Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

makadamia 10:37, 23 maj 2018

Makusia napisał(a)

Mrokasiu zaskoczona jesteś? Mój warzywnik robi za zaskoczenie dorównujące balkonowi Asi? No mam- od zawsze miałam, choć w różnych "wariantach". W tym roku też mam koktailowe w donicach- w zeszłym miałam w skrzyni i niestety były nie do okiełzania potffffory.

Dla mnie nie jest, bo dobrze pamiętam, jak się gimnastykowałam, żeby go trochę przysłonić, a nie zasłonić (od słońca)

Makusia napisał(a)

Asiu, rację masz, ze bliżej opaski powinny być posadzone- z opaski i tak nie korzystam w praktyce. Dziękuję Ci za to, ze tu zaglądasz, wprowadzasz ferment (), który jest absolutnie potrzebny. Dzięki Tobie, jak jednak stwierdzę, że derenie to nie był strzał w 10, będę mogła mieć pretensje tylko do siebie. Jakkolwiek mało zgrabnie może to ujęłam, to chodzi o to, że trzeba mieć szeroki horyzont, a nie klapki na oczach, i Ty ten horyzont rozszerzasz, za co dziękuję :*

Jaki miły sposób, żeby powiedzieć "Kobieto, przestań szaleć!"

Makusia 10:42, 23 maj 2018

makadamia napisał(a)

Jaki miły sposób, żeby powiedzieć "Kobieto, przestań szaleć!"

Oj, bo poczuję się urażona okolicznością bardzo niskiej oceny mych zamiarów! Gdybym nie ceniła Twojego udziału w dyskusjach, to nie ścigałabym Cię po innych wątkach i nie prosiła o pomoc! Ty! Ty, no!
DorKa 10:43, 23 maj 2018

Uroczy Pan Paweł powinien teraz doprowadzić do pierwotnego wyglądu rabatę po naruszaniu rynny, przepraszam rury spustowej

i gratuluje podjęcia jakże ważnej w Twoim życiu decyzji dereniowej Będzie Pan zadowolony
Makusia 10:48, 23 maj 2018

Kamilko, co ja Ci mogę powiedzieć? Muszę lawendę zagospodarować. Spróbuję, zobaczę, co wyjdzie.

Monia dzięki za głos w dyskusji- do pinów nie pretenduję, ale wiesz jak jest- nie ważne, jak mówią, ważne, że mówią O moim jeszcze nieistniejącym połączeniu dereń+lawenda dyskusja bardzo gorąca

Kasiu u mnie takie sąsiedztwo by się nie zmieściło, ale u Ciebie znam i wygląda świetnie Rura mnie martwi...

Aniu nie będę się spierać z Tobą, bo przecież i tak mam rację, więc po co?
Przygarnę bardzo chętnie, tylko bądź już po tych egzminach, bo teraz nie będę Ci głowy zawracać!

Gosiu, namówiłaś mnie (na zakup, nie na kanapkę ) Moja lawenda jest....różna- jedne są zgrabne, inne są spore, ale raczej trzymają pokrój.

Gosiu, Natka- zamówiłam 5 sztuk. Za dużo na jedną stronę na te =/- 5m, ale jak dwa zostaną, to może na drugą stronę dam- tam do niwaka jest krócej, więc dwa powinny starczyć. A jak nie tam, to gdzieś na pewno
Makusia 10:50, 23 maj 2018

DorKa napisał(a)
Uroczy Pan Paweł powinien teraz doprowadzić do pierwotnego wyglądu rabatę po naruszaniu rynny, przepraszam rury spustowej

i gratuluje podjęcia jakże ważnej w Twoim życiu decyzji dereniowej Będzie Pan zadowolony

Problem w tym, że pewności nie mam, ani, że rura naruszona, ani, że pan Paweł w tym ręce maczał. Ale na to wygląda,bo jak może deszczówka rewizją uciekać i zalewać rabatę wkoło? Najgorsze jest to, że nawet nie wiem jakiej specjalizacji fachowca bierze się do oceny sytuacji przy takim czymś....
malgol 10:52, 23 maj 2018

Znając siebie posadziłabym co 1m. Ale to ja. Lubie efekt od razu, najwyżej potem przesadzam

Przesadziałm...co 1,2m bym sadziła
JoannaDe 14:33, 23 maj 2018

Z zaciekawieniem przeczytałam cala dyskusje ( aleście naklepały ) i super ze derenie kupiłaś. Ja bardzo je lubię, jak już kilkakrotnie było tu pisane fajnie rozświetlają rabatę( nawet jak stanowisko słoneczne- zobaczysz wieczorem), będzie pani zadowolona.

Pytałaś się u mnie o miseczniki, zdjęcia nie zrobiłam ale jakbyś miała to na bank zobaczysz. Tego nie da się nie zauważyć
nicol21 15:18, 23 maj 2018

Sadź, a co tam - będziesz może stanowić nowe trendy! 5mb to nie aż tak dużo, miejsce masz gdzie przesadzać więc potem i to możesz robić
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
wiklasia 15:50, 23 maj 2018

Halo, Halo Ivory halo, sama mam na nie chrapkę; zazdraszczam Ci nowych nabytków.
Makusia 15:57, 23 maj 2018

Wiklasiu, Nicol, Joanno i Gosiu- szkółka dział w tempie ekspresowym- przesyłka podobno już nadana Będą jutro!!!!!!
NIe spodziewałam się tego...liczyłam, że może w poniedziałek się ogarną, zapakują i wyślą- koło środy dostanę...a tu weekend pracowity przede mną