Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

sylwik69 08:46, 17 lip 2018

mirela napisał(a)
Sylwia - wczoraj się w końcu zebrałam i zrobiłam fotki żywopłotu bukowego. Niestety nie mogę go zrobić z perspektywy - bo tam mam za gęsto . Zapraszam do mojego wątku.

Bardzo dziękuję zaraz biegnę do Ciebie moje sadzonki,niestety nie wszystkie się zazieleniły.Narazie nie wyrzucam,dam im szansę.Liczyłam się z tym.Mają tu trudne warunki ale na wiosnę jest szansa na nowe sadzonki !
mirela 10:31, 17 lip 2018

Nie wiem czy to trudne warunki. Ja mój żywopłot trzy razy uzupełniałam. Ciągle jakieś małe sadzonki mi padały. Dokupiłam w zeszłym roku, jesienią wyglądała jak niezywe, więc dokupiłam w tym roku wiosną. Teraz z kolei te zeszłoroczne powoli rosną (baaardzo powoli) a tegoroczne wyglądają jakby były suche .
eVka 11:48, 17 lip 2018

sylwik69 napisał(a)

Na razie zaczyna ruszać zielsko po deszczu Ewo bez przesady całego urlopu nie poświęcę,tylko tydzień! uważam ,że zasłużyłam na odpoczynek !!! pozdrawiam

Zielsko zawsze wyłazi, jest to mega wkurzające, na mojej nowej rodkowej rabacie już zielono się zrobiło, nie wysypałam kory bo nie kupiłam i teraz jst masakra. Milion malutkich chwaścików...
Zasłużyłaś na odpoczynek jak mało kto, ja dokładnie rok temu o tej porze robiłam dokładnie to co Ty więc pamiętam jaka mrdercza praca t była, jeszcze były straszne upłay, że prawie udaru dostałam...
Dominika11 11:51, 17 lip 2018

effka napisał(a)

Zielsko zawsze wyłazi, jest to mega wkurzające, na mojej nowej rodkowej rabacie już zielono się zrobiło, nie wysypałam kory bo nie kupiłam i teraz jst masakra. Milion malutkich chwaścików...
haaa u mnie to samo, ale mam już zakupiona korę, tylko najpierw muszę wyplewić zanim wyściółkuję
sylwik69 21:40, 17 lip 2018

mirela napisał(a)
Nie wiem czy to trudne warunki. Ja mój żywopłot trzy razy uzupełniałam. Ciągle jakieś małe sadzonki mi padały. Dokupiłam w zeszłym roku, jesienią wyglądała jak niezywe, więc dokupiłam w tym roku wiosną. Teraz z kolei te zeszłoroczne powoli rosną (baaardzo powoli) a tegoroczne wyglądają jakby były suche .

No to mnie pocieszyłaś... widocznie ten typ tak ma! długo się klimatyzuje
sylwik69 21:48, 17 lip 2018

A ja zakupiłam dziś wykę,gorczycę,peluszkę i łubin na dalsze sianie poplonu jeśli nie będzie jutro padać zaczynam pracę dorywczą w polu a jeśli będzie, to sieję poplon i wywożę całe auto śmieci,które już zapakowałam dzisiejszego dnia !

Zaczynam urlop!
Mariposa 21:58, 17 lip 2018

Leżaczek? Książeczka? Ciekawe, za ile lat....
sylwik69 22:03, 17 lip 2018

Mariposa napisał(a)
Leżaczek? Książeczka? Ciekawe, za ile lat....

Jak już chodzić nie będę mogła bo ja odpoczywać po prostu nie umiem... zawsze aktywnie ale bywają chwile,że padam na pysk i wtedy muszę dużo spać,bo tylko tak się regeneruję !
mrokasia 22:09, 17 lip 2018

O rety, jak czytam o Twoich planach to mi wychodzi, że ja straszny leń jestem... ale pocieszam się, że chyba starsza jestem od Ciebie więc to uzasadnione .
Trzymam kciuki za Twoje plany .
sylwik69 22:15, 17 lip 2018

mrokasia napisał(a)
O rety, jak czytam o Twoich planach to mi wychodzi, że ja straszny leń jestem... ale pocieszam się, że chyba starsza jestem od Ciebie więc to uzasadnione .
Trzymam kciuki za Twoje plany .

Nie ma co ukrywać... młoda już nie jestem choć wciąż tak się czuję i tylko od czasu do czasu coś zaskrzypi w pażdzierniku stuknie mi 49 lat! i kto jest starszy?