Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 10:27, 13 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Wal, może przeżyję
No to co mam po Ciebie też o 7 podjechać? Znim glediczję spakujemy, mój M już poinformowany, mamy ją tylko dobrze zabezpieczyć i powiedział, że mi półkę wyjmie

....myślałam o 9-10
Moim jedziemy przecież!
AnnaCh 10:43, 13 wrz 2016

Hmmm.... No dobra, to trampki trzeba założyć, jak będziemy daleko stały
Głupio Twoim
Makusia 10:45, 13 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Hmmm.... No dobra, to trampki trzeba założyć, jak będziemy daleko stały
Głupio Twoim

Jestem w stanie się dostosować, ale bez górnolotnych pomysłów w stylu 7.00 rano
Możemy krakowskim targiem na 8.00-8.30 się umówić
Moim, moim- nie będę się zamartwiać, że pół samochodu przez glediczje umorusanego Mój już woził qoope, korę, śmieci- mój nawykły do wożenia różności
ren133 10:48, 13 wrz 2016

Makusia napisał(a)

Reniu drzewko zostało zdiagnozowane jako buk. Normalnie do tej pory liście miał faktycznie ciemniejsze i bardziej czerwone- w tym roku zmienił zdanie i są jakby normalnie zielone.
Nie chcę różu, bo nie lubię różu (dlatego właśnie, kierując się tą zasadą, pod samym oknem mam różową różę )

Lawendę sadziłam w lipcu. Dołek zaprawiony jak trza- ma dolomit

Mój buk Rohan ma tak, że wiosną jest bordowawy a z upływem czasu zmienia barwy na bardziej zielone No to szkoda, że róż odpada. Mi jakoś żółty do tej lawendy tak jakoś się nie widzi ... hmmm. A może taka bardziej kremowa róża?
Chociaż ja z 5/7 kulek dałabym za lawendę aby pomiędzy nimi były róże ... no bo trzeba pomyśleć jak to będzie wyglądało wiosną zimozielone jednak wtedy robią robotę

PS Z lawendą ślicznie wyglądają główkowate
Makusia 10:52, 13 wrz 2016

ren133 napisał(a)

Mój buk Rohan ma tak, że wiosną jest bordowawy a z upływem czasu zmienia barwy na bardziej zielone No to szkoda, że róż odpada. Mi jakoś żółty do tej lawendy tak jakoś się nie widzi ... hmmm. A może taka bardziej kremowa róża?
Chociaż ja z 5/7 kulek dałabym za lawendę aby pomiędzy nimi były róże ... no bo trzeba pomyśleć jak to będzie wyglądało wiosną zimozielone jednak wtedy robią robotę

PS Z lawendą ślicznie wyglądają główkowate

To może mój też jest Rohan- byłoby fajnie- zapamiętałabym nazwę, bo kojarzy mi się z Władcą Pierścieni
Kremowa róża, oj tak! Oj tak!
Kulki tez mi chodzą po głowie, tyle, że jak "za lawendę? Lawenda jest wszędzie...po całej półce posadzona. Główkowatych mam ok. 250 cebulek i chciałam tam właśnie posadzić, ale teraz się boję, bo sadzi się je prosto do gruntu, a skoro mają tam być przekopki na wiosnę, to będzie problem, żeby takie małe cebulki odnaleźć...
Constans 10:58, 13 wrz 2016

Makusia - Marta przeczytałam Twój wątek! uchrumkałam się ze śmiechu jak dzika świnia Hełm - hahahaha... wreszcie będę ma bieżąco no więc witam się i znikam
ren133 11:01, 13 wrz 2016

Makusia napisał(a)

To może mój też jest Rohan- byłoby fajnie- zapamiętałabym nazwę, bo kojarzy mi się z Władcą Pierścieni
Kremowa róża, oj tak! Oj tak!
Kulki tez mi chodzą po głowie, tyle, że jak "za lawendę? Lawenda jest wszędzie...po całej półce posadzona. Główkowatych mam ok. 250 cebulek i chciałam tam właśnie posadzić, ale teraz się boję, bo sadzi się je prosto do gruntu, a skoro mają tam być przekopki na wiosnę, to będzie problem, żeby takie małe cebulki odnaleźć...

Twój może być zwykły bo Rohan Obelisk jest kolumnowy, bardziej będzie tam pasował taki puszysty Dosadzić kulki to nie problem najwyżej przesadzisz lawendę A główkowate to widać już w grudniu bo wypuszczają "szczypiorek" ostatnio przesadzałam je w maju
AnnaCh 11:24, 13 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Jestem w stanie się dostosować, ale bez górnolotnych pomysłów w stylu 7.00 rano
Możemy krakowskim targiem na 8.00-8.30 się umówić
Moim, moim- nie będę się zamartwiać, że pół samochodu przez glediczje umorusanego Mój już woził qoope, korę, śmieci- mój nawykły do wożenia różności
Dobra, a w moim kompost Mój M po prostu nie chce wyjść na takiego co to drzewa w samochodzie nie może przetransportować
Uparta jesteś, dobra może być Twoim, to co Ty podjedziesz do mnie? W sumie prawie po drodze na Skierniewice 8.30? I tak się nie wyśpię
wiklasia 11:31, 13 wrz 2016

Jest moc w tych cisach, no chyba, że na sterydach jadą. Przyrost masy porażający (to akurat mówię poważnie, nie żeby żadne prześmiechy). Chciałabym , by moje wzięły z Twoich przykład i też wystrzeliły z taką energią jak prom kosmiczny w górę.
Co do kolorów i zestawień: ja sobie spozieram na taką grafikę (pomiędzy tekstem jest grafika)

www.etworzenie.pl/kolorystyka-stron-www-psychologia-kolorow

i taką:

www.florystyka.republika.pl/barwa.htm

ale w praktyce to tak nie filozofuję tylko robię tak,jak mi się w danej chwili podoba
AnnaCh 11:32, 13 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Dla rozluźnienia atmosfery- prace miejskie pełną gębą
Panowie muszą przecież też zjeść śniadanie
Teraz już wiem dlaczego tyle miesięcy ten most będa robić