Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Catalinasdiary 15:25, 18 sie 2017

A czy w B są czosnki główkowate?
Makusia 15:31, 18 sie 2017

Magdo tych gigantów zazwyczaj nie sadzi się setkami, więc nie jest tak źle- podziwiać trza Anię, bo ona tulipy w donicach sadzi- mi się w korze grzebać nie chce, za dużo roboty i bałagan z koro-ziemią

Kamilo, a ja z 3 mam 0 Tłumu bym nie wykarmiła

Catalino- nie widziałam. Powiem więcej- w zeszłym sezonie kupowałam chyba tylko w L. i w O.-kojarzy mi się coś, ze w B. nie było ich wcale.

PS. Pogratulujcie sobie Wichrzycielki- wyszłam do B. i kupiłam 8 opakowań Emperor (swoją drogą przekonana byłam, ze to "Emperior")
U mnie w pierwszej B. z brzegu- cztery kartony cebul.
Kasia_CS 16:03, 18 sie 2017

Hoho, wygrałaś! Ja mam tylko 5 paczek emperorow, więcej nie znalazłam dorzucilam sobie jeszcze purple pion i coś tam, czego nie zapamiętałam
mrokasia 16:12, 18 sie 2017

Makusia napisał(a)

PS. Pogratulujcie sobie Wichrzycielki- wyszłam do B. i kupiłam 8 opakowań Emperor (swoją drogą przekonana byłam, ze to "Emperior")

Szczęściara!!!
To uczucie, które mną zawładnęło chyba zazdrość się nazywa...
AngelikaX 19:35, 18 sie 2017

Makusia napisał(a)
Angeliko, to prawda- jesień się zbliża i początek roku szkolnego nadchodzi. W biedrze nie tylko cebulki, ale szkolna wyprawka, a to znak, że jest źle- kończą sie wakacje
Wrzosy masz cudne, zresztą jak cały ogród. Ja się ze swoich zeszłorocznych cieszyłam, że ładne i ładnie podrosły, a potem odwiedziłam Twój wątek

Wszystkie emperior??? Powiem Ci, że jak je zobaczyłam na fotce u Johanki to też stwierdziłam, ze jeśli jakieś, to właśnie te- po tym, jak widziałam je u Ciebie

Ciesz się dalej - moje mają tylko 3 lata więc Twoim niewiele do takiego wyglądu brakuje

Emeriorów nie mam, znaczy nie miałam, bo dziś upolowałam 10 opakowań
AngelikaX 19:47, 18 sie 2017

Makusia napisał(a)
Angeliko:
półka ma od sąsiada 10 m, wzdłuż drogi 6,20 m, czyli po fali (po fali nie umiem obliczyć, więc przyjmuje linię prostą) ma ....11,76 m.
Teraz pokuszę się o obliczenie pola owego "trójkąta" (dla tych, co nie wiedzą, talent mój matematyczny jest równy zeru ) z wykorzystaniem długości boków (wzór Herona) Ha! Wielkam ja matematyczka

Jeśli obliczyłam dobrze, to półka ma ok. 31 m2...

To ta:

To dobrze mi się wydawało, że to tą rabatę zwiesz półową pytanie czy dla brzóz to odpowiednie miejsce? Masz tę rabatę podniesioną, wody nie uciekają Ci stąd? Sucho bardziej niż w innych częściach ogrodu? Weź pod uwagę, że brzozy to "pijaki" i jak to ma się do sąsiadujących roślin...

ps. Mi wystarczyły wymiar 10x6 - reszty nie ogarniam
kaz742011 22:20, 18 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Aha, to znaczy, że moja biedrona jakaś nieteges bo żadnych cebul nie ma .
Muszę zajrzeć do innej ale obawiam się, że po zawodach...

Moja taka sama. Pusto. Cebul ani widu, ani słychu. Ale może jeszcze nie było. Trzeba będzie częściej zaglądać.
Johanka77 22:23, 18 sie 2017

mrokasia napisał(a)
A słuchajcie, a jak z jakością tych cebul? Wszystko Wam powychodziło?

Tak
Johanka77 22:26, 18 sie 2017

Makusia napisał(a)

Też tyle mam.
I już dziś udało mi się dokupić jeszcze Flaming Purissima.
Mam na razie ich 5, ale łowię dalej

Upstar mam chyba 6.
polinka 22:32, 18 sie 2017

Przeczytałam doniesienia cebulowe