Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

inka74 22:48, 18 sie 2017

Każda co innego łowi ale jedna odmiana się powtarza - EE trzeci rok z rzędu będę ją miała. Ja wykupiłam jeszcze Doll's Minuet i Purple Pion. No i trochę czosnków udało się złowić. Jak to dobrze, że po drodze z pracy do domu mam 6 biedronek )))

Ania sadzi w doniczkach - ja tam gdzie mogę w koszyczkach. Szczególnie te późne odmiany. Szybko to idzie nawet z korą i sprawnie je się też usuwa do przesuszenia.
Gruszka_na_w... 23:24, 18 sie 2017

Jestem na bieżąco! Miłego weekendu!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosialuk 00:32, 19 sie 2017

Cześć
Zarażacie szaleństwem cebulowym. Za waszym przykładem odwiedziłam B i kupiłam tulipany i czosnki białe. Czy ktoś widział czosnki fioletowe? Skrzynki stały wysoko i źle było szukać.
Johanka77 07:50, 19 sie 2017

Czosnków fioletowych jeszcze nie ma.
Nie w tym rzucie.
Teraz są jedynie te pojedyncze białe.

Dam Wam znać, jak będzie miks czosnkowy
malkul 08:43, 19 sie 2017

Johanka77 napisał(a)
Czosnków fioletowych jeszcze nie ma.
Nie w tym rzucie.
Teraz są jedynie te pojedyncze białe.

Dam Wam znać, jak będzie miks czosnkowy
musisz głosno krzyczeć coby usłyszała
malkul 08:45, 19 sie 2017

Makusia napisał(a)

Ja na drugie mam "leń" więc nie ma szans na tyle pracy u mnie
Jak wsadzę, to już zostaną (chyba, że znowu przyjdzie mi przerabiać rabatę )

Natka, o szaleństwo cebulkowe ruszyło Sezon 2017 uznać należy za otwarty
ja podobno na pierwsze mam "tytan pracy" tak zawsze mawia moja psiapsiólka
ja raczej nie podzielam tego zdania, choc dzis wzięłam sie za generealne porządki w szafach w kuchni. macham sobotnio
Makusia 12:28, 19 sie 2017

AngelikaX napisał(a)

Ciesz się dalej - moje mają tylko 3 lata więc Twoim niewiele do takiego wyglądu brakuje

Emeriorów nie mam, znaczy nie miałam, bo dziś upolowałam 10 opakowań

To jakie masz- te zielone w całym łanie? Kurcze musiałam źle skojarzyć
Chciałam takie, jak u Ciebie
Makusia 12:35, 19 sie 2017

AngelikaX napisał(a)

To dobrze mi się wydawało, że to tą rabatę zwiesz półową pytanie czy dla brzóz to odpowiednie miejsce? Masz tę rabatę podniesioną, wody nie uciekają Ci stąd? Sucho bardziej niż w innych częściach ogrodu? Weź pod uwagę, że brzozy to "pijaki" i jak to ma się do sąsiadujących roślin...

ps. Mi wystarczyły wymiar 10x6 - reszty nie ogarniam

Angeliko woda o dziwo nie ucieka. Inna sprawa, że podlewam na wszelki wypadek i tak niemal codziennie. Przy brzozach chciałam tam kropelkowe dać. Pozostałe rośliny, jakie tam widzę, to kulki po środku (zakładając, że będą trzy brzozy w trzech "rogach" to kulki po środku brzóz) lawenda i trzcinniki. Po dwóch bokach trójkąta są cisy, które mają osłonic od sąsiadów.
Może wrzosy bym dodała ale nie wiem- szkielet półki to brzozy i kulki.
Makusia 12:38, 19 sie 2017

Kasia i Mrokasia- dzisiaj kupiłam jeszcze 8 paczek, więc w sumie mam 16

Johanka widziałam te flamingi dzisiaj- fajne i ładny kolor mają. U mnie cebulek full

Polinko doniesienia jak w radio wojna Europa- zawsze na bieżąco
Makusia 12:42, 19 sie 2017

Iwi widziałam te doll's - ciekawe ale ja jestem stara baba- tulipan ma być prosty Już się przełamałam kupując EE bo myślałam, że to te, które u Angeliki tak świetnie wyglądają
W zeszłym roku sadziłam wprost do gruntu i w tym też tak zamierzam. Nie chcę mi się koszyczkami bawić- leń jestem

HAniu miłego weekendu również dla Ciebie! Sobota zapowiada się leniwie, bo pada niemal od rana.

Gosialuk- jest tak, jak pisze Johanka- tylko białe są. Jeszcze jest czas- to dopiero początek cebulowego szaleństwa

Tytanie pracy- odmachuję Pogoda rzeczywiście taka, że pozwala lub zmusza do porządków w domu. Dobrze, bo i dom zyska na deszczu (wreszcie porządki ) i ogród, bo u mnie popiół już był na rabatach.