Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 20:47, 29 maj 2017

Moniko ja nic nie projektuje To matka natura wymogła na mnie remont w związku ze zbyt niską rabatą która jesienią i wiosną zalewało..

Asiu w zeszłym roku były żurawki i mi się sprawdziły, dlatego wokół nich krążę
Makusia 20:50, 29 maj 2017

Iwona żurawek może ze 7 tych ciemnych i sporo tych marmelade ale do podzielenia- ogromne Kępy mi urosły. Trawek niskich to mam te brązowe, które poznaje, że są żywe po tym, że rosną

Agatko podlewam i nie widzę innego wyjścia- muszą rosnąć, bo lepszych warunków już nie jestem w stanie im zapewnić - jak to mówią lekarze- zrobiłam wszystko, co w mojej mocy
inka74 21:18, 29 maj 2017

7 sztuk to mało. Bardziej 20 jak po całości. Marmelade z Purple Forever razem się pogryzą ale Marmelade z brązową trawą Bronze Form czy Buchanana może ładnie wyglądać. Wierzch liści Marmelade jest z ton jaśniejszy od trawy a spód w tonacji hortek jak przekwitają. Może coś w takim klimacie. Delikatny kolor by był.
Makusia 21:21, 29 maj 2017

Ale jak? Po długości nie wejdą - tzn teraz wejdą, bo jak podzielę, to będą niewielkie, ale jak podrosną, to będą wyłazić mocno z rabaty. Może plama na dwóch końcach? Tam jest szerzej, bo rabata gdzie po kole?
inka74 21:58, 29 maj 2017

Pomiędzy choinami, bardziej z przodu. Nie wiem ile tam miejsca jest ale po 1 sztuce raz żurawka, raz trawa bo ty gęsto nie lubisz.
Gruszka_na_w... 22:54, 29 maj 2017

Jeśli Ci tam brakuje koloru, to wsadź te żurawki. Przypomnij sobie, na jaki kolor przebarwiają się hortensje i dopasuj kolorystycznie. Idź raczej w kierunku spokojniejszych kolorów, bo jeśli wsadzisz tam cebulowe dla wiosennego efektu, to łatwiej będzie uzyskać spójną całość. Z ciemnymi odmianami łatwiej jest zestawiać niż z jaskrawymi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mirkaka 06:42, 30 maj 2017

Ja bym dołożyła, teraz póki rośliny się nie rozrosły jest miejsce, mi brakuje tam koloru, rabata jakaś smutna jest teraz, trzeba ją ożywić na teraz
anna_t 06:44, 30 maj 2017

Mi się rabaty monoschematyczne baaardzo podobają
Ładnie będzie a jak będziesz chciała ciemnych zurawek to ci mogę dać z 20 melting fire
kasja83 08:15, 30 maj 2017

Wow-ile roboty za Tobą!!Lubię bagażniki wypchane roślinami
BasiaLT 08:20, 30 maj 2017

Super metamorfoza rabaty.