Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

inka74 22:00, 15 kwi 2018

Marta wybierz tą, która tobie pasuje. Ty je na żywca widzisz i wiesz co tobie pasuje. Pan do zrywania darni zamówiony?
mrokasia 22:52, 15 kwi 2018

Wersja nr 1 jest fajna .
A ile Ty będziesz mieć miejsca do obsadzenia Marzenie .
Makusia 08:16, 16 kwi 2018

Basiu murek też zrobiłabym teraz inaczej, a konkretnie- nie zrobiłabym wcale. Ale już się mleko rozlało i trzeba się pogodzić z tym, co jest i zagospodarować najlepiej, jak się da.
Basiu ogrodzenie nie brzydkie samo w sobie, ale drugi raz też zdecydowałabym się na inne Grymaśna jestem. Tulipany kwitną. Późną jesienią po posadzeniu znacznej ilości w otchłaniach garażu mego znalazłam jeszcze kilka paczek- tej samej odmiany. No to dosadziłam. I są wyraźnie niższe i rozwijają się wolniej, niż te posadzone wcześniej.

Toszko- bardzo Ci dziękuję za pomoc z cisami, miksturami oraz za głos w sprawie koła. Jesteś źródłem wiedzy!
Dodam tylko, że biały "nalot"- pozostałości z miksturu spłukał deszcz, który padał po południe w piątek.Mam nadzieję, ze zanim to nastąpiło, miktura zdążyła wniknąć do krwiobiegu

Makadamia mówisz, że Tobie nic się nie pieni ani nie wychładza Mi nic rosnąć nie chce- zamienimy się?
Swoją drogą podziwiam za zaangażowanie i eksperymenty. Mój Syno miałby reakcję zbliżoną do Twojego starszego

Dorka jak tam weekend? Grill był? Procenty były?

Kamila- nie dyskutuję- trza ciachać, to ciacham. Też mi żal każdego centymetra, ale ....żeby było lepiej musi być gorzej Tak to szło?

Asiu ze Skarbonkowego- pryskałam, a raczej podlewałam konewką z sitkiem po cisach miksturę made by Toszka- 20% roztwór mocznika + florovit według wskazań na opakowaniu. ALE są obostrzenia znaczne, co do możliwości zastosowania tej mikstury- Toszka pisała kilka stron wcześniej.

Iwka kolejna doświadczalna Bestyjko Temperaturę mierzyła- no nieźle, nieźle

Polinka, ale kucanie z kolei ponoć dobre na pośladki

CO DO KSZTAŁTU RABATY:
Asiu ze Skarbonkowego, Gosiu z Bylinowego, Anbu, Anula Zana, Basiu, Wichrzycielko, Dominiko, Asiu i Mrokasiu- dziękuję bardzo, że zabrałyście głos- ostatecznie ułatwiłyście mi podjęcie decyzji- będzie wersja nr 1 z niemal kołem przed oknem kuchennym.

Toszko- przestrzału nie ma- widnokrąg będzie się kończył na dębie i powstającej rabacie kolistej pod oknem kuchennym- dalej wzrok się nie przedrze

Iwi- no mi i mojemu eMowi bardziej wersja nr 1 podeszła. Pan od darni wstępnie ma być w tym tygodniu. Najgorszy czas, bo mają mnóstwo zamówień- to wertykulacja, to pielęgnacja wiosenna. Ale mam nadzieję, ze mnie gdzieś upchnie

DorKa 08:41, 16 kwi 2018

Dla mnie one takie same, obie super
malgol 09:06, 16 kwi 2018

Ja tez obserwuje ,ale się nie odzywam bo jakoś brak mi odwagi doradzać Wole popatrzeć na czym stanie
JoannaDe 09:20, 16 kwi 2018

Makusia napisał(a)

Asiu ze Skarbonkowego- pryskałam, a raczej podlewałam konewką z sitkiem po cisach miksturę made by Toszka- 20% roztwór mocznika + florovit według wskazań na opakowaniu. ALE są obostrzenia znaczne, co do możliwości zastosowania tej mikstury- Toszka pisała kilka stron wcześniej.

Czytałam wasza rozmowę o procentach to nie wiem dlaczego ale wydawało mi się ze to mikstura dla rodkow. Dlatego pytałam czym cisy pryskałaś Ale cofnęłam się jeszcze raz kilka stron i już wszystko jasne.
AngelikaX 09:33, 16 kwi 2018

Makuś i ja za 1 wersją jestem (choć upierałam się na prosto wcześniej na podokiennej )- bardzo ładnie wyglądają linie co z eMem zrobiliście
DorKa 09:41, 16 kwi 2018

Melduje,że grill był i procenty delikatne i zimne też były
Makusia 09:42, 16 kwi 2018

Angeliko dziękuję Ci bardzo za stanowisko Twe- ważne ono dla mnie! :*

Dorka- no to weekend spędzony prawidłowo i należy zaliczyć do udanych
Kawa 10:52, 16 kwi 2018

oo Martuś wersja nr 1 super wyszła bardzo mi się podoba
macham