Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Kawa 13:53, 22 sie 2017

brzozy
ren133 14:17, 22 sie 2017

O matko nie wiedziałam, że jednym pytaniem można tak namieszać w głowie ... musze uważać co mówię ... no a poza tym nie skończyłam wtedy myśli ...
Na pewno na półce nie widzę grabów bo one do prostych linii się nadają a tam masz faliście, romantycznie także brzozy bardziej niż graby ... pytanie było raczej czy drzewa?
ren133 14:18, 22 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Marta, ja też jestem za brzozami .
Tylko wiesz, ja się nie znam .
Ale wydaje mi się, że się ładnie zgrają z hortensjową. Poza tym brzozy wcześnie startują i ślicznie wyglądają cały sezon, nawet bez liści są takie delikatne i zwiewne. Są jakieś niewysokie odmiany?

Brzozy późno starują
Margerytka40 14:26, 22 sie 2017

Mój głos nie zmieni już wyniku i ja wszystkie kończyny podnoszę na brzozy.
mrokasia 14:30, 22 sie 2017

ren133 napisał(a)

Brzozy późno starują

Aaaa, to sorry, alem się popisała...
Makusia 14:32, 22 sie 2017

ren133 napisał(a)
O matko nie wiedziałam, że jednym pytaniem można tak namieszać w głowie ... musze uważać co mówię ... no a poza tym nie skończyłam wtedy myśli ...
Na pewno na półce nie widzę grabów bo one do prostych linii się nadają a tam masz faliście, romantycznie także brzozy bardziej niż graby ... pytanie było raczej czy drzewa?

Widzisz Reniu jaką masz siłę przekonywania? Sugestywna z Ciebie Kobieta! Wpływowa

Czy drzewa...a jeśli nie drzewa, to co? Krzewy? A jakie? To mi zmienia koncepcję o 180 stopni, bo maja ograniczona wyobraźnia nie ogarnia jakie krzewy, z czym itd.
Masz jakiś sugestywny pomysł?

Makusia 14:36, 22 sie 2017

Aniu, że z telefonem w jednej ręce i kierownicą w drugiej Runiankę poproszę na wiosnę

Mrokasiu, Domi, Natka, Toszka, Iwonka, Inka, Aniu, Kami, Asiu- dziękuję za Wasze typy. No nie ukrywam, ze te brzozy gdzieś mi w głowie (lub raczej w sercu) siedzą, ale trzeba wysłuchać wszystkich głosów i chcę wiedzieć, dlaczego np. Sugestywna Renia nie widzi tam w ogóle drzew.

Mrokasiu- ja też uważam, ze brzozy stratują wcześnie, choć chyba te zwykłe, a te doorenbosa chyba właśnie nie. Inna sprawa, że mam porównanie tylko z gruszą, wiśnią i czereśnią
wiklasia 14:47, 22 sie 2017

Brzozy.
Mimo,że nienawidzę odwiecznej walki z brzozowymi siewkami, co to się pałętają po całym obejściu.
To samo mam z siewkami klonów i dębu (raz na kilka lat wysyp).
Ale to odmiany rodzime u mnie są za płotem, te odmianowe może mają inaczej - nie mają parcia na rozród i zasiedlanie coraz to nowych terytoriów?

ren133 14:56, 22 sie 2017

mrokasia napisał(a)

Aaaa, to sorry, alem się popisała...

Te zwykłe za płotem wcześnie obsypują się listkami ale doorenbosy startują u mnie najpóźniej ze wszystkich drzew ...
ren133 14:57, 22 sie 2017

Makusia napisał(a)

Widzisz Reniu jaką masz siłę przekonywania? Sugestywna z Ciebie Kobieta! Wpływowa

Czy drzewa...a jeśli nie drzewa, to co? Krzewy? A jakie? To mi zmienia koncepcję o 180 stopni, bo maja ograniczona wyobraźnia nie ogarnia jakie krzewy, z czym itd.
Masz jakiś sugestywny pomysł?

Hi hi ... a pokaż jeszcze raz tą półkę