Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Nett 22:23, 04 paź 2016

Jeju, normalnie myślałam, że forum pomyliłam.
alis 22:35, 04 paź 2016

Toszka napisał(a)
nie przypuszczam, aby coś się zmieniło Chyba, że zaczniecie zadawać po dwa pytania

Super
Makusia 12:58, 05 paź 2016

Tyta
Dla hanysów: stożek z którym idzie się do pierwszej klasy podstawówki, w którym znajdują się słodycze.

Dla goroli: STOŻEK OBFITOŚCI.

Idzie sobie Leszek na rozpoczęcie roku szkolnego w pierwszej klasie podstawówki z tytą (rogiem obfitości).

Tyta
biba, impreza, libacja, z resztą jak to woli, którą urządzają miodowicze w celu umilenia sobie czasu poprzez ostre chlanie cytrynówki lubelskiej bądź innych trunków, co zazwyczaj kończy się mocnym kacem następnego dnia.

anbu 13:03, 05 paź 2016

To ja biorę wersje tyty hanysów, bo tylko taką znam
Makusia 13:08, 05 paź 2016

anbu napisał(a)
To ja biorę wersje tyty hanysów, bo tylko taką znam

MI się ta druga wersja niesamowicie podoba- zwłaszcza element definicji "z resztą jak kto woli"
Makusia 14:44, 05 paź 2016

Skoro słownik już przeleciany, brzozy na półkę klepnięte, to mam pytanie:
wracam do niego, ale też im bardziej sezon na sadzenie cebul się zbliża, tym bardziej jestem "niespokojna".

Na półce miały być czosnki główkowate w dużej ilości. Czosnki mam. Ale pytanie jest takie- skoro mam ruszyć z rozpierduchą półki wczesną wiosną, to sadzić je tam? Ona wylezą spod ziemi i co wtedy? A do czasu aż przekwitną nie będę z brzozami czekać, bo wiadomo- cierpliwością mnie Matka Natura vel Stwórca nie obdarzył- stałam wtedy w kolejce po talent matematyczny, ale nie starczyło i wzięłam to, co zostało
dominika_ 15:38, 05 paź 2016

No to ja bym zmienila miejsce dla czosnkow
Margerytka40 16:07, 05 paź 2016

Posadź te czoski na razie gdzie indziej . Można je wsadzić w większych donicach w sensie: donica do ziemi a w donicy czosnki w ziemi . Z własnego doświadczenia wiem że czoski jakoś dziwnie schodzą coraz niżej w sensie że głębiej i trudno je później znaleźć . W donicach będzie łatwiej .
AgataP 17:16, 05 paź 2016

Marta co ile Ty chcesz sadzić te cisy na żywopłot, doczytałam że na 6,2 metra chcesz dać 12 szt? Kurna wydawało mi się że na 1 metr 3 szt powinny być... sama już nie wiem...
Gruszka_na_w... 17:38, 05 paź 2016

Może wsadź te czosnki przed hortensje? Zanim one zakwitną coś się będzie działo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies