Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 20:11, 05 kwi 2017

Bratki bratkami, a ja Wam powiem, że dzisiaj dotarła ziemia. Może ja się nie znam, ale koło czarnoziemu to może leżała. I to byłby punkt styczny. Nie było mnie niestety, jak Pan przyjechał ale jak wróciłam, to mało nie padłam! Dzwonie do właściciela, lekka konsternacja, że on nie wie, bo to pracownik ale mówił, że ma być czarnoziem. Ma podjechać do końca tygodnia i zidentyfikowć.
Ziemi tyle, że na ulicę się wy....więc chcąc, nie chcąc musiałam kilkanaście taczek przewieźć, bo by mnie ludzie zaciukali. Kamienie, darń, jakaś reklamówka....No i co mam z tym zrobić? Jestem realistką, mam świadomość, że pan mi łopatą tej kupy na samochód nie załaduje. Na kolejną dostawę nie mam miejsca. Pan pewnie mnie uszczęśliwi obniżeniem ceny...

Ludzie! Mam dość!
asiak 20:15, 05 kwi 2017

Ja też lubię i mam ich nawet sporo
kaz742011 20:19, 05 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Bratki bratkami, a ja Wam powiem, że dzisiaj dotarła ziemia. Może ja się nie znam, ale koło czarnoziemu to może leżała. I to byłby punkt styczny. Nie było mnie niestety, jak Pan przyjechał ale jak wróciłam, to mało nie padłam! Dzwonie do właściciela, lekka konsternacja, że on nie wie, bo to pracownik ale mówił, że ma być czarnoziem. Ma podjechać do końca tygodnia i zidentyfikowć.
Ziemi tyle, że na ulicę się wy....więc chcąc, nie chcąc musiałam kilkanaście taczek przewieźć, bo by mnie ludzie zaciukali. Kamienie, darń, jakaś reklamówka....No i co mam z tym zrobić? Jestem realistką, mam świadomość, że pan mi łopatą tej kupy na samochód nie załaduje. Na kolejną dostawę nie mam miejsca. Pan pewnie mnie uszczęśliwi obniżeniem ceny...

Ludzie! Mam dość!

No następny " miszcz". Wciśnie badziew i myśli że jak cenę obniży to będzie o.k.
Mnie by szlag na miejscu trafił.
asiak 20:22, 05 kwi 2017

To Cię uraczyli... ale może nie jest zła ta ziemia?
anbu 20:23, 05 kwi 2017

No masakra jakaś :/
Makusia 20:35, 05 kwi 2017

Ja się na ziemi nie znam, ale- że tak to ujmę- organoleptycznie chciałam taką, jak sąsiad- czarną! Źródło to samo, pan wiedział o co chodzi, o którym sąsiedzie mówię. Jedna- sąsiada- jest czarna, druga- moja- jest brązowa. No trzeba ślepym być żeby różnicy nie zauważyć.

Jeśli Pan się przyzna i będzie miły, to ją zostawię, jak będzie szedł w zaparte, że to taka sama, to będę tą zimną s..., która jestem w pracy. Powiem tylko, że jak wchodzę na ten poziom, to mój eM staje daleko z boku, i udaje, że mnie nie zna
Makusia 20:37, 05 kwi 2017

Jedyny plus- pada. Rozrzuciłam nawóz trawie właśnie z nadzieją, że deszcz mnie z podlewaniem wyręczy

A ziemia pewnie zacznie spływać na ulicę...
Gruszka_na_w... 20:38, 05 kwi 2017

W sumie, to jeszcze nie widziałam, żeby komuś przywieźli czarnoziem. To tak drogocenna i w Polsce rzadka gleba, że cud musiałby się trafić. Oni z reguły zwożą ziemię z wykopów budowlanych, czasem udaje się trafić na ziemię z pieczarkarni lub pola ornego. W mojej okolicy na gliniastą glebę sąsiedzi nawieźli sobie jeszcze bardziej gliniastą z głębszych warstw.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 20:44, 05 kwi 2017

Zrobię Wam tajniacko zdjęcie ziemi za płotem i mojej kupy. Może i ta moja glina nie jest, ale chciałam taką, jak sąsiedzi!
Zaraz zacznę tupać nóżka!
Gruszka_na_w... 21:15, 05 kwi 2017

O tej porze na zdjęciach będzie piękny czarnoziem.

Pan pewnie odbiera ziemię od ludzi. którzy chcą się pozbyć nadmiaru ziemi ze swojej działki. Ma w sprzedaży to, co aktualnie odebrał. Widocznie sąsiad akurat utrafił jak ślepy kogut.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies