Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Toszka 09:39, 06 paź 2016

margaretka3 napisał(a)

Makusiu, na dno dajesz trochę ziemi/kompostu, na to dopiero cebulki. Dodam jeszcze, że ja wykorzystuję doniczki po chryzantemach, a niedobory doniczek uzupełniam końcem listopada pod cmentarzem
Mieczyki wykop po pierwszych przymrozkach

Potwierdzam - te doniczki są najlepsze i trwalsze od koszyczków.
Makusia 09:49, 06 paź 2016

Toszka- a co myślisz o mojej podkuchennej?
AnnaCh 09:58, 06 paź 2016

Makusia napisał(a)
Aniu ja nie robię nic..po pierwsze nie mam kiedy- jeszcze sobie wymyśliłam zmianę wyposażenia pokoju i nawet nie mam kiedy rzeczy ze starych mebli do nowych przenieść, folie i kartony się walają po korytarzu, że przejść ciężko, a po drugie- no jak? No jak w taką pogodę?
Bosh... Myślałam, że tylko u mnie bajzel, kartony i worki wszędzie U mnie jeszcze od remontu Marysi pokoju leżą jej rzeczy w mojej sypialni, bo ona twierdzi, że teraz są jej nie potrzebne, a ja nie wiem co z nimi zrobić Jaśka pokój nie dokończony, masakra jakaś, cebulki mi czekają, miejsce na cisy czeka, warzywnik nie ogarnięty, a w pracy sajgon Jak żyć?
AgataP 10:30, 06 paź 2016

Makusia napisał(a)

Agatko ja początkowo, to w ogóle sadziłam jeden na metr...potem dosadzałam, chyba po jednym "w między" te już posadzone- stąd założyłam, że co 50 cm. Inna sprawa, że ja nie chcę szczelnej ściany- nie typowy żywopłot- jak się kiedyś, kiedyś "zetkną" to tragedii nie będzie, ale mimo wszytko chciałabym żeby była między nimi dostrzegalna granica. Jak przestanie padać, to zmierzę dokładnie te odległości.

Marta już Toszka powyżej rozwiała moje wątpliwości co do odległości, hahaha nawet się zrymowało. Mnie zależy na żywopłociku, ma szczelnie zasłonić siatkę, bo to przy różance będzie

A dzięki gruszeczce już wiem, że czosnki pójdą w hortensje, miały iść gdzie indziej, ale ponieważ wiosną będę tam działać to zmieniły lokum
AgataP 10:32, 06 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Bosh... Myślałam, że tylko u mnie bajzel, kartony i worki wszędzie U mnie jeszcze od remontu Marysi pokoju leżą jej rzeczy w mojej sypialni, bo ona twierdzi, że teraz są jej nie potrzebne, a ja nie wiem co z nimi zrobić Jaśka pokój nie dokończony, masakra jakaś, cebulki mi czekają, miejsce na cisy czeka, warzywnik nie ogarnięty, a w pracy sajgon Jak żyć?

Anka jak bym normalnie u siebie była Nie stresujcie się, u mnie połowa zadaszenia tarasowego w salonie, gąbki z foteli, basen,a na górze wykonawca robi nam poddasze i syfi więc kociokwik na maksa
asiak 10:37, 06 paź 2016

Zakodowałam rady Toszki
Monka 14:26, 06 paź 2016

A ja z innej beczki Marta, może to głupie pytanie typu blondynka jak to robisz, że w jednym poscie cytujesz klika wypowiedzi i odpowiadasz na nie ??
Pytanie nie tylko do Marty , żeby nie zaśmiecać wątku Marty można odpowiedzieć na moim wątku
Makusia 15:09, 06 paź 2016

Monka napisał(a)
A ja z innej beczki Marta, może to głupie pytanie typu blondynka jak to robisz, że w jednym poscie cytujesz klika wypowiedzi i odpowiadasz na nie ??
Pytanie nie tylko do Marty , żeby nie zaśmiecać wątku Marty można odpowiedzieć na moim wątku

A to niestety grubsza sprawa Bo tu niestety nie ma jednego przycisku, czy ikonki. Musisz stronę, na której są posty do cytowania otworzyć w nowym oknie i: w tym drugim oknie dajesz ikonkę cytatu, kopiujesz cytat do docelowego okienka, wpisujesz po cytatem co tam chcesz i: wracasz do drugiego okienka, kasujesz cytat, robisz nowy kolejnej wypowiedzi- wytnij/lub kopiuj i wklejasz w pierwszym okienku...i tak w miarę potrzeb
Gosiek33 15:17, 06 paź 2016

tak też myślałam ;D
Gruszka_na_w... 17:02, 06 paź 2016

Tulipanowiec to 20 metrów może mieć docelowo. On czasem nie nazbyt blisko chałupy?
Uwielbiam pozostałości po Twym chińskim dywanie.
Dobre przyrosty klonów palmowych i japońskich to wielki sukces ogrodniczy. Martuś- ogłaszam TWÓJ SUKCES!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies