Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rytlogród na 18 stóp -hop siup!

Rytlogród na 18 stóp -hop siup!

Rytla 20:22, 21 mar 2017

Z krzaków! krzaki, zarośla i wszystkie zagajniki w pobliżu znikają w zastraszającym pędzie. Moje też ciut podkrzesane.
Nie myślałam, że aż tak rzeczywistość mnie zeżre.
Terapia Kajtka + ząbkujący Jó to aż nadto, a ja jeszcze jakieś rweolucje w domu i zagrodzie.

Nadal sensownego planu na przeddomie nie mam. Za to drogą dziwnych splotów sytuacji drewno które na przyszłe zimy nabyliśmy jest oplecione bluszczem z którego robimy sadzonki. Posialiśmy z Kajtkiem co można w marcu w szklarence. Rzodkiewki wschodzą.
Pies łysieje, ja nie chudnę, za to z infekcji wychodzimy!
yolka 20:26, 21 mar 2017

Ad. ostatniego zdania to na pociechę napiszę, żeś nie sama
AnnaCh 20:26, 21 mar 2017

Odnalazałaś się na wiosnę? Super
Pozdrowionka.
Basilikum 20:26, 21 mar 2017

jak infekcji nie bedzie to juz jest dobre podloze, by i inne spraw zaczely sie gladko toczyc
ja dzis znalazlam rzodkiewkowe kielki jutro za jsnego musze sie im doladniej przyjrzec i wysiac nowe ziarenka
Rytla 00:02, 31 mar 2017

Plum!
kupiłam cisy, brzozy i mikro sosny, wszystko mikro, bo tak muszę.

Mamy czas.. na ogród dużo, na Kajtka za mało.
Basilikum 06:44, 31 mar 2017

fotki zamawiam

wezz Kajtka do ogrodu, to bedzie czas na ogrod i kajtka
sylwia_slomc... 11:44, 31 mar 2017

Rytla napisał(a)
ot, taka historyjka z 3. lutego:

Poszli lepić bałwana - Maciek i Mikołaj,będziemy pilnować Kajtusia!
To go zakutałam odpowiednio i ładnie się bawili, patrzyłam co i raz przez drzwi tarasowe. Nagle przybiega Maciek - Kajtek uciekł za ogrodzenie! Wybiegamy z Zosią jak stoimy, bez odpowiednich butów, jakichkolwiek kapot. W która stronę pobiegł? W żadną. Jak to?
Bo on nie przez furtkę, tylko przez ogrodzenie, tam z tyłu. Zosia z jednej strony biegnie, ja z drugiej. Z tyłu ta działka na którą się przedostał tylko ogrodzona, nikogo tam nie ma, nic sie nie dzieje. A ogrodzona specyficznie, bo nie dowiązali sie do naszego ogrodzenia, tylko dali tymczasową siatke dookoła. Kajtek wskoczył pomiędzy dwa ogrodzenia. siatki tak 15-20 cm. jedna od drugiej, ale gietkie to się jakoś zmieścił. Zosia go próbowała wywołać, by wyszedł sam, to zaczął uciekać i przeciskać się głębiej. Nie wiem, jak Zosia to zrobiła, ale wcisnęła się tam i ona, złapała zbiega. Ja wróciłam na podwórko, kawał drogi. Przystawiłam krzesło, zabrałam Kajtka od Zosi. Wcisnęłyśmy między ogrodzenia skrzynkę, po której Zosia przedostała się tez górą nad siatką.
Cała akcja zajeła nam blisko pół godziny.

A ten się jeszcze awanturował.

Żeby było milej, M&Msy zagonione do domu dalej miały za dużo energii. Skończyło się ukruszeniem Mikołajowej jedynki, która to wyrosła stanowczo za wcześnie...

No to na nude nie narzekasz Pamietam jak przy moich dwóc ananasach modliłam się o dzień nudy
Rytla 15:11, 31 mar 2017

Dzielilśmy dziś z Kajtkiem żurawki. Podlewał z zapałem wszystko, a najbardziej siebie.
Basilikum 15:51, 31 mar 2017

a to fajnego masz pomocnika ja dzis tez siebie polewalam. Najpierw kawa, potem jogurtem
Anda 16:22, 31 mar 2017

Basilikum napisał(a)
a to fajnego masz pomocnika ja dzis tez siebie polewalam. Najpierw kawa, potem jogurtem

Dzień ogólnego podlewania
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies