Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 22:19, 28 sie 2016

Toszka nie wiem, czy kiedyś do tego dojrzeję, ale grunt, to mieć od kogo się uczyć, za com Ci wdzięczna
Monka 22:28, 28 sie 2016

Marta ja pamiętam , jak dzieliłam swoje gracki w tym roku, pierwszy raz w życiu było to tak , pojechałam za zlot ogrodowiska łódzkiego pierwszy raz ( nikogo nie znam serce na ramieniu )Dziewczyny wywiozły mnie do szkołki i Karolina Popcorn mówi : kup 4 a ja wg mnie potrzebowałam 8 głupia i mówi podzielisz je i będziesz miała 8 i co ... ja głupia w swej naiwności zaczęłam je dzielić nie chcesz wiedzieć co myślałam i co mówiłam...... do gracek i co ...wsadziłam podzielone jak się dało, i dziś na nie spojrzałam , bo generalnie mnie denerwowałay ,że tak kiepsko rosną co by nie powiedzieć wk.... i co dziś widzę kwiaty na nich (nie wiem jak to fachowo nazwać ) czyli pierś do przodu i dzielimy , kto nie jak TY
Makusia 22:32, 28 sie 2016

Monia ja niczego nie potrafię rozmnożyć. Ze to w ogóle u mnie rośnie, to cud jakiś! Toszka chyba wymodliła i jakoś się trzyma. WKU...mnie tylko, że ciągle robię takie same, głupie błędy. Bo sadzić, to już powinnam umieć. Dwa miesiące temu sadziłam rodki i wiedziałam co z bryła zrobić. Nieco później wrzosy i zaćmienie totalne... Ehh...człowiek się uczy całe życie..
Monka 22:35, 28 sie 2016

o tym zaćmieniu to ja mogę książki pisać
Gruszka_na_w... 22:38, 28 sie 2016

Dobrze, że kupiłaś te umbry, bo to było Twoje największe marzenie. Z wielką ciekawością czekam na sprawozdanie z sadzenia.
PS. U mnie w żadnej szkółce nie było tego derenia, którego planujesz u siebie. W tym roku to nawet z tymi najpopularniejszymi odmianami było kiepsko. Może spróbuj via internet (jeśli pani nie znajdzie).
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 22:52, 28 sie 2016

HAniu przez internet są- już szukałam. Tylko się boję. Tanie nie są, a na zdjęciach wiadomo- piękne, długonogie,duże oczy, wąska talia...w realu obawiam się szczypiorków
natka098 22:59, 28 sie 2016

Marta, no zakupy, super przemyślane, muszę się pochwalić, że też już nie działam impulsywnie
Johanka77 23:18, 28 sie 2016

Makusia napisał(a)
Toszka no dokupiłam jeszcze dwie żurawki marmoladki na okularową, bo była dziura no i do donicy na balkon wrzosy. I żeby było zabawnie posadziłam je wczoraj tak profesjonalnie robiąc z bryły miazgę. A jak na okularowej sadziłam niecałe dwa miesiące temu, to mi rozum odebrało...
I jeszcze- mój eM pytał dwa razy, czy wszystko ze mną w porządku

Hehe! To lepienie placków z korzeni jest super
AnnaCh 23:27, 28 sie 2016

Marta, dzięki za wizytę
Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś wpadniesz na kawkę, nawet zimą - widok za oknem też ładny, a ja mam nadzieję, że już dom ogarnę
Gruszka_na_w... 23:40, 28 sie 2016

Makusia napisał(a)
HAniu przez internet są- już szukałam. Tylko się boję. Tanie nie są, a na zdjęciach wiadomo- piękne, długonogie,duże oczy, wąska talia...w realu obawiam się szczypiorków

Poproś o zdjęcie przy miarce. Nie kupujesz jednej sztuki, to masz prawo do życzeń. Telefonicznie się dopytaj. Większa szansa , że potraktują Cię indywidualnie.
PS. Nie sparzyłam się przy kupowaniu roślin przez internet, poza jednym przypadkiem, kiedy idiotycznie zamówiłam byliny w marcu, dostałam je w połowie maja w stanie szczątkowego rozwoju. Dopiero ruszały.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies