Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Kasia_CS 12:10, 27 cze 2017

Jeju, ale Twój wątek leci.. w ogóle nie nadążam
natka098 12:30, 27 cze 2017

Ta a Mamusi wątek albo stoi albo jak leci to hurtowo. Ja zdążą tylko przeczytać. A tu nowe posty już.
Makusia 15:40, 27 cze 2017

Asiu buksiki są wdzięczne niezależnie od wielkości. Moja sąsiadka kupiła zgrabne kuleczki po 8 zł., kazałam jej dać znaka, jak tylko ponownie namierzy źródło tego dobra, bo wygląda na to, że powinnam się zaopatrzyć w spore ilości

Natka cisy podobno wcale tak wolno nie rosną, a le mimo wszytko wolniej niż tuje, no i cena cisa i tuj za 9 zł w zestawieniu z wielkością i pokrojem robi swoje. Już jakoś przywykłam do obecności tuj w moim ogrodzie, zwłaszcza w zestawieniu z moim nastawieniem z zeszłego roku, to wręcz je uwielbiam (choć nadal inaczej )
Makusia 15:41, 27 cze 2017

Kasiu, leci to wątek Gosi-nie Kokoszki Ale tam przynajmniej cudne pismo obrazkowe, to można się widokami napawać. U mnie ciągle tylko Hiroszima, choć też można oko nacieszyć- podbudować się

Natka, jaka Mamusia?
Margerytka40 15:48, 27 cze 2017

Jakbyś spotkała bogactwo buksowe ,daj znać. Hmmm.. choć ja nie mogę się zdecydować co do gatunku kulek-buksy,cisy czy tuje. Na razie biorę wszystkie
Makusia 15:50, 27 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Jakbyś spotkała bogactwo buksowe ,daj znać. Hmmm.. choć ja nie mogę się zdecydować co do gatunku kulek-buksy,cisy czy tuje. Na razie biorę wszystkie

Dam znać
A od przybytku głowa nie boli
natka098 16:25, 27 cze 2017

Makusia napisał(a)

Natka, jaka Mamusia?

Ten słownik w tel to mnie kiedyś wykończy. Jest oczywiście mądrzejszy od mnie i mi zmienia na swoje.

Gruszka_na_w... 21:50, 27 cze 2017

Popieram pomysł tujowego żywopłotu od strony sąsiada.
Rodki to szybkość wzrostu mają uzależnioną od gatunku. Z moich 5 sztuk dwa poszły jak burza, jeden średnio, a dwa prawie stoją w miejscu. I to właśnie te, którym robiłam wzorcowe dołki.
Jakie masz zdanie o turzycy "ptasie łapki"? U mnie od 4 lat wciąż stoi w miejscu. Praktycznie wciąż ma takie gabaryty jak wtedy, kiedy wyciągałam ją z doniczki. Tyle dobrego, że nie umarła.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 21:58, 27 cze 2017

Natka- znam ten ból

HAniu zdanie o ptasich łapkach mam takie, że u mnie po wsadzeniu połowa wypadła. Wiosną przybrały na masie ale tylko niektóre. Część podeschła dołem i stan określiłabym jako wegetatywny. To podobno niezniszczalne rośliny...No cóż...przy mnie nie ma mocnych.
W każdym razie zestawiając je z żurawkami na tej samej rabacie, stwierdzam, że się nie popisuja nic, a nic.
Gruszka_na_w... 22:29, 27 cze 2017

No to masz podobne doświadczenie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies