Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 21:00, 02 wrz 2016

Hakuro nieśmiertelna ma się dobrze, wygląda też nieźle- zwłaszcza mając na uwadze, że przecież już nie żyła - i czeka na Ciebie
AnnaCh 21:15, 02 wrz 2016

No bo dzisiaj w Auchanie były hakuro i wiem, że Toszka by mnie za nią zabiła, ale mi się nawet podobają Może znalazłabym jej miejscówkę, skoro ona taka twardzielka i nie chce zejść z tego świata
natka098 21:28, 02 wrz 2016

A ja lubie Hakuro, mam jedną i w Auchan też widziałam, miałam na nie ochotę, chyba, kupię. Jak się systematycznie tnie, to wygląda całkiem kompaktowo
iwka 21:33, 02 wrz 2016

ta pierwsza trawka bardzo podobna do mojej molini z B.

Idealnie te wiśnie się wpisały w ogród, bardzo elegancko
asiak 21:35, 02 wrz 2016

Martuś, ślicznie
Makusia 21:59, 02 wrz 2016

Aniu myśl- chętnie oddam w dobre ręce. Ja osobiście też ją lubię ale standardowo mam tylko jedną i zero pomysłu. Jeżeli masz z nią wizję, to fajnie gdyby znalazła dobry dom
Makusia 22:01, 02 wrz 2016

Iwonko też je kupowałam tej wiosny w B. Kupiłam takie same trzy, ale trzecia jest zupełnie zupełnie inna. Nie wiem dlaczego kojarzy mi się, że nazwała się trawa pampasowa i miała różowe "kitki"-na opakowaniu

Aniu i Natka- jak Wam hakuro w duszy gra....to wiecie. Toszka też na strącenie do lochów hakuro nie skazała, więc nie ma co za długo myśleć. Mój dąb też sprzeczne uczucia i reakcje wywołał, a ja zadowolona jestem z byczka, jest mój i nie pozwolę go krytykować

Asiu- :*
Toszka 22:09, 02 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
No bo dzisiaj w Auchanie były hakuro i wiem, że Toszka by mnie za nią zabiła, ale mi się nawet podobają Może znalazłabym jej miejscówkę, skoro ona taka twardzielka i nie chce zejść z tego świata

Dlaczego mam zabijać za Hakuro. sama miałam Zabić mam ochotę jak widzę nieciętą, zapuszczoną, błyskawicznie starzejącą się.

Hakuro trzeba ciąć co 6 tygodni. Równo, mocno. Niecięta, czyli nie odmładzana traci formę, gałązki robią się długie, a drewniane częsci zaczynają chorować i próchnieć. Tak więc jeśli mieć hakuro to tylko świadomie i dbać o nią systematycznie. Moja wyeksponowana hakuro w stopach miała poletko szałwii.