Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

AnnaCh 14:07, 18 sie 2017

No wysłałam właśnie mamę do jej biedry
Dlatego, żeby nie patrzeć na brzydkie liście posadziłam cebulki w doniczkach, jak przekwitły, doniczki wykopałam i dosuszyły się w ustronnym, niewidocznym miejscu. Później cebulki z doniczek wybrałam, oczyściłam i wiszą w pończoszce Jesienią znowu wsadzę
Makusia 14:09, 18 sie 2017

AnnaCh napisał(a)
No wysłałam właśnie mamę do jej biedry
Dlatego, żeby nie patrzeć na brzydkie liście posadziłam cebulki w doniczkach, jak przekwitły, doniczki wykopałam i dosuszyły się w ustronnym, niewidocznym miejscu. Później cebulki z doniczek wybrałam, oczyściłam i wiszą w pończoszce Jesienią znowu wsadzę

Ja na drugie mam "leń" więc nie ma szans na tyle pracy u mnie
Jak wsadzę, to już zostaną (chyba, że znowu przyjdzie mi przerabiać rabatę )

Natka, o szaleństwo cebulkowe ruszyło Sezon 2017 uznać należy za otwarty
mrokasia 14:10, 18 sie 2017

Aniu, a po wykopaniu to te dosuszające się cebule podlewałaś trochę czy już wcale? I czy one muszą wtedy stać w widnym miejscu?
AnnaCh 14:14, 18 sie 2017

Martuś, kiedy wcale dużo z nimi pracy nie było, doniczki były tak zakopane, że ich obrzeże było widać, wychodziły z ziemi jak z masełka

Kasiu, u mnie stały normalnie na zewnątrz, z boku domu, deszcze padały, to się na nie lało, nie wiem co mi z tego wyjdzie, bo to pierwszy raz taki eksperyment zrobiłam, ale jak je później obrałam, to ładne są, jak "nówki" ze sklepu Sporo więcej mi się też ich zrobiło
Magleska 14:30, 18 sie 2017

Makusia napisał(a)
Mrokasiu- łącze się w bólu....mam dokładnie to samo

Magda- nie wiem jak tulipany, bo tu każdy sadzi jak mu wygodniej, ale czosnki Toszka radziła wsadzać w doniczki z kompostem, na jesień wymieniać kompost, zabierać nowe cebulki i pomnażać dobro

O kurczę ...... tyle aż trzeba z nimi robić nie wiem czy podołam
roma2 14:32, 18 sie 2017

Ja tylko, że dobrze policzyłaś
makadamia 14:37, 18 sie 2017

Makusia napisał(a)
Mrokasiu- łącze się w bólu....mam dokładnie to samo

Magda- nie wiem jak tulipany, bo tu każdy sadzi jak mu wygodniej, ale czosnki Toszka radziła wsadzać w doniczki z kompostem, na jesień wymieniać kompost, zabierać nowe cebulki i pomnażać dobro

Dla porządku dodam, że tyle roboty to jedynie dla tych najdroższych Toszka poleca. Z główkowatymi się tak nie bawi
Makusia 14:53, 18 sie 2017

roma2 napisał(a)
Ja tylko, że dobrze policzyłaś

Romcia dziękuję Ci bardzo, bo już zaczynałam rozmyślać, że to niemożliwe, żeby półka była większa niż moje pierwsze mieszkanie
Makusia 14:53, 18 sie 2017

makadamia napisał(a)

Dla porządku dodam, że tyle roboty to jedynie dla tych najdroższych Toszka poleca. Z główkowatymi się tak nie bawi

Z główkowatymi gdyby się tak bawić, to można by do głowy dostać
Kawa 14:59, 18 sie 2017

ja z 3 cebul giganteum mam teraz 6
ładnie się rozmnożyły
ale nei wsadzałam w koszyczkach u mnie przekwitały na rabatach lisci nei było widać bo zasłoniły je jeżówki i rozchodnik