Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Gruszka_na_w... 22:24, 16 kwi 2018

Jeśli tam ma być magnolia, to trzeba szukać roślin, które będą do niej pasować. Sielskość na tej rabacie - nie. Chociaż widzę ją w części prywatnej.
Na jaki kolor kwitnie ta magnolia?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 22:46, 16 kwi 2018

Ewa- nadzieja jest

HAniu - jeszcze mi nigdy nie kwita, ale wygląda, że standardowo czyli w moim odbiorze jest to róż

Kasiu u mnie zawsze pełna decyzyjnosc:tak, nie, nie wiem
makadamia 07:55, 17 kwi 2018

Czyli co - nie ma żadnych wytycznych, żadnego kierunku? To chociaż inspirki jakieś zapodaj

Mnie się najbardziej ta okienna podoba, ale skoro chcesz porządek, to pewnie bardziej w kierunku Andżeliki ogrodu będziesz chciała iść

I przypomnij jeszcze wymiary i gdzie ile jest słońca
Makusia 08:17, 17 kwi 2018

makadamia napisał(a)
Czyli co - nie ma żadnych wytycznych, żadnego kierunku? To chociaż inspirki jakieś zapodaj

Mnie się najbardziej ta okienna podoba, ale skoro chcesz porządek, to pewnie bardziej w kierunku Andżeliki ogrodu będziesz chciała iść

I przypomnij jeszcze wymiary i gdzie ile jest słońca

Asiu zapodałaś kierunek, którego nie chcę tą inspirką To klimat, do którego mi daleko.
Ogród Angeliki, czy Reni Szmaragdowy oczywiście wzorzec niedościgniony. Też pytanie, czy poradziłabym sobie z utrzymaniem/cięciem/formowaniem.
roma2 08:51, 17 kwi 2018

Trójwymiarowość na rabacie to za wysokie progi dla mnie. Chętnie się poduczę w Twoim wątku. Ja do cięcia się nie nadaję. Mam dygoty wewnętrzne za każdym razem, gdy biorę sekator do ręki.
anbu 09:16, 17 kwi 2018

Marta a cisy które pokazywałaś wcześniej, które możesz mieć
Nie chcesz ich w formie stożków na nowe rabaty?
Makusia 09:19, 17 kwi 2018

anbu napisał(a)
Marta a cisy które pokazywałaś wcześniej, które możesz mieć
Nie chcesz ich w formie stożków na nowe rabaty?

Mogę mieć w każdej chwili, bo to cisy czekają na mnie, a nie ja na cisy
Ale o nich możemy porozmawiać, jak już je będę miała fizycznie i zobaczycie co można z nich zrobić. Jest problem z przewodnikami, bo ciężko znaleźć takiego z jednym przewodnikiem- to duże krzewy ale nigdy nie cięte i nie formowane.
Makusia 09:20, 17 kwi 2018

roma2 napisał(a)
Trójwymiarowość na rabacie to za wysokie progi dla mnie. Chętnie się poduczę w Twoim wątku. Ja do cięcia się nie nadaję. Mam dygoty wewnętrzne za każdym razem, gdy biorę sekator do ręki.

Ano właśnie. Mam i ja
DorKa 10:12, 17 kwi 2018

Ja też chętna na szkolenie z trójwymiarowości
Kawa 10:25, 17 kwi 2018

oooo
jacie dobrze ze nadzieja jest na sielankę wiejską bo ja typowa wioskowa