Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

AngelikaX 13:30, 19 sie 2017

Makusia napisał(a)

To jakie masz- te zielone w całym łanie? Kurcze musiałam źle skojarzyć
Chciałam takie, jak u Ciebie

Moje po długim dochodzeniu okazały się być Virichic'ami

ale one raczej na wschodnią część, bo dość krótkotrwałe... zdecydowanie ładniej wyglądały zamknięte niż takie rozciapane pająki... nadmiar słońca im źle robi
wielki plus za przebarwianie - zaraz wrzucę u siebie jak zmieniały się z dnia na dzień
AngelikaX 13:39, 19 sie 2017

Makusia napisał(a)

Angeliko woda o dziwo nie ucieka. Inna sprawa, że podlewam na wszelki wypadek i tak niemal codziennie. Przy brzozach chciałam tam kropelkowe dać. Pozostałe rośliny, jakie tam widzę, to kulki po środku (zakładając, że będą trzy brzozy w trzech "rogach" to kulki po środku brzóz) lawenda i trzcinniki. Po dwóch bokach trójkąta są cisy, które mają osłonic od sąsiadów.
Może wrzosy bym dodała ale nie wiem- szkielet półki to brzozy i kulki.

To myślę, że 3 szt, 5 chyba nie wciśniesz jak pisałaś wcześniej...

ps. A jakby jakieś niskie trawki lub coś pnącego zwisało Ci na brzegu tej półki?
Makusia 08:28, 22 sie 2017

Angeliko widziałam zdjęcia u Ciebie- piękne są te tulipany, ale u Ciebie wszystko ładnie się prezentuje- pewnie stracha na wróble też byś pięknie umiała wkomponować Masz rękę do ogrodu i smak vel wyczucie!

Co do brzóz, to przez Renię ze Szmaragdowego zaczynam się wahać czy to brzozy, czy jednak graby...
Brzozy mi się tam marzyły, ale grabów weszłoby pewnie 5 No i bardziej są "zwarte"...sama już nie wiem.

Co do brzegu półki, to zwisające zdecydowanie- myślałam o tojeści.
popcorn 08:33, 22 sie 2017

Cześć
obejrzę co i jak u Ciebie, niebawem
dominika_ 08:42, 22 sie 2017

Pozdrowienia
Makusia 10:17, 22 sie 2017

Cześć Karola

Domi- również ślę pozdrowienia

Zdjęcia z rośmyślunkiem i głębokimi przemyśleniami

Seria nr 1, czyli rodki i ich kondycja. Rodek nr 1 i 5 to ta sama odmiana, rodek nr 2,3 i 4 to trzy sztuki tej samej odmiany, ale innej niż rodki nr 1 i 2

nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5
Makusia 10:21, 22 sie 2017

Buksy: "kupne" i własne. Które są które? Widać, prawda?

Wrzosy, które uważam, za całkiem przyzwoite i chce ich dokupić:

Hakone, które wreszcie ruszyły po licznych przeprowadzkach i szkółka sałaty czyli limonkowych żurawek

Makusia 10:24, 22 sie 2017

"Rozchodniaczki" w donicach przed domem (tytoń załapał taką ilość mszyc, że nie dałam rady zwalczyć)

.....i na koniec
AnnaCh 10:54, 22 sie 2017

Makusia napisał(a)
Co do brzóz, to przez Renię ze Szmaragdowego zaczynam się wahać czy to brzozy, czy jednak graby...
Brzozy mi się tam marzyły, ale grabów weszłoby pewnie 5 No i bardziej są "zwarte"...sama już nie wiem.
Wiedziałam No tak to bywa ze spotkaniami z Renią, że zawsze coś rzuci i rozmyślasz później nad tym. Ja graby kocham miłością niezmienną, więc moje zdanie znasz
A z drugiej strony tak sobie myślę, że brzozy masz z tyłu, to może tutaj daj jednak te graby? Pięć takich pięknych, strzelistych A pod nimi stipa, kulki i lawenda... Ech... Zawsze te same rozterki.
Ja się nie znam, ale dla mnie na front brzozy są zbyt roztrzepane, ale to już wiesz, bo Ci mówiłam.
Pamiętaj tylko, że jeżeli masz wątpliwości, to rób, to co Ci serce dyktuje, a nie ktoś mówi, bo później będziesz żałowała, a to przede wszystkim Tobie ma się podobać.
Buziam
P.S. Dzięki za super niedzielę moja Towarzyszko podróży
Chcesz jeszcze runianki? Czy ta od Krysi starczy? Bo jak coś to mam
Makusia 10:58, 22 sie 2017

AnnaCh napisał(a)
Wiedziałam No tak to bywa ze spotkaniami z Renią, że zawsze coś rzuci i rozmyślasz później nad tym. Ja graby kocham miłością niezmienną, więc moje zdanie znasz
A z drugiej strony tak sobie myślę, że brzozy masz z tyłu, to może tutaj daj jednak te graby? Pięć takich pięknych, strzelistych A pod nimi stipa, kulki i lawenda... Ech... Zawsze te same rozterki.
Ja się nie znam, ale dla mnie na front brzozy są zbyt roztrzepane, ale to już wiesz, bo Ci mówiłam.
Pamiętaj tylko, że jeżeli masz wątpliwości, to rób, to co Ci serce dyktuje, a nie ktoś mówi, bo później będziesz żałowała, a to przede wszystkim Tobie ma się podobać.
Buziam
P.S. Dzięki za super niedzielę moja Towarzyszko podróży
Chcesz jeszcze runianki? Czy ta od Krysi starczy? Bo jak coś to mam

A najlepsze jest to, że Renia powiedziała tylko "brzozy chcesz?" Ale w taki sposób, że zachwiała moje przekonanie

Również dziękuję za przemiłą jazdę slalomem
Co do runianki, to jeszcze nie wiem. Posadziłam od razu w niedzielę tę od Krysi i może bym poczekała do wiosny i zobaczyła w jakim tempie przyrasta?