielbiam Puchatka. Wiedziałam, że on jest akuratny na każdą okoliczność przyrody. (mój ulubieniec to jednak Kłapouchy- zwłaszcza w rozdziale o urodzinach).
Pięknie Ci wyszło to tyczenie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies