Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

natka098 22:43, 02 kwi 2017

Jej ile roboty Cię czeka, mam nadzieję że sama tego robić nie będziesz? Bo już się o Ciebie boje.
AnnaCh 22:57, 02 kwi 2017

Toszka napisał(a)
I zaoszczędziłaś na inne chciejstwa

Jak wiosną robię "polowanie" na bratki w moim ogrodzie to zawsze sobie powtarzam, że znowu zaoszczędziłam
Toszka, mężowi powiem, że na bratkach zaoszczędziłam, jak będzie jęczał, że znowu coś chcę kupić

Martuś, moje siewki bratki u mnie na fotce
iwka 08:27, 03 kwi 2017

Makusia napisał(a)

Marta, sądząc po tempie wzrostu stawiam, że to trzcinnik KF, ta trawka o którą u mnie pytałaś to właśnie on. Nie rozłazi się, w kępie rośnie, latem ma ładne długie kwiatostany.
Makusia 09:04, 03 kwi 2017

O! To chyba powinnam się cieszyć z tego Karla?
Czy mogę go teraz podzielić? Nada się na półkę w połączeniu z brzozami?
Kawa 09:14, 03 kwi 2017

Martusia trzymam kciuki za powodzenie prac
a bratki absolutnie nie są cmentarne
BasiaLT 09:18, 03 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Toszka, więc stokrotki jednak przyszłości u mnie nie znajdą- szkoda,ale cóż- "życie". Natomiast bratki- kwestia mentalna- kojarzą mi się z grobami

A co z tą trawą? Podobna do jakiejś, czy jak w Misiu- z twarzy podobna zupełnie do nikogo?

U mnie też stokrotki nie zrobiły szału. Za to bratki są rewelacyjne, długo kwitną i sieją się w żwirku jak głupie.
iwka 09:55, 03 kwi 2017

Makusia napisał(a)
O! To chyba powinnam się cieszyć z tego Karla?
Czy mogę go teraz podzielić? Nada się na półkę w połączeniu z brzozami?
dzielić możesz, swojego teraz dzieliłam a czy do brzóz pasuje? według mnie tak, ale ja nie ogarniam co do czego pasuje sadzę jak mi pasi
ren133 09:57, 03 kwi 2017

Trochę późno ale jestem ... trawka wygląda na KF ... spokojnie dziel na ile się da
Ja mam u siebie trzcinnika z brzozami
Makusia 10:20, 03 kwi 2017

Dziewczyny jesteście kochane!!! Ale się cieszę, że mam trawę do brzoz, których nie mam
Makusia 20:20, 04 kwi 2017

Pytanie mam. Moje ML dają oznaki życia ale nie ze środka tylko po bokach. Coś zielonego tli się jakby w suchych gałązkach. No i powiedzcie- ciąć mam je? Bo tylko skróciłam tak o 1/3 żeby nie śmieciły. To samo gracki ale one mimo, że bokami to bardziej chętnie się zielenią.

Mówicie- co robić? Jak żyć?