Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jak feniks z popiołów

Jak feniks z popiołów

Johanka77 21:31, 04 lip 2020

wiklasia napisał(a)
Magara - wariantów poprawnej odpowiedzi na Twoje pytanie może być kilka.
Bo może być tak:
- nie jestem zbyt aktywnym uczestnikiem forum, krążę raczej po jakiejś jego odległej orbicie stąd trudności w namierzeniu mojego wątku;
albo jeszcze inaczej:
- wątek nudnawy, z usypiającą treścią, bez spektakularnych metamorfoz, o których huczałoby całe forum;
a może:
- częstotliwość publikowania nowych postów bliska jest prędkości z jaaaaaakąąąąąąąąąąąąą poruuuuuuuszaaaaaa się leeeeeniiiiiiwieeeeeec więc i nie ma po co tu zaglądać.
Wariant odpowiedzi można wybrać dowolny.
W sytuacji, gdy poczujesz, że brakuje Ci satysfakcjonującego Cię wariantu odpowiedzi możesz posłużyć się i swoim własnym.

Kokietka
Johanka77 21:32, 04 lip 2020

Magara napisał(a)
Wiklasiu, po tym co napisałaś stałaś mi się jeszcze bliższym duchem ogrodowym I nie myśl o kortyzolu, nie myśl o klimaksie, nie myśl o wyrzutach - piątek, piątunio, piąteczek jest, pełnia Księżyca niedługo, lato w pełni, wyrzuty można zakopać
Swoją drogą ciekawe czy są jakieś publikacje dotyczące klimakterium w kontekście aktywności ogrodniczej - chyba poszukam

Ale para z Was będzie zacna - na bank!
Złotousta i elokwentna. No i w średnim wieku… wiadomix
Magara 23:06, 04 lip 2020

Pacz Pan, swatka się znalazła, a do tego nieletnia całkiem
Wiklasiu, czytam
Johanka77 06:47, 05 lip 2020

Magara napisał(a)
Pacz Pan, swatka się znalazła, a do tego nieletnia całkiem
Wiklasiu, czytam

A dziękuję! Odmładzanie zawsze chętnie przyjmuję
wiklasia 15:31, 04 sie 2020

Fajna ta jeżówka:

Tak, wiem, wiem... płasko jest.
Ale widać takie moje upodobanie - nie wychylać się za bardzo, bo mozna przywalić w sufit.
Wrzosy wiadomo - nie wystrzelą za bardzo w górę.
Ale na końcu rabatki jest posadzony dereń China Girl - powinien za lat parę trochę wyciągnąć w górę. I Karl Foerster (sztuk trzy) też mam nadzieję, że zmieni trochę środek ciężkości. A jak nie ... to zostaniemy w parterze
Oprócz tego nawciskałam jeżówek (trzy), krwawników, hakonechloe i tawuł japońskich.
wiklasia 15:52, 04 sie 2020

A te trzy trawki wokół chinki tańcujące to jakieś niezidentyfikowane

Szałwia po raz drugi w tym sezonie:
wiklasia 15:52, 04 sie 2020

wiklasia 16:18, 04 sie 2020

Gosialuk 20:00, 04 sie 2020

wiklasia napisał(a)

Tak, wiem, wiem... płasko jest.
Ale widać takie moje upodobanie - nie wychylać się za bardzo, bo mozna przywalić w sufit.
Wrzosy wiadomo - nie wystrzelą za bardzo w górę.
Ale na końcu rabatki jest posadzony dereń China Girl - powinien za lat parę trochę wyciągnąć w górę. I Karl Foerster (sztuk trzy) też mam nadzieję, że zmieni trochę środek ciężkości. A jak nie ... to zostaniemy w parterze
Oprócz tego nawciskałam jeżówek (trzy), krwawników, hakonechloe i tawuł japońskich.

Pamiętam ten opór przed sadzeniem drzew. Ładnie wszystko się już rozrosło, trawniczek, kanciki. Tylko leżeć i patrzeć.
Zauważyłam na innym zdjęciu rdest himalajski. To Fat Domino? Jak ci rośnie? Ja właśnie dziś posadziłam.
wiklasia 23:12, 04 sie 2020

Gosiu - napisane było "rdest himalajski" i... tyle. Więc czy to Fat Domino? Kto go tam wie. Najważniejsze, że się rozrasta. Posadzony w tamtym roku wygląda na zadomowionego. Rośnie w miejscu zacisznym, o ekspozycji zachodniej, choć tym słońcem aż do jego zajścia za nieboskłon to nacieszyć się na ma za bardzo jak, bo późnym popołudniem jego miejscówka zacieniana jest przez stary drzewostan. Jeśli zabieram się za podlewanie rabat to staram się o nim pamiętać i hojniej podlać.
Za dużo koło niego nie skaczę. Może to i dobrze? Bo jeszcze mogłabym przesadzić.
A Twój niech rośnie jak na drożdżach tfu, tfu.