Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Gosiek33 05:55, 19 lip 2017

Czy przypadkiem nie zgrzytasz zębami - wtedy mogłabyś sobie taki stan zafundować - zęby bolą nie wiedzieć czemu. Bardzo współczuję, ostatnio takie katusze i ja przeżywałam

Rabata profesjonalnie wygląda, jednak takie uporządkowanie podkreślone korą to jest to do czasu aż rośliny się rozrosną
Margerytka40 06:55, 19 lip 2017

Marta,no profeska Ci wyszła. Super. Może i u mnie byś poustawiała kulki na nowej rabacie bo nijak nie mogę ich zwizualizować sobie a bardzo chcę je tam mieć
AgataP 08:53, 19 lip 2017

Makusia napisał(a)
Wróciłam wczoraj, 7 godzin w drodze nic przyjemnego- z dwojga złego dobrze, że jechałam z, a nie nad, bo po przeciwnej stronie A1 zablokowana z powodu wypadku.
Niemal prosto do dentysty i zonk- rtg panoramiczne wskazało, że...nie ma mnie co boleć. A boli...No to wytypowałyśmy zęba, procentowym prawdopodobieństwem wśród lewej strony górnej szczęki, bo w zasadzie cała połowa mnie bolała.
No i chyba skucha, bo ząb nadal boli. Może mniej więc liczę, że boli, bo był maltretowany, ale wizyty czwartkowej nie odwołałam...

A co do spraw ogrodowych:

Rytla zakodowałam-co 70 cm.
Kasiu- myjko - czyszczarka, to taki przerywnik w terapii zalecony przez dziewczyny
Agatko- no oto HAnia właśnie Celne spostrzeżenia
Angeliko raczej słabo wypoczełam- raz, że krótko, dwa, że przez ból zęba chroniczny brak snu. W każdym razie polskie morze zaliczone po 12 latach rozstania. Ładne. Ot tyle

Marta ja dentystycznie - gdy byłam w ciąży rozbolał mnie ząb, ba nawet nie wiedziałam który bo bolała mnie cała lewa strona. Nie mogłam zidentyfikować nawet który ząb, a zdrowe i zaleczone były wszystkie.
Bolało tak, że łaziłam po ścianach. Przeciwbólowe ograniczone ilościowo ze względu na ciążę. Prześwietlenia zrobić nie można, więc na wszelki wypadek antybiotyk by zwalczyć ewentualne zapalenie dziąseł, jak to nie przyniosło rezultatu to było opukiwanie zębów - czy znajdzie się jakiś wrażliwy... nic nie przyniosło efektu. Drogą więc eliminacji - wybraliśmy jeden leczony kilka miesięcy wcześniej... na ślepo dentysta więc wykonał ponownie leczenie kanałowe - trwało to dwa dni. Zaleczony ponownie do dziś nie boli.
Może u Ciebie też taki przypadek...
AgataP 08:55, 19 lip 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Matko z synem! Ależ się wyrobiłaś ogrodniczo. Perfekcyjnie to wygląda.
A do trzmieliny oskrzydlonej też mam słabość. U mnie są dwie. Właśnie ze względu na jesienne przebarwienia. Cudna jest.

Ja mam 2 duże compactusy i teraz 4 nowe, małe. Kocham trzmielinę
Makusia 09:11, 19 lip 2017

Johanka- dla mnie też luźno Ja też upychacz, i tez bym tam dorzuciła jeszcze, ale się powstrzymam

Natka, no nie będę narzekać- dobrze, że tuje posadził. Przynajmniej podrosną zanim ja w tym miejscu rabatę zdążę zrobić

HAniu - dziękuję Ci bardzo, ale równocześnie zwracam uwagę, że pomysł i koncepcja zupełnie nie moja, a dziewczyn Ale z realizacji jestem zadowolona

Renatko problem w tym, że u mnie nadal ból odczuwalny. Może nieco zelżał, ale nie jest to stan pożądany

Kasiu cyknę zdjęcia po powrocie z pracy. Pod naszą nieobecność weekendową bardzo Sąsiedzi z nasadzeniami poszaleli

Magda no właśnie- od nas niby jest A1 aż do Gdańska, ale Jarosławiec jeszcze kawał drogi od Gdańska i w efekcie wyszło 7 godzin. Mandacik niech będzie pamiątką z wakacji

Edytko byliśmy na wsi. Pytaliśmy- gabinetu dentystycznego nie było. Zresztą nic by to nie dało, bo mój dentysta nie może wytypować bolącego zęba mimo zdjęcia panoramicznego. Jutro idę znowu- typować kolejny
Za rabatę dziękuję

Aniu szaleństwo bez Młodego właśnie ogrodowe zaplanowałam Sąsiad średniaczki posadził- raczej mniejsze, niż wypaśne, ale dobre i to. Cisy nieźle- wypadnie więcej niż u Ciebie, ale i tak jest ok. Wróżyłam im znacznie gorszą przyszłość

Aniu- kulkowisko dziękuje. Mam nadzieję, że tak zostanie, ale się okaże Wpadnie Angelika i będzie fiku miku kuleczki pójdę w ruch
Makusia 09:13, 19 lip 2017

Gosiek33 napisał(a)
Czy przypadkiem nie zgrzytasz zębami - wtedy mogłabyś sobie taki stan zafundować - zęby bolą nie wiedzieć czemu. Bardzo współczuję, ostatnio takie katusze i ja przeżywałam

Rabata profesjonalnie wygląda, jednak takie uporządkowanie podkreślone korą to jest to do czasu aż rośliny się rozrosną

Gosiu zgrzytałam bardzo- podobno na tle nerwowym. W maju założyłam silikonową nakładkę na noc (najpierw wycisk, potem nakładka). Myślisz, że zęby mogły szoku doznać, że zgrzytać nie mogą i stąd ten ból?
Makusia 09:14, 19 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)
Marta,no profeska Ci wyszła. Super. Może i u mnie byś poustawiała kulki na nowej rabacie bo nijak nie mogę ich zwizualizować sobie a bardzo chcę je tam mieć

Asiu tydzień ustawiania, odrysowywania kółek, obrysów itp., a jak sadzić zaczęłam, to i tak na oko poszło Tylko odległości jednej od drugiej i od tuj zachowałam, a reszta, to jak rolnik zboże
Makusia 09:17, 19 lip 2017

AgataP napisał(a)

Marta ja dentystycznie - gdy byłam w ciąży rozbolał mnie ząb, ba nawet nie wiedziałam który bo bolała mnie cała lewa strona. Nie mogłam zidentyfikować nawet który ząb, a zdrowe i zaleczone były wszystkie.
Bolało tak, że łaziłam po ścianach. Przeciwbólowe ograniczone ilościowo ze względu na ciążę. Prześwietlenia zrobić nie można, więc na wszelki wypadek antybiotyk by zwalczyć ewentualne zapalenie dziąseł, jak to nie przyniosło rezultatu to było opukiwanie zębów - czy znajdzie się jakiś wrażliwy... nic nie przyniosło efektu. Drogą więc eliminacji - wybraliśmy jeden leczony kilka miesięcy wcześniej... na ślepo dentysta więc wykonał ponownie leczenie kanałowe - trwało to dwa dni. Zaleczony ponownie do dziś nie boli.
Może u Ciebie też taki przypadek...

Agatko ja obstawiałam trzy: 8-7-6 górną lewą. Zarówno 7 jak i 6 są martwe- były leczone kanałowo. Zaczęłyśmy od 7, bo wytypowałam, że to chyba ten. Lekarka się spodziewała, że jak otworzy, to od razu będzie wiadomo, że trafiłyśmy- ból mam generalnie pulsujący, jakby podciśnienie mi się wytworzyło dosłownie.
Przeleczony kanałowo jest ponownie- mam lekarstwo. I boli nadal. Już nawet nie wiem, czy ząb, czy szczęka, czy co w ogóle mnie boli- wiem tylko, że boli nadal mimo antybiotyku, który kończę jutro rano.
Jutro tez mam kolejną wizytę i kolejne "polowanie" na sprawcę....
Toszka 09:17, 19 lip 2017

Makusia napisał(a)

Gosiu zgrzytałam bardzo- podobno na tle nerwowym. W maju założyłam silikonową nakładkę na noc (najpierw wycisk, potem nakładka). Myślisz, że zęby mogły szoku doznać, że zgrzytać nie mogą i stąd ten ból?

To może być napięcie mięśni żwacza. Znajomy tak się woził, a finalnie wylądował u neurologa. Neurolog pomógł
Makusia 09:18, 19 lip 2017

AgataP napisał(a)

Ja mam 2 duże compactusy i teraz 4 nowe, małe. Kocham trzmielinę

Śliczna jest bez wątpienia dlatego tak walczyłam o to, żeby ją mieć na rabacie z kulkami i jest!