Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

AniMa 12:03, 30 maj 2017

Zazdraszaczam tego warzywniaka. Elegancki
dominika_ 13:08, 30 maj 2017

Zmiany, zmiany, zmiany Bardzo ładnie wyszło, jak tam komunia?
margaretka3 13:19, 30 maj 2017

Jak ja Ci dziękuję za to zdjęcie dwubarwnego cisa
Moje wprawdzie w stanie pośrednim, ale patrzę z nadzieję na zielone odrosty na Twoim. Nie na darmo zielony to kolor nadziei
Kawa 13:49, 30 maj 2017

Martusia no proszę jak się pięknie zrobiło
ale skrzynki masz super
kaz742011 20:46, 30 maj 2017

Bardzo pozytywnych zmian dokonałaś. Mnie się podoba . Też bym dodała koloru . Myślę że żurawki możesz wsadzić.
AngelikaX 21:53, 30 maj 2017

Makusia napisał(a)

Angelika, no własnie coś kolorowego chodzi mi po głowie- w zeszłym roku były tam żurawki Purple Forever (czy jakoś tak) po długości (zamiast aktualnych jeddeloh) i dodawały trochę koloru. Teraz jest za grzecznie dla mnie Coś bym tam jeszcze wściubiła

A zmieszczą Ci się tam żurawki czy cokolwiek, bo na foto trochę mało miejsca się wydaje Chyba, że trawnika trochę uszczkniesz
Makusia 09:44, 31 maj 2017

Iwonko, raz żurawka, raz trawa, to mi coś nie pasi- taki trochę jarmark może wyjść. Myślałam bardziej o czymś w tę mańkę: (zielone to brakująca choina, która muszę dokupić):

HAniu problem mam tylko taki, że Purple Forever sporo mi wygniło na skutek tego zalewania. Nie chcę dokupować, bo naprawdę musze się jakoś skupić na zagospodarowaniu tego, co już mam. Alternatywa zatem jest taka, że albo pójdzie w miejsce czerwonych kropek Purple właśnie, które podzielę tak, żeby mi dało 15 szt., a w miejsce czerwonych plam pójdzie brązowa trawa, albo nie wiem
W każdym razie dużo to ja mam lawendy (nawet bardzo dużo), host, które nie dadzą rady, żurawek Marmalade, porównywalną ilość zwykłej żurawki- chyba krwistej, brązowej trawy sporo i chyba tyle.

Mirko też uważam, że rabata smutna jakaś, i monoschematyczna. Ja jednak jestem jarmarczna bardziej i elegancko, pod linijkę, to bardzo mi się podoba- u kogoś

Aniu Różana- no ja wiem, że Ci się podobają- obserwują Twój wątek Tak Ci w duszy gra, i świetnie- chodzi przecież o to, żeby dobrze się czuć we własnym ogrodzie. Rozumiem również, że front powinien być formalny, ale formalny to on już w zasadzie jest- teraz chciałam go nieco "rozweselić" ale nie przesadzić.

Kasja o tak! Bagażniki wypchane roślinami wyglądają bosko! Rośliny upchane na jednej małej powierzchni i wydaje się, że ich ogrom jest A po wypakowaniu jakoś tracą na objętości

Basiu dziękuję bardzo! Cieszę się, że Ci się podoba

Aniu z Ogrodopola No warzywnik jest fajowy- lubię go, choć nadal czekam na dokończenie krawężników- wtedy będzie już prawie idealny, a z klińcem, to już w ogóle będzie chyba ulubionym miejscem w ogrodzie

Dominiko, zmiany, zmiany- chyba wszyscy mający ogród to znają
Komunia super, ale baaaaardzo się cieszę, że już po

Gosia, baccaty kupione rzeczywiście mają fajne zielone przyrosty, ale są "wybujałe"- mus je przyciąć, choć nie wiem kiedy- chyba jak się przyrosty kolorystycznie wyrównają.

Kamila dziękuje Skrzynki mi się podobają wielce

Kasiu, czyli kolejny głos za dodaniem koloru

Angelika, no właśnie po całej długości nie bardzo się zmieszczą. Nad przyswojeniem na ten cel fragmentu trawnika też myślałam, ale obawiam się, że ręcznie ładnej linii po okręgu nie zrobię, a ona (ta linia okręgowa) ma swój ciąg dalszy za półką, więc poczekam jeden sezon, zobaczę jak rabata przyjmuje wodę, i ewentualnie wiosną zamówię Panów z maszyna do darni. Stąd też obwódka odpada i muszę jakąś inną wersję wymyślić
inka74 12:08, 31 maj 2017

propozycja na mijankę ze względu na brak info o posiadanej ilości dobra do wsadzenia. Układ przez ciebie zaproponowany bardzo klasyczny. Na 3 sztuki żurawek może być mało miejsca. Teraz będzie ok bo małe. Potem będzie dużo dobra do dzielenia

Ps. Śliczne rodzinne zdjęcie
anna_t 12:29, 31 maj 2017

Synuś chyba cały tata
Kawa 13:32, 31 maj 2017

śliczne zdjęcia