Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

mrokasia 15:58, 23 maj 2018

Makusia napisał(a)
Wiklasiu, Nicol, Joanno i Gosiu- szkółka dział w tempie ekspresowym- przesyłka podobno już nadana Będą jutro!!!!!!
NIe spodziewałam się tego...liczyłam, że może w poniedziałek się ogarną, zapakują i wyślą- koło środy dostanę...a tu weekend pracowity przede mną

he, he, lubimy tak
Catalinasdiary 16:02, 23 maj 2018

Ale fart ja ostatnio ze dwa-trzy tygodnie na przesyłkę czekałam.
kaz742011 17:32, 23 maj 2018

Makusia napisał(a)
Wiklasiu, Nicol, Joanno i Gosiu- szkółka dział w tempie ekspresowym- przesyłka podobno już nadana Będą jutro!!!!!!
NIe spodziewałam się tego...liczyłam, że może w poniedziałek się ogarną, zapakują i wyślą- koło środy dostanę...a tu weekend pracowity przede mną

I super że przed weekendem rośliny dotrą. W zeszłym roku moje biedne jeżówki wysłali w piątek. Potem całą sobotę i niedzielę spędziły w firmie kurierskiej. To co przyszło w poniedziałek to szkoda mówić.
JoannaDe 17:39, 23 maj 2018

Jak ja lubię takie ekspresowe przesyłki

PS.Marta, wstawiłam u siebie jeszcze pogladowe zdjęcia miseczek na cisie.

anbu 18:31, 23 maj 2018

kaz742011 napisał(a)

I super że przed weekendem rośliny dotrą. W zeszłym roku moje biedne jeżówki wysłali w piątek. Potem całą sobotę i niedzielę spędziły w firmie kurierskiej. To co przyszło w poniedziałek to szkoda mówić.

Moje rośliny wysłali w czwartek a dotarły do mnie we wtorek o 18
Nie odebrałam, bo pewno wszystko zdechmięte ale firma uczciwa i pieniądze zwrócili
Grunt to terminował dostawa
alis 18:52, 23 maj 2018

Marta, kibicuję przy tworzeniu rabaty, głosu w dyskusji nie zabieram, bo mało się znam
Derenie i lawenda- mi to połączenie się podoba

Co do przesyłki, to czekam już 2 tydzień na swoją z A.
Z innej szkółki tylko 2 dni czekałam na zmówienie
natka098 21:06, 23 maj 2018

A ja też czekam na swoje, mam nadzieje że w miarę szybko przyjdą. Chciałabym taką szkółkę niedaleko gdzie bym większość znalazła roślin.
Gruszka_na_w... 21:18, 23 maj 2018

Makusia napisał(a)

[b]HAniu
- i Ty Brutusie przeciwko mnie?!?!?! I Ty nie poprzesz mnie w dereniach?!?!?! No nie! Tama żalu pękła! Załamanam!

Mnie byłoby szkoda sadzić tak pięknych dereni w miejscu, w którym ich nie widzę.
Pod wykuszem wsadziłabym trawy z lawendą, a coś miłego oku wsadziłabym przy tujach, bo ta część nasadzeń będzie widoczna cały rok przez wykuszowe okno.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
DorKa 07:50, 24 maj 2018

Wrzucaj fotki jak dotrą. Oby takie same ładne jak moje były
Makusia 08:52, 24 maj 2018

Mrokasiu, czy lubimy, to się okaże, jak już przesyłka dotrze Jak będzie padać przez najbliższe dni, to normalnie zamknę się w sobie!!!

Catalina- dwa tygodnie?!?!?! Skandal!

Kasiu mam nadzieję, ze dotrą- wczoraj dostałam zapowiedz od DHL, ze mają awizację, ale przesyłki jeszcze nie odebrali. Potem ze szkółki, że przesyłka wysłana, a od DHL nadal brak maila potwierdzającego, ze odebrali przesyłkę od nadawcy- skołowana jestem ...

Joanna- jak tylko znajdę czas, to lecę swoje oglądać. Plus jest taki, że te zlane mocznikiem na hortensjowej na pewno nie mają żadnych rupieci Ten zgolone na "kulkę", nie ma na czym mieć Resztę obejrzę- dzięki

Anbu, ja przyznam, ze nigdy takich negatywnych doświadczeń nie miałam. Włosy bym chyba z głowy rwała, gdyby mi te derenie przez weekend przeleżały gdzieś w magazynie....

Alicja, dziękuję za kibicowanie Mam nadzieję, że nie będę się tu korzyć za rok i przyznawać się do błędu

Natka, to jest też moje marzenie- niestety u mnie nie bardzo jeśli chodzi o szkółkę z prawdziwego zdarzenia. Obsługa nie zna się na tym, co sprzedaje, nie wie skąd rośliny pochodzą, gdzie je posadzić i co lubią. Ściągają to, na co mają popyt i narzuty cenowe robią makabryczne.

HAniu, no nie sposób nie przyznać Ci racji, bo tok Twojego rozumowania podzielam. Musze sobie tłumaczyć, że po prostu będę częściej niż do tej pory chadzać tamtą stroną, żeby podziwiać derenie. Ewentualnie sąsiedzi z basenu będą je podziwiać

Dorka, no przebieram nóżkami Fotki oczywiście zrobię