Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Basiula 17:06, 04 lip 2016

Łojacie, ja zerknęłam na początek, środek po łebkach niestety i końcówkę i muszę powiedzieć, że wymiatasz!
Zaznaczam i w wolnej chwili doczytam
Basiula 17:24, 04 lip 2016

Dawaj foty! 60 lawend? God damn it!
A drzewa przed furtkę przemyśliwałaś?
Ja mam platany Alpen's Globe, właśnie takich "strażników", jak chcesz mogę obfocić jak wrócę do domu. Są boskie teraz (nieskromnie przyznam )
Monka 20:39, 04 lip 2016

Dobrze, że siostra przyda się chociaż do pracy w ogrodzie
Gruszka_na_w... 21:27, 04 lip 2016

Mnie się najbardziej spodobało zdanie, ze siostra Cię nie poznaje.
Trzymam kciuki, żeby wszystkie roślinki dobrze się przyjęły.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 22:48, 04 lip 2016

To żurawka na obwódkę przed Hortkami... Forever Purple
Sztuk 15

Basiu- poproszę sweet focie platanów
Makusia 22:49, 04 lip 2016

I w całokształcie :
Makusia 22:50, 04 lip 2016

Hortek nie widać, bo już wsadzone
Jutro zdjęcia z efektów
inka74 09:00, 05 lip 2016

No lecisz jak burza! Zakupy i ich ilość imponująca. Mam nadzieję, że lawendę wybrałaś z tych zimujących u nas, bo tyle krzaczków na zimę wysadzać trudno by było
Starsze siostry takie są - krytykują bo chcą w większości, aby młodsze ich błędów nie popełniały. Dobrze, że jak trzeba zakasają rękawy i pomagają. Korzystaj póki możesz i z wiedzy i dodatkowych rąk do pracy )
Czekamy na fotorelację z frontu robót!

Ps. Tą odmianę żurawki mam w pełnym słońcu. O dziwo nie przypala jej listków za to cudnie się wybarwia na prawdziwy fiolet.
Makusia 09:02, 05 lip 2016

Basiu,
dziękuję, że wpadłaś- baaaardzo miło Cię widzieć- pozostań na łączach

Monika,
Siostra również obiad ugotuje i okna wszytskie wymyła- chyba jestem wredna, ze jej nie doceniam

HAniu,
tak- przyznam, że tez poczytuje ten komentarz za "quasi komplement"
Makusia 09:10, 05 lip 2016

A z ogrodowych wiadomości:
jak wspomniałam- wczoraj i w sobotę udało się posadzić/obsadzić rabatę między furtką, a półką w następujący sposób (od dzisiaj będzie nosić miano "hortensjowej", bo "między furtką, a półką" jest za długa )

Gracki z samego tyłu, na mijankę z hortkami przed nimi plus przed hortkami obwódka z żurawki.
Rabata "awangardowa" (w rogu przy furtce)jeszcze została, choć już uszczuplona, ale już brakuje mi miejsca w przechowalniku- no nie wiem gdzie przesadzać.
Czegoś mi na "hortensjowej" brakuje w rogu- dzisiaj zrobię zdjęcia, to zobaczycie, że pusto. Może "strażnik" załatwi sprawę?

Półka- póki co wywalam po kolei to, co tam rośnie, ale j/w- zaczyna brakować miejsca, a tam są chyba dwie Glediczje (zaraz zapodam fotki dla identyfikacji)- w każdym razie dość spore.

Lawenda już sobie tam rośnie- chyba kupiłam jej za dużo

Wrzosy na okularowej póki co są układane, przekładane, bo ni chu chu nie mogę ich w łuku ułożyć
Klon po środku okularowej już mieszka, choiny Jeddeloh (lub nie ) już rosną.