Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rytlogród na 18 stóp -hop siup!

Rytlogród na 18 stóp -hop siup!

14:06, 02 lut 2017
dzieci lubia wspinaczki ...dawniej po drzewach sie łaziło ...teraz po bramkach.... bo jabłonek i czereśni koło domu nie ma ....na sliwki nikt nie lubił wchodzić bo te maja gałęzie z kolcami
Basilikum 14:11, 02 lut 2017

ojej
ach te dzieciaki, pomysly maja. Mam nadzieje ze to ostatni raz
makadamia 14:21, 02 lut 2017

eee_taam napisał(a)
dzieci lubia wspinaczki ...dawniej po drzewach sie łaziło ...teraz po bramkach.... bo jabłonek i czereśni koło domu nie ma ....na sliwki nikt nie lubił wchodzić bo te maja gałęzie z kolcami

Oj lubią, lubią

U mnie drzew na działce dużo, ale na żadnym nie ma niskich gałęzi.
Tak więc - z braku laku - mój syn usiłował się wspinać na tą rachityczną wierzbę, która się uginała pod jego ciężarem

Wierzby już nie ma
Zeno122 14:23, 02 lut 2017

Uuuu, no to dobrze jak usunięta
Makao_J 15:42, 02 lut 2017

O mój bosze ależ pomysły te dzieciaki mają. Potwierdzam że wszędzie wlezą i wszystko sprawdzą.
ElzbietaFranka 00:34, 24 lut 2017

Rytla już chyba byłam na twoim wątku, alez masz fajną tą piwniczkę ten skalniak na tej piwniczce, można zdziałać cuda.
Te dzici to twoje, same chłopaki - oszaleć pewnie można jak wariują.
Powoli będziesz wszystko zrobisz, jak są dzieci to wiesz trzeba im poświęcić więcej czasu a następnie ogród. Chyba, że jesteś w gorącej wodzie kąpana.
Ja dziewczyna jak wlazłam na wiśnię, to do dzisiaj mam ślady, takie są dzieci wszędobylskie.
Pozdrawiam i wytrwania życzę.
sylwia_slomc... 10:15, 24 lut 2017

Moje starsze dziecię w wieku kilku lat wspinało się po metalowym ogrodzeniu z pionowymi słupkami i wsadziło kolano pomiędzy nie. Usłyszałam wycie lecę , a On wisi za to kolano na ogrodzeniu...jeszcze zjechał ciut w dół ....jedynym wyjściem było zani noga zacznie puchnąć zlać ubranie i nogę olejem i wytargać do góry....łatwo się mówi, ale grunt, że mi się udało

Siostrzenica eM wsadziła przed pręty w drzwiczkach do chlewika ze świnkami głowę....w jedną stronę przeszła w drugą uszy zatrzymały, eM jak to zobaczył takich nerwów dostał , że te pręty porozginał ręcznie zanim świnia zdąrzyła dziecku krzywdę zrobić

Dzieci są nieobliczalne
Basilikum 23:06, 24 lut 2017

gdzie sie podziwasz
Rytla 21:45, 25 lut 2017

Zasypało, przysypało, przygniotło!

Wczoraj juz bylo wiosennie dziś znow zimowo. Kajtek zalał laptop, miał kolejną przygodę z ogrodzeniem, najmłodszy stał się bardzo wymagający i takie tam.
Rytla 22:00, 25 lut 2017

ot, taka historyjka z 3. lutego:

Poszli lepić bałwana - Maciek i Mikołaj,będziemy pilnować Kajtusia!
To go zakutałam odpowiednio i ładnie się bawili, patrzyłam co i raz przez drzwi tarasowe. Nagle przybiega Maciek - Kajtek uciekł za ogrodzenie! Wybiegamy z Zosią jak stoimy, bez odpowiednich butów, jakichkolwiek kapot. W która stronę pobiegł? W żadną. Jak to?
Bo on nie przez furtkę, tylko przez ogrodzenie, tam z tyłu. Zosia z jednej strony biegnie, ja z drugiej. Z tyłu ta działka na którą się przedostał tylko ogrodzona, nikogo tam nie ma, nic sie nie dzieje. A ogrodzona specyficznie, bo nie dowiązali sie do naszego ogrodzenia, tylko dali tymczasową siatke dookoła. Kajtek wskoczył pomiędzy dwa ogrodzenia. siatki tak 15-20 cm. jedna od drugiej, ale gietkie to się jakoś zmieścił. Zosia go próbowała wywołać, by wyszedł sam, to zaczął uciekać i przeciskać się głębiej. Nie wiem, jak Zosia to zrobiła, ale wcisnęła się tam i ona, złapała zbiega. Ja wróciłam na podwórko, kawał drogi. Przystawiłam krzesło, zabrałam Kajtka od Zosi. Wcisnęłyśmy między ogrodzenia skrzynkę, po której Zosia przedostała się tez górą nad siatką.
Cała akcja zajeła nam blisko pół godziny.

A ten się jeszcze awanturował.

Żeby było milej, M&Msy zagonione do domu dalej miały za dużo energii. Skończyło się ukruszeniem Mikołajowej jedynki, która to wyrosła stanowczo za wcześnie...