Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Nett 13:58, 08 lis 2016

Ja wredna jestem, więc przyszedł mi do głowy taki pomysł, co by zaprosić zgraję dzieciaków na ten balkonik jak sąsiedzi będa basenu używac i żeby powiedzieli co myślą o ich brzuszkach, oponkach, zwisikach i takich tam. Sąsiedzi sami pomyslą nad jakąś zasłoną.
Nett 13:58, 08 lis 2016

Makusia napisał(a)

Tłumaczę sobie, że chodzi o to, że są skoncentrowane Te koła

Yyyyy?
Nett 14:00, 08 lis 2016

Makusia napisał(a)

Dziękuję...lepiej mi, bo zaczęłam się obawiać, że jestem nienormalna..

Ty nienormalna? No chyba żartujesz?!
Domyślam się, że to Ty czujesz się bardziej skrępowana wychodzeniem na własny balkon niż sąsiedzi swoim negliżem.
Makusia 14:03, 08 lis 2016

Nett napisał(a)

Ty nienormalna? No chyba żartujesz?!
Domyślam się, że to Ty czujesz się bardziej skrępowana wychodzeniem na własny balkon niż sąsiedzi swoim negliżem.

Dokładnie tak! Czuję się za każdym razem jak jakiś podglądacz! A taki fajny jedyny balkonik miałam! I nie ma mocnych, żeby ich zawstydzić, tu ani dzieciaki nie pomogą (a tych się u mnie przewija), ani posiadówa na balkonie....
Kawa 14:07, 08 lis 2016

Makusia napisał(a)

Reniu ja próbowałam z dżemem truskawkowym, ale średnio Podobno już borówka znacznie lepiej smakuje

hihihih padłam

zaklepane
graby
Nett 14:09, 08 lis 2016

Martuś doskonale Cię rozumiem. Ja ostatnio chodze po ogrodzie ze spuszczoną głową żeby nie było, że sąsiadom do domu zaglądam, bo okna poodsłaniane, przy oknie stół, przy którym sąsiad z kolegami siedzi. On się nie krępuje, a ja niestety tak. Musimy pomyślec co z tym zrobić
natka098 14:09, 08 lis 2016

Makusia napisał(a)

Dlaczego mało użytkowa? Fakt, że dzięki sąsiedzkiej inwestycji mogę co najwyżej pościel na niej wieszać, bo moja wiosenna inwestycja stoliczka i dwóch krzesełek nie do końca jest wykorzystywana....no chyba, że chce kąpiących się pooglądać...

Ano ze względu na sasiedzka inwestycję. Jakoś niepotrafilabym tam siedzieć i się patrzeć. Co nie zmienia faktu że chętnie bym posiedziala w takim basenie w upał

Kiedyś idę z eMem na spacer to było jakoś kwiecień/maj, dość chłodno w kurtkach byliśmy. A tu słyszymy plusk i gadka kochanie wchodź do wody jest cieplutka, dobrze się zagrzała i patrzymy para się unosi. Także i tak można się bawić.

PS. Mój eM w niedziele morsował pierwszy raz więc jemu podgrzewane baseny nie potrzebne
Makusia 14:12, 08 lis 2016

Aneta:

Tak jest z tymi sąsiadami- co zrobić-opcje są trzy: legalna, nielegalna i pośrednia:
1. wyprowadzić się- ale nie wiadomo na jakich nowych trafisz;
2. ubić- ale przez kolejne 25 lat trawkę tylko na spacerniaku będziesz podziwiać
3. zasłonić się- jest pewnie problem, bo ja do wysokości balkonu raczej niczego nie wymyślę, ale kombinują mocno nad jakąś woalką na balkon lub coś w ten deseń....

Kawa:
Twojego posta z psem i kojcem i tak nic nie jest w stanie przebić- już go cytuję

Natka,
inwestycja pewnie została rozmieszczona z konkretnych względów właśnie w tym miejscu. Nie wnikam, bo gdybym miała się na basen "stały" zdecydować, to jednak nie koniecznie w tak wyeksponowanym miejscu...ale...
Nett 14:15, 08 lis 2016

Makusia napisał(a)
Aneta:

Tak jest z tymi sąsiadami- co zrobić-opcje są trzy: legalna, nielegalna i pośrednia:
1. wyprowadzić się- ale nie wiadomo na jakich nowych trafisz;
2. ubić- ale przez kolejne 25 lat trawkę tylko na spacerniaku będziesz podziwiać
3. zasłonić się- jest pewnie problem, bo ja do wysokości balkonu raczej niczego nie wymyślę, ale kombinują mocno nad jakąś woalką na balkon lub coś w ten deseń....

Kawa:
Twojego posta z psem i kojcem i tak nic nie jest w stanie przebić- już go cytuję

Pnącza w donicach na balkon? Clematisy?
Makusia 14:17, 08 lis 2016

Nett napisał(a)

Pnącza w donicach na balkon? Clematisy?

Nie załatwia sprawy, choć nieco pomaga- sęk w tym, że mój łepek wystaje nad balustradę...myślałam nad czymś w stylu moskitiery, takiej jak dla księżniczki