Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Gruszka_na_w... 21:26, 01 lis 2019

Lekarze czasem wolą dmuchać na zimne. To daje lepszy efekt niż potencjalne zlekceważenie.28 lat temu usłyszałam od lekarza, że być może zostanę wdową. Sieknęło potężnie, ale dzięki temu zrozumiałam, co w życiu jest ważne. Połowa wciąż jest na tym świecie.
Zostawiam dobre myśli.
Zapomniałam napisać o swoim zachwycie nad duetem trawek z bergenią.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Ania111 21:32, 01 lis 2019

Margerytka40 napisał(a)

Poczuł świeżą, glęboko wzbogaconą glebę i ryje ciort a ja nie mam kiedy bawić się z nim w chowanego

Mój mąż wlewam wodę i czekał jak się pojawi .
Ale to trzeba mieć cierpliwość i wstać raniutko ,
Bardzo raniutko

U mnie wszystkie łapki nie zdały egzaminu .
Margerytka40 08:40, 02 lis 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Lekarze czasem wolą dmuchać na zimne. To daje lepszy efekt niż potencjalne zlekceważenie.28 lat temu usłyszałam od lekarza, że być może zostanę wdową. Sieknęło potężnie, ale dzięki temu zrozumiałam, co w życiu jest ważne. Połowa wciąż jest na tym świecie.
Zostawiam dobre myśli.
Zapomniałam napisać o swoim zachwycie nad duetem trawek z bergenią.

Cały pozytyw z tej w ten sposób przekazanej wiadomości, że mocno zmotywowała mnie do działania by sprawdzić z czym "chodzę". Terapia szokowa zadziałała. Czasem potrzebne są takie momenty, zdarzenia, które przypominają nam co jest wartością nadrzędną.
Patrz Haniu a ja właśnie myślę czy nie zastąpić bergenii ciemiernikami. Właściwie powstrzymuje mnie to, że nie mam tych ciemierników w nadmiarze. Wkurzają mnie placki bergeniowe wiosną i kwitnące mnie tu wkurzają. Czekam na siewki ciemierników i sukcesywnie chyba powymieniam.
Margerytka40 08:43, 02 lis 2019

Ania111 napisał(a)

Mój mąż wlewam wodę i czekał jak się pojawi .
Ale to trzeba mieć cierpliwość i wstać raniutko ,
Bardzo raniutko

U mnie wszystkie łapki nie zdały egzaminu .

Weż, bywa, że stoję tam po 1,5 godziny i nic. Odejdę i za trochę kopie. Nawet w ciągu dnia. Teraz chłodniej to trochę przestał
Ania111 10:16, 02 lis 2019

Margerytka40 napisał(a)

Weż, bywa, że stoję tam po 1,5 godziny i nic. Odejdę i za trochę kopie. Nawet w ciągu dnia. Teraz chłodniej to trochę przestał

Asiu

I właśnie dlatego to mój mąż pilnuje
A nie ja
Hihihi
Margerytka40 10:36, 02 lis 2019

Ania111 napisał(a)

Asiu

I właśnie dlatego to mój mąż pilnuje
A nie ja
Hihihi

O to masz cierpliwego M, ja w tej kwestii muszę liczyć raczej na siebie, mój M bardzie z tych niecierpliwych
galgAsia 10:43, 02 lis 2019

Margerytka40 napisał(a)

Cały pozytyw z tej w ten sposób przekazanej wiadomości, że mocno zmotywowała mnie do działania by sprawdzić z czym "chodzę". Terapia szokowa zadziałała. Czasem potrzebne są takie momenty, zdarzenia, które przypominają nam co jest wartością nadrzędną.
Patrz Haniu a ja właśnie myślę czy nie zastąpić bergenii ciemiernikami. Właściwie powstrzymuje mnie to, że nie mam tych ciemierników w nadmiarze. Wkurzają mnie placki bergeniowe wiosną i kwitnące mnie tu wkurzają. Czekam na siewki ciemierników i sukcesywnie chyba powymieniam.

Terapia wstrząsowa ma sens i lepiej chyba w tę stronę, a nie odwrotnie
Ania111 10:44, 02 lis 2019

Margerytka40 napisał(a)

O to masz cierpliwego M, ja w tej kwestii muszę liczyć raczej na siebie, mój M bardzie z tych niecierpliwych

A tak powiem Ci w tajemnicy

Boję się kretów .

Margerytka40 11:01, 02 lis 2019

Chyba na tym moim froncie co to do skończenia stanie jednak na bluszczu na siatce, kulach cisowych pod sosnami i klonie Princeton Gold w przestrzeni między brzozami a sosnami. Te kule cisowe dam trochę przed sosnami by bezpośrednio pod nimi zmieścić jeszcze jakieś plamy krzewów dla urozmaicenia. Może tawułę szarą i coś tam jeszcze. Wyjdzie pewnie w praniu podczas sadzenia. Zastanawiam się jeszcze czy nie wcisnąć ale to już na tym kawałku wzdłuż ogrodzenia od ulicy, kilku kolumnowych cisów. Toszka kiedyś pisała, że cisy nie robią się gołe od dotykania przez inne rośliny a u mnie gdybym się zdecydowała były by na wcisk prawie. Ciągle mam w głowie
ten pin zapisany gdzieś na początku zmian w ogrodzie.

Derenie mam, musicie sobie je wyobrazić, że tam są, mało jeszcze je widać

Tu dowód na to, że są

Ciekawa jestem Waszej opinii
Margerytka40 11:05, 02 lis 2019

galgAsia napisał(a)

Terapia wstrząsowa ma sens i lepiej chyba w tę stronę, a nie odwrotnie

Ma, na pewno tylko przeżycia, myśli jakie wtedy się ma, nieprzespane noce, stres, to już nie jest fajne