Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

iwka 11:35, 26 cze 2017

może kulkowisko to zrobić? a jakąś zieloną ścianę tu planujesz?
mrokasia 11:55, 26 cze 2017

Marta, okularowa wg mnie wygląda całkiem nieźle. Wg mnie nie wygląda płasko. Rośliny małe i to szału nie robią. Żurawki i inne małe po przesadzeniu zbiorą się do kupy, daj im czas, gorąco jest... Moje po wiosennym dzieleniu dłuuugo marne były, ale teraz wyglądają już całkiem nieźle a Ty swoje tylko przesadzałaś, prawda? Więc powinny szybciej się zebrać. Ale rozumiem Cię w pełni - ja bardzo nie lubię takich nowych rabat, gdzie roślin prawie nie widać, odstępy duże i w ogóle czuć malizną. Sama mam tak teraz na frontowej po rewolucji .
mrokasia 12:00, 26 cze 2017

Makusia napisał(a)
Proszę Was też o pomoc:
Jak obsadzić tę ratę ze strony 466 czyli przedłużenie koła z rabaty hortensjowej?

A może pod siatką dać derenie i miskanty? Przed nimi te zielone kulki i te żółte cosie co tam rosną. Trzmielina oskrzydlona na tle dereni będzie wyglądać jesienią odjazdowo .
BasiaLT 12:07, 26 cze 2017

Mi też się wydaje że ta rabata bardzo dobrze wygląda. Wcale nie jest płaska. Po prostu roślinki muszą podskoczyć.
anbu 12:14, 26 cze 2017

Marta mówisz, że masz płasko? Dobrze, że nie widziałaś mojej bylinówki ha ha

Te twoje pasy bylin mnie intrygują, muszę je rozgryźć i skopiować do siebie
A choiny super zakupiłaś
Makusia 12:19, 26 cze 2017

iwka napisał(a)
może kulkowisko to zrobić? a jakąś zieloną ścianę tu planujesz?

Iwi planuję, ale cały czas biję się z myślami z czego. Cis by mi pasował, bo mam i na hortensjowej i na półce, więc byłby naturalną kontynuacją, ale musiałabym pociągnąć już cisem do końca, więc kawał cisa mi wejdzie, a cis wiadomo- tani nie jest.
Tuje biorę pod uwagę, choć ich nie lubię. Cichnąłbym jednak zimozielony ten żywopłot, bo koniecznie chcę się odgrodzić wizualnie od sąsiadów- mus!

Ta rabata nie jest też szeroka- w najwęższym miejscu ma z metr może- może 1,20 cm. Nawet dobrze nie zmierzyłam. Kluki będę pod dębem na pewno- ze trzy myślę- jako akcent, bo na środku brzozowej również będą, więc chciałam element kontynuacyjno-spójny, że tak powiem
Makusia 12:21, 26 cze 2017

mrokasia napisał(a)
Marta, okularowa wg mnie wygląda całkiem nieźle. Wg mnie nie wygląda płasko. Rośliny małe i to szału nie robią. Żurawki i inne małe po przesadzeniu zbiorą się do kupy, daj im czas, gorąco jest... Moje po wiosennym dzieleniu dłuuugo marne były, ale teraz wyglądają już całkiem nieźle a Ty swoje tylko przesadzałaś, prawda? Więc powinny szybciej się zebrać. Ale rozumiem Cię w pełni - ja bardzo nie lubię takich nowych rabat, gdzie roślin prawie nie widać, odstępy duże i w ogóle czuć malizną. Sama mam tak teraz na frontowej po rewolucji .

Kasiu u mnie full serwis- przesadzanie+dzielenie. Miałam 12 sztuk tych żurawek, dwie wydałam, jedna podzielona znalazła miejscówkę pod brzozami, a reszta jest właśnie na okularowej.
Makusia 12:22, 26 cze 2017

mrokasia napisał(a)

A może pod siatką dać derenie i miskanty? Przed nimi te zielone kulki i te żółte cosie co tam rosną. Trzmielina oskrzydlona na tle dereni będzie wyglądać jesienią odjazdowo .

Za wąsko. Dereniowy pomysł mi się podoba! Ale na wszelkie dobro jest za wąsko. No i coś zimozielonego bym chciała jednak. Najlepiej w formie żywopłotu...Tych żółtych cosiów już tam nie ma
Makusia 12:23, 26 cze 2017

BasiaLT napisał(a)
Mi też się wydaje że ta rabata bardzo dobrze wygląda. Wcale nie jest płaska. Po prostu roślinki muszą podskoczyć.

Dzięki Basiu- w zeszłym roku tez mówiłam, że czasu jej potrzeba....obym za rok tak samo nie mówiła, bo ile czekać można?
Johanka77 12:24, 26 cze 2017

Też jestem za kulkowiskiem. Ostatnio mam fazę nań
Ktoś ma tu takie ładne rozczochrane ciski.