Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 12:25, 26 cze 2017

anbu napisał(a)
Marta mówisz, że masz płasko? Dobrze, że nie widziałaś mojej bylinówki ha ha

Te twoje pasy bylin mnie intrygują, muszę je rozgryźć i skopiować do siebie
A choiny super zakupiłaś

Aniu ja Ci nie pomogę, bo ja na oko
Tłumaczę sobie, że tam nie ma być piętra przed tujami, bo to nie tak pomyślana rabata, bo ma iść w półokrąg, i rodki mają być piętrem...ale średnio mi idzie to przekonywanie samej siebie...
Johanka77 12:28, 26 cze 2017

O właśnie! Anbu ma na 580-tej takie ładne kulki z cisa
kasja83 12:30, 26 cze 2017

Aż się cofnęłam, żeby sprawdzić, co Ci się wydaje takie płaskie
Jeśli Cię to pocieszy-moja wykuszowa na tym etapie wydaje się niemal wklęsła
Makusia 12:35, 26 cze 2017

Johanka77 napisał(a)
O właśnie! Anbu ma na 580-tej takie ładne kulki z cisa

No mi też się podobają, ale cisowe odpadają- finansowo oraz "dostępnościowo". W sumie kulkowisko bukszpanowe mnie się podoba A jakąś hortkę (mam trzy- każda inna) tam widzicie gdzieś?

I co ewentualnie między pomiędzy te buksy? Bo aż tak zielono, to jednak chyba za zielono
Makusia 12:36, 26 cze 2017

kasja83 napisał(a)
Aż się cofnęłam, żeby sprawdzić, co Ci się wydaje takie płaskie
Jeśli Cię to pocieszy-moja wykuszowa na tym etapie wydaje się niemal wklęsła

Kasja! Padłam i powstać nie mogę
Niemal wklęsła
No łopatki będą mnie boleć

Ale tak w ogóle, to nie widziałam jeszcze Twojej wykuszowej! Wrrr....
iwka 12:42, 26 cze 2017

jak nie cisowe czy bukszpanowe to może ... tak jak u Magdy, grabowe ? tak mi wpadły w oko, że chyba zagapię do siebie
Makusia 12:44, 26 cze 2017

iwka napisał(a)
jak nie cisowe czy bukszpanowe to może ... tak jak u Magdy, grabowe ? tak mi wpadły w oko, że chyba zagapię do siebie

Myślałam o tym- jak najbardziej myślałam! Tylko w ziemie...
iwka 12:50, 26 cze 2017

w zimie jak będzie rabata wyglądać ?, hmmm no fakt, ale taka plątanina gałązek też jest ładna, wyobraź sobie taką kulkę gałązek pokrytą szronem wiadomo zanim się nie uformuje to może być średnio.

Mam jedną wielką kulę z tawuły i w zimie ładnie wygląda zresztą ja już nie mam spiny na zimę, sadzę same trawy i już wiosną będą tulipany
Johanka77 12:51, 26 cze 2017

Makusia napisał(a)

No mi też się podobają, ale cisowe odpadają- finansowo oraz "dostępnościowo". W sumie kulkowisko bukszpanowe mnie się podoba A jakąś hortkę (mam trzy- każda inna) tam widzicie gdzieś?

I co ewentualnie między pomiędzy te buksy? Bo aż tak zielono, to jednak chyba za zielono

Ja mam szalwię. Dziś sypanie żwirku, po południu wrzucę fotki.
Między buksami podobają mi się też stipy.
Na białych kwiatach się nie znam, ale może są jakieś niskie hortki?
Makusia 13:00, 26 cze 2017

iwka napisał(a)
w zimie jak będzie rabata wyglądać ?, hmmm no fakt, ale taka plątanina gałązek też jest ładna, wyobraź sobie taką kulkę gałązek pokrytą szronem wiadomo zanim się nie uformuje to może być średnio.

Mam jedną wielką kulę z tawuły i w zimie ładnie wygląda zresztą ja już nie mam spiny na zimę, sadzę same trawy i już wiosną będą tulipany

Boję się, że nie będę umiała tego ciąć- tuj się nie tnie, albo z góry tylko Cisy podobnie, a tu- z góry, z boków...

A co myślisz o kulkach z buksów i szałwii, które Asia zaproponowała? Podoba mi się to zestawienie. Ze stipą boję się eksperymentować, bo stipa mnie nie lubi

No i co z hortkami mam począć? Sztuk trzy i każda inna